07 / 05 / 2024

halk plajlarında turistler

halk plajlarında turistler

Güney sahillerinde trendler hızlı değişirken İstanbul’un Alaçatı’sı bu yıl da yine halk plajları... Boğaz akıntısının birleştiği kayalıklarda şezlongta uzanır gibi taşta güneşlenen vatandaşlarsa hallerinden gayet memnun.

Antalya Phaselis'teki iki koyda halk plajının ihalesi iptal edildi!

Antalya'da antik Likya kenti Phaselis'teki Bostanlık ve Alacasu köylerinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan halk plajları için verilen proje izni ve ihalesi, mahkemeler tarafından iptal edildi.

The Guardian, 6 Şubat'ı manşetine taşıdı: Depremzedelerin parası yeni evlere yetecek mi?

İngiliz The Guardian gazetesi, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlere manşetinde yer verdi. Gazete, özellikle Hatay'da yeni yapılan konutların fiyatlarının yüksek olmasının halk arasında endişeye neden olduğunu belirtti. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

İslam Memiş Twitter'dan uyardı: 'Sadece kendileri batmaz, sizi de batırır'

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden İslam Memiş, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla takipçilerini uyardı. Memiş'in ifadeleri, ekonomi alanında çalışanlar ve halk arasında büyük bir yankı uyandırdı. İşte detaylar...

SON DAKİKA: DEPREM OLDU! 

Osmaniye iline bağlı Yarpuz beldesinde bugün saat 18:53'te yerel saatle 3.1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerel halk arasında kısa süreli paniğe neden oldu.

SGK’dan çok kritik bir duyuru geldi! Karşılıksız verilen bu parayı hemen almanız istendi!

Halk arasında çeyiz parası olarak adlandırılan evlilik ödeneğine ilişkin daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için araştırmalar yapılıyor. Peki, çeyiz parası nedir, kime verilir, ne kadar ödenir? Detaylar haberimizde...

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Aile Bakanlığı’ndan kadınlara müjde üstüne müjde! Resmen açıklandı! 2023 doğum izni ücreti belli oldu!

Halk arasında doğum parası olarak bilinen sigortalı çalışan kadınların faydalandığı ödemelerle ilgili araştırmalar devam ediyor. Asgari ücretle birlikte güncellenen 2023 yılı doğum parası ne kadar oldu? İşte detaylar...

Yılların derdi bitti! İşte android - ios karşılaştırması

Halk arasında da devamlı tartışmaya yol açan Android mi İos mu? çelişkisine son noktayı, yapılan bir karşılaştırma koyabilir. Performans özelliklerinin karşılaştırıldığı andorid - ios kapışmasının detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

2022 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Isınma yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı halk arasında ısınma yardımı olarak da anılan ödemelerin ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. Aralık ayına girilmesi ile birlikte doğalgaz yardımına dair soruların da sayısı da arttı. İşte detaylar!

Ölen kişinin ölüm parası nasıl alınır?

Cenaze yardımı ya da cenaze ödeneği olarak bilinen ama halk arasında ölüm parası diye adlandırılan yardım parasına dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. “Ölen kişinin ölüm parası nasıl alınır?” sorusu onlardan biridir.

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı nasıl kurulur?

Sükna hakkı Türk Medeni Kanunu’nun 823. maddesinde açıklanmış olup halk arasında oturum hakkı olarak da ifade edilen bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Sükna hakkı nasıl kurulur? İşte tüm merak edilenler...

halk plajlarında turistler Haberi

halk plajlarında turistler

Sıcak havanın adeta kavurduğu İstanbul’da bayram tatilini fırsat bilen pek çok kişi Ege ve Akdeniz’e akın etti. Ancak megakentte yaşayan herkes, Ege ve Akdeniz’in mavi sularında kulaç atanlar kadar şanslı değil. Bayram tatilini maddi imkânsızlıklardan dolayı İstanbul’da geçirmek zorunda kalanların tesellisi halk plajları. Tatili plajlarda geçiren İstanbullular, erteledikleri Alaçatı ve Türkbükü hayallerini İstanbul’da gerçekleştirmeye çalışırken, Türkbükü’nün locaları Sarayburnu’nda yerini taştan yapılan ‘loca’lara bırakıyor.  

İstanbullu dar gelirlinin en gözde mekânları arasında Menekşe, Caddebostan, Florya, Kilyos ve Şile plajları geliyor. Tatile gidemeyenlerin ‘Alaçatı’sı ise yıllardır hiç değişmeyen bir adres olan Sarayburnu kayalıkları. Öyle ki müdavimlerine göre Sarayburnu kayalıkları bir yaz efsanesi. Rüzgâr ve boğaz akıntısının birleştiği kayalıklarda şezlongta uzanır gibi taşa serdikleri kartonların üzerinde yatıp güneşlenenler hallerinden hiç şikâyetçi değil.


Bu yılki...