01 / 05 / 2024

Hamdi Sedefçi hızlı tren

Hamdi Sedefçi hızlı tren

Hamdi Sedefçi: "Edirne, çalışan ve zenginlerin kenti olsun istiyorum. Burada yaşasınlar, sabah İstanbul'daki işlerine trenle gitsinler, akşam, hafta sonu parayı Edirne'de harcasınlar, Edirne'de bu şans var."

Son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri! Gündem çok hızlı değişiyor...

Milyonlarca kişi gündemde olup bitenleri yakından takip ediyor. Hızlı geçen gündemi yakalamakta zorluk çekilse de ekonomi ilk sırasında geliyor. Bakın son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri ne olmuş...

Gebze'de afetlerde hızlı müdahale için Kara Kutu hazır: Bina bilgileri, kadastro planları kurtarma için kullanılabilecek

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde olası afetlere hazırlıklı olunması için hazırlanan "Kara Kutu" isimli veri depolama sistemi sayesinde vatandaşlar, belediye ve haberleşme hizmetlerinden 48 saat boyunca kesintisiz faydalanacak ve yıkım anında hızlı müdahale ve yönlendirme yapılabilecek. İşte detaylar...

Dünyanın en hızlı bilgisayarı! İşte Apple MacBook Pro özellikleri

Yeni MacBook Pro, Apple'ın M2 Pro ve M2 Max yongalarıyla dünyanın en hızlı 14 inç dizüstü bilgisayarı. Destansı pil ömrü,  onu kullanan profesyoneller için neredeyse harika tasarlanmış.

Telefonunu değiştirmek isteyenler sakın kaçırmasın! En hızlı akıllı telefonlar belli oldu! İşte detaylar!

Telefonunu değiştirmek isteyenler ya da yeni bir telefona ihtiyacı olanlar Eylül 2022 itibari ile belirlenen en hızlı telefon modellerini sakın kaçırmasın!

Yüksek Hızlı Tren biletleri zamlandı! İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine yüzde 10 oranında zam yaptı.  Yapılan bu son zamla birlikte YHT biletlerinin fiyatları  2022 yılı içerisinde beşinci kez artmış oldu.

Hızlı Tren bileti fiyatlarına üçüncü zam, yüzde 15 arttı! YHT İstanbul, Ankara, Konya... İşte 20 Nisan fiyat listesi...

Bayram gelirken otobüs biletlerine yapılan zamlardan sonra pek çok kişi Yüksek Hızlı Tren'i tercih etmeye başladı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul, Konya-Ankara... İşte 20 Nisan 2022 fiyat listesi...

Hızlı Tren bileti fiyatları zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya biletleri... İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi...

Bayram gelirken pek çok kişi hızlı tren fiyatlarını araştırmaya başladı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul... İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi...

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu

Otomotiv çağa ayak uydurmakta en çabuk davranan sektörlerin başında geliyor. Pazar payı 8 sene içinde 722 milyar doları aşacak. İkinci el piyasada dijital ortamda bir araç 29 günde el değiştiriyor. İşte ikinci elde en hızlı el değiştiren model ve satışlarda izlenecek yeni yöntem!..

İngiltere'den Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için 2.3 milyar dolarlık kredi!

İngiltere tarafından Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'na kredi desteği müjdesi verildi ve 2.3 milyar dolarlık altyapı ihracat finansman kredisinin verileceği duyuruldu. 

İYİ Parti'den 1915 Çanakkale Köprüsü için hızlı tren önerisi! 

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, 1915 Çanakkale Köprüsü için iptal edilen hızlı tren planının yeniden gündeme alınması için öneride bulundu. 

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı için belirlenen dış krediyle ilgili soru önergesi!

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı Projesi için belirlenen dış kredi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hızlı tren hattı yapımında ortaya çıkabilecek sorunların tespit edilmesi için önerge verildi!

Hızlı tren hattı yapımına yönelik olarak ortaya çıkabilecek sorunların tespit edilerek çözüm yollarının belirlenmesi için meclise önerge verildi.

Türkiye ve Kazakistan arasında inşaat alanında hızlı bir iş birliği var!

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Muamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Koçak yaptığı açıklamada "Kazakistan'ı bir kardeş ülke olarak görüyoruz. İnşaat, tekstil ve diğer sektörlerde hızlı bir iş birliği olduğunu görüyoruz" dedi.

Hamdi Sedefçi hızlı tren Haberi

Hamdi Sedefçi hızlı tren


Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 2017'de hayata geçmesi beklenen hızlı trenin ekonomik anlamda Edirne'ye çok şey katacağını söyledi. 


Sedefçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hızlı tren projesiyle İstanbul'dan Edirne'ye ulaşmanın, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişten daha kolay olacağım ileri sürdü. 


Ulaşımda konfor ve hızlılığın olduğu kentlerin her zaman geliştiğini ve zenginleştiğinin bilindiğini belirten Sedefçi, "İstanbul-Edirne hızlı tren projesi gerçekleştiğinde ulaşım süresi 55 dakikaya inecek. Bu bir metropolden bir başka kente ulaşım için mükemmel bir süre. 


Bu sayede biz İstanbul'un ön bahçesi olacağız" dedi. - "Elit tabaka İstanbul'da çalışsın, Edirne'de yaşasın" Sedefçi, gelecek günlerdeki avantajlar için şimdiden hazırlığa başladıklarını, sanayi çarşısındaki kentsel dönüşüm projesini bu doğrultuda hazırladıklarını söyledi. 


Edirne'yi çekim merkezi haline getirmek istediklerini belirten Sedefçi, şöyle konuştu: "İstanbulluları buraya çekmeye çalışıyorum. İstanbul'un elit tabakası...