02 / 05 / 2024

halkalı arnavutköy metro

halkalı arnavutköy metro

Arnavutköy’e metro yapılacak mı, Arnavutköy’e metro ne zaman gelecek diye merak edilirken İBB’den raylı sistem haberi geldi. Şimdi gelin toplam 44,5 kilometre uzunluğundaki 2 ayrı hattın duraklarına doğru hep birlikte yolculuğa çıkalım...

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

İstanbul'da ulaşımı rahatlatmak için bir metronun daha açılışı yapılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı bugün açılıyor. Peki Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro  durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını hizmete açacaklarını müjdeledi. İşte Bakan Uraloğlu'nun konu ile ilgili o açıklamaları....

Arnavutköy Belediyesi'nden İBB'ye metro tepkisi!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Vezneciler metro hattı projesinin hayata geçirilmediğini öne sürerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Halkalı-Çerkezköy Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Çerkezköy'de yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

12 soruda Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı!

Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı'nda kaç istasyonu var?Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı nereden geçecek? metro haritası var mı? İşte 12 soruda Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı...

Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu nereden geçecek?

6 istasyondan oluşacak ve inşaat çalışmaları devam eden Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, 27 kilometre uzunluğunda olacak. Peki metro hattı nereden geçecek?

Vezneciler-Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı imar planı askıda!

Eyüpsultan Vezneciler-Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı katar düzenleme (triyaj) alanına ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda son durum!

29 Ekim'de hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nda seferler bugün başladı. Havalimanına rahat ulaşım sağlamak için inşa edilen Halkalı - Arnavutköy - Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar sürüyor. İşte Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda son durum...

Arnavutköy'e metro müjdesi!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Arnavutköy Spor Salonu'nda gerçekleştirilen partisinin Arnavutköy 4. Olağan ilçe kongresine katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Arnavutköy’e 4 ayrı metro!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Arnavutköy ilçesinde tamamladığı ve temelini atacağı toplam 94 milyon liralık yatırım için tören düzenlendi. Törende Arnavutköy'ün metro hatları da masaya yatırıldı.

Sultangazi-Arnavutköy Metrosu için düğmeye basıldı!

15.13 kilometre uzunluğundaki Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı için düğmeye basıldı. Sultangazi-Arnavutköy Metrosu'nun 2019 yılına kadar inşa edilmesi hedefleniyor...

Vezneciler-Arnavutköy metrosu ne zaman açılacak?

Topkapı-Habipler arasında çalışan tramvay hattı uzatılıyor. Bu hat 2019'da Vezneciler-Arnavutköy metro sistemine dönüştürülecek. Hat, Vezneciler'den Marmaray'a ve devamında Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek.

Vezneciler-Arnavutköy metrosu 2019'da açılacak!

Topkapı-Habipler tramvay hattı uzatılıyor. Bu hat 2019'da Vezneciler-Arnavutköysistemine dönüştürülecek. Arnavutköy'den başlayacak metro hattı, Vezneciler'den Marmaray'a ve Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek.

halkalı arnavutköy metro Haberi

halkalı arnavutköy metro




25 yıl önceye kadar sadece bin 500 nüfuslu bir köy olan Arnavutköy’ün Kanal İstanbul ve 3.Havalimanı’nın açıklanması ile bir anda kaderi değişti. Bugün İstanbul’un en pahalı köyü diyebileceğimiz ilçede bu dev projelere paralel olarak ulaşım yatırımlarına da hız verildi. 


Arnavutköy’e metro yapılacak mı, ne zaman yapılacak diye düşünülürken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arnavutköy’e raylı sistem geleceğini duyurdu. İlçe için planlanan 2 aynı raylı sistem projesi bulunuyor. Bunlardan ilki 2019’da hizmete açılacak diğeri  ise 2019 sonrası planlanıyor. Şimdi gelin Arnavutköy raylı sistem nereden geçecek, kaç istasyonu olacak, durakları nereler? buna bir göz atalım..