10 / 05 / 2024

haluk baysal melih birsel mimarlık bürosu

haluk baysal melih birsel mimarlık bürosu

Melih Birsel kimdir?: Melih Birsel, Haluk Baysal ile Türkiye'nin ilk serbest mimarlık bürolarından biri olan Baysal-Birsel Mimarlık Bürosu'nu açtı. Melih Birsel, 2 Ocak 2003 tarihinde aramızdan ayrıldı....

Melih Gökçek: Ağustosa kadar 3 bin 504 konutu da teslim edeceğiz!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Büyükşehir Belediyesi tarafından başkentin dört bir yanında açılan dev rekreasyon alanlarının açılış konuşmasında 'Ağustosa kadar 3 bin 504 konutu da teslim edeceğiz' dedi.

Haluk Dinçer TÜSİAD Başkanlığına getirildi!

Çalışanlarının eylemine yaptığı tezekli müdahalenin gazetelerde yer almasının ardından istifa eden Muharrem Yılmaz'ın yerine TÜSİAD başkanlığına Haluk Dinçer getirildi. Patronlar Kulübü'nün yönetimi dün Tepebaşı'ndaki binada toplandı...

Haluk Dinçer TÜSİAD'ın yeni başkanı oldu!

Muharrem Yılmaz'ın kendi şirketi Sütaş'taki gelişmeler esnasında basına yansıyan haberler nedeniyle başkanlıktan istifa etmesinin ardından bugün toplanan yönetim kurulu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer'i başkan olarak seçti.

Haluk Dinçer kimdir?

Haluk Dinçer, TÜSİAD'ın geçici başkanlığı için öne çıkan isimler arasında yer alıyor. Peki, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer Haluk Dinçer kimdir? İşte Haluk Dinçer..

TÜSİAD'ın yeni başkanı Haluk Dinçer oluyor!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre TÜSİAD'ın geçici başkanlığı için 3 başkan yardımcısından biri olan Haluk Dinçer'in adı öne çıkıyor. TÜSİAD'ın yeni başkanı Haluk Dinçer oluyor.

Haluk Sur Torunlar GYO'da göreve başladı!

Nisan ayında Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndaki yönetim kurulu üyeliğinden ayrılan Haluk Sur Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ile olan dostluk bağlarını şirket yönetimine taşıdı...

Aksaray Müteahhitler Birliği, Haluk Şahin Yazgı ile bir araya geldi!

Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) yönetimi Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibi ile tanışma ve istişare yemeğinde bir araya geldi. Programa çok sayıda AKMÜB üyesi katıldı.

Haluk Bilginer Etiler'den ev kiraladı!

Haluk Bilginer, yeni sevgilisi ünlü oyuncu Zerrin Tekindor’a yakın olmak istedi. Usta aktör sevgilisine komşu olmak için Tekindor’un hemen yan binasında boşalan daireyi kaçırmak istemedi ve hiç pazarlıksız tüm şartları kabul ederek taşındı.

Melih Baki: Türkiye'nin birçok bölgesi deprem riskiyle karşı karşıya!

Türkiye'nin yeniden deprem gerçeği ile yüzleştiğine dikkat çeken Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Adana Şube Başkanı Melih Baki, Türkiye'nin birçok bölgesinin deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Haluk Şahin Yazgı, inşaat sektörünün sorunlarına değindi!

Aksaray 39’uncu İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Belediye Tiyatro Salonundaki toplantıya, AK Parti Aksaray Milletvekilleri de katıldı. Toplantıda konuşan Haluk Şahin Yazgı, inşaat sektörünün sorunlarına değindi...

Melih Baki: Depreme karşı Tip İmar Yönetmeliği uygulansın!

Jeofizik Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Melih Baki, yerel yönetimlerin uymak zorunda olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nca yayınlanan Tip İmar Yönetmeliği tam anlamıyla uygulanması gerektiğini söyledi.

İzzet Baysal Seben Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı!

İzzet Baysal Şükran Günleri ve Bolu Yılı Etkinlikleri kapsamında İzzet Baysal Seben Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti...

Melih Gökçek: Hıdırlıktepe'de gecekondu yıkımları devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu kapsamda yapımı devam eden dönüşüm projelerinden biri olan "Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"nde de çalışmaların hız kazandığını söyledi.

haluk baysal melih birsel mimarlık bürosu Haberi

haluk baysal melih birsel mimarlık bürosu

Melih Birsel kimdir?

Melih Birsel, 1920 yılında İstanbul'da doğan Melih Birsel, orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Güzel Sanatlar Akademisi'nde başladığı mimarlık eğitimine Cenevre'de devam etti ve 1951 yılında Cenevre Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olarak Türkiye'ye döndü. 


Aynı yıl, Haluk Baysal ile Türkiye'nin ilk serbest mimarlık bürolarından biri olan Baysal-Birsel Mimarlık Bürosu'nu açtı. Melih Birsel 1962'de Paris Bölgesi Şehircilik ve Bölge Planlama Enstitüsü (IAURP)'de çalışmak üzere Fransa'ya gitti ve Paris'in uydu kentlerinin planlanması üzerinde çalıştı. 


1968'de mimari üretime devam etmekte olan Baysal-Birsel Mimarlık Bürosu'na dönerek, çalışmalarını burada sürdürdü. 


Aralarında Brüksel Sergisi Türkiye Pavyonu ve Karayolları Genel Müdürlüğü Mimari Proje Yarışması'nın da bulunduğu bir çok yarışmada ödül aldı. Önemli projeleri arasında Hukukçular Sitesi, Yeşilköy Toplu Konutları, Birkan Apartmanları, çerkezköy Profilo Tesisleri sayılabilir. 


Melih Birsel, 2 Ocak...