11 / 05 / 2024

hangi isparklar bayramda bedava

hangi isparklar bayramda bedava

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda, İSPARK’ın kent genelinde yaklaşık 500 noktadaki yol üstü otoparkları, 15 Ekim (Salı) ve 16 Ekim (Çarşamba) günü ücretsiz, kapalı ve açık otoparklar ise ücretli olacak...

Kurban Bayramı'nda hangi köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak? 2023 Bayramda köprüler bedava mı? 

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağını sorguluyor. İşte detaylar... 

Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda hangi yollar ücretsiz? Bayramda ücretsiz olan otoyollar

Kurban Bayramı boyunca devletin işlettiği köprü ve otoyollardan ücret alınmayacak. Fakat yap-işlet-devret projesiyle kapsamında yapılmış köprü ve otoyollar bayramda da ücretli olmaya devam edecek. İşte detaylar...

Ramazan Bayramında köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda hangi otoyollar ücretsiz? Bayramda ücretsiz olan otoyollar!

Ramazan Bayramı’nda hangi otoyolların ve köprülerin ücretsiz olacağı merakla sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

Borsa arife günü açık mı? Borsada hangi günler işlem yapılacak? Bankalar bayramda hangi günler açık?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Borsa İstanbul’da ve bankalarda hangi günlerin tatil olduğu merak ediliyor. Yatırımcılar arife günü işlemlerin saat kaça yapılacağını araştırıyor. İşte detayları haberimizde…

Asliye hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Mal varlığına ilişkin davalar, değeri ne kadar olursa olsun, asliye hukuk mahkemelerinde açılıyor. Peki mahkemenin görevli olduğu diğer davalar nelerdir? Asliye hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biri olan Sulh Hukuk Mahkemesinde toplam on iki adet dava görülüyor. Peki, Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İpotek finansmanı kuruluşlarının yapabileceği iş ve işlemler olduğu gibi, yapamayacağı iş ve işlemler de yer alıyor. Peki hangi işler faaliyeti kapsamına girmez? İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İzmir'de toplu ulaşım bayramda ücretsiz mi?

İzmir'de toplu ulaşım bayramda ücretsiz mi? İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin önceki akşamki toplantısına Başkan Aziz Kocaoğlu'nun "bayramlarda toplu ulaşım bedava olması" yönündeki talebe verdiği cevap damgasını vurdu.

Kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Kira sözleşmesi, ev sahibi ile kiracısına birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Kiracı ve ev sahibi bazı haklı nedenler olmadan kira sözleşmesini feshedemiyor. Peki, kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Hangi eşyalar haczedilebilir?

Alacaklının talebi doğrultusunda icra takibi işlemi başlatılabiliyor. Borçluya tebligat gönderiliyor ve bu tebligata uymak zorunda oluyor eğer uymazsa takip kesinleşiyor. Eve icra gelebiliyor. Eve gelen icra memurları hangi eşyalar haczedilebilir?

Eve hangi durumlarda icra gelir?

Borçlu borcunu geciktirir veya hiç ödemez ise alacaklı borcun tahsili için ne yapabilir? Alacaklı borcun tahsili için icra takibi talebinde bulunabilir mi? Eve hangi durumlarda icra gelir?

Kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüze lkişilerince kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Kira artışında hangi enflasyon oranı alınır?

Kira bedelinde yapılacak yıllık zam, 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile enflasyon oranlarına bağlanıyor. Peki, kira artışında hangi enflasyon oranı alınır? Kira artışı hesabı nasıl yapılır?

hangi isparklar bayramda bedava Haberi

hangi isparklar bayramda bedava


İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi İSPARK’a ait yol üstü otoparklar, Kurban Bayramı’nın birinci ve ikinci günü ücretsiz hizmet verecek. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda, İSPARK’ın kent genelinde yaklaşık 500 noktadaki yol üstü otoparkları, 15 Ekim (Salı)  ve 16 Ekim  (Çarşamba) günü ücretsiz, kapalı ve açık otoparklar ise ücretli olacak.


İBB tarafından yapılan açıklamada; ücretsiz otopark uygulaması yapılan özel günlerde, bazı noktalarda yetkisiz ve kurumla bağlantısı olmayan kişilerin istismar ederek para talebinde bulunduğu, vatandaşların bunlara itibar etmeyerek yol üstü otoparklarda bayramın ilk iki günü ücret ödemeyecekleri belirtildi.


Açıklamada, bayram boyunca İstanbulluların her türlü şikâyetlerinde İSPARK’a "0212 274 20 20" numaralı hizmet hattından ulaşılabileceği...