28 / 04 / 2024

Halkalıda istimlak çalışmaları

Halkalıda istimlak çalışmaları

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek toplu konut uygulamasına, 1982 yılında Halkalı'da başlanacakmış. Halkalı'da bin hektar arazi 1,5 milyara kamulaştırılacakmış ve 50 bin konutun inşa edileceği Halkalı İstanbul'un 20. ilçesi olacakmış.

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

1957'te Anadolu Yakası'nda istimlak çalışmaları başlamış!

1957 yılında Anadolu Yakası'nda istimlak çalışmalarına başlanmış. İlk olarak Kadıköy iskelesinden başlayacak çalışma Üsküdar ve Beykoz'a kadar devam edecekmiş. İşte ayrıntılar...

İsra Holding, bölgenin ilk AVM'si V Mall Ağrı'da hafriyat çalışmalarına başladı! 

Öz sermaye ve güçlü ortaklık yapısıyla faaliyetlerine devam eden İsra Holding’in Ağrı İl Özel İdaresi iş birliğiyle inşa ettiği V Mall Ağrı projesinde hafriyat çalışmaları başladı.

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

İstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündeminde!

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'da deprem çalışmaları devam ediyor!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından bölgede çalışmalar başladı. İlgili bakanlıklar bölgede ağır hasarlı yapıların yıkım çalışmlarına devam ediyor...

TİKA gönüllüleri Makedonya'da restorasyon çalışmalarına katıldı! 

TİKA tarafından düzenlenen 2019 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Makedonya'da bulunan gönüllüler, TİKA'nın Üsküp'te restorasyonu süren Sultan Murat ile Alaca camilerindeki çalışmaları inceledi. 

Kapalıçarşı restorasyon çalışmalarında son durum ne?

558 yıllık Kapalıçarşı’nın çatı izolasyonunun yüzde 85’i tamamlandı. Peki, Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları havadan görüntülendi!

İstanbul'a Fatih Sultan Mehmet Han'ın yaptırdığı şaheserlerden biri olan tarihi Kapalıçarşı’daki restorasyon çalışmalarında gelinen son durum havadan görüntülendi.

Malatya'da yenileme çalışmaları devam ediyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Battalgazi ilçesine bağlı Kaldırım Mahallesinde sürdürdüğü kent yenileme çalışmaları devam ediyor.

Konya Selçuklu'da altyapı çalışmaları sürüyor!

Konya’nın Merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, sürdürdüğü fiziki belediyecilik çalışmaları ile ilçeye değer katmaya devam ediyor.

Aksaray'da TOKİ çalışmaları incelendi!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, TOKİ-Akin Yolu’ndaki çalışmaları inceledi.

Halkalıda istimlak çalışmaları Haberi

Halkalıda istimlak çalışmaları



Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek 


Toplu konut uygulamasına 1982'de Halkalı'da başlanıyor. 


Bin hektarlık alanda inşa edilecek 250 bin kişinin barınacağı 50 bin konutun altyapı projeleri tamamlandı.


Bu yıl içinde tamamlanacak kamulaştırma işlemleri için 800 milyon lira harcanacak.


  TÜRKİYE'de ilk kez gerçekleştirilecek toplu konut uygulamasına 1982 yılının nisan ayında İstanbul'un Halkalı bölgesinde başlanacaktır. 1000 hektarlık alan üzerinde inşa edilecek 50 bin konutun altyapı projeleri de tamamlanmıştır.

  İstanbul Arsa Ofisi Bölge Başmüdürü Kubilay Aral, ''50 bin konutun inşa edileceği 1000 hektarlık alanın 500 hektarlık bölümünün 800 milyon lira harcanarak kamulaştırıldığını'' söylemiş ve ''Kamulaştırma çalışmalarımızı bu yıl içinde tamamlayacağız. Yıl sonuna kadar kamulaştırılacak...