03 / 05 / 2024

hangi üniversiteler bölünecek

hangi üniversiteler bölünecek

İstanbul, Gazi, İnönü Üniversitelerinin de arasında yer aldığı 13 üniversitenin bölünmesini ve 20 yeni üniversite kurulmasını düzenleyen tasarı Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştı

İstanbul Üniversitesi'ne 700-800 dönüm arazi tahsis ettik!

Öğrenci sayısı itibarıyla kaliteyi artıracak adım atmak istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi'ne Hasdal tarafında 700-800 dönüm bir arazi tahsis ettiklerini, burada İstanbul Üniversitesi'nin asli kampüsünün veya külliyesinin olacağını belirtti.

Üniversite tercihini yapacak gençler için ipuçları! İşe alımlarda en çok tercih edilen üniversite ve bölümler hangileri?

Kariyer.net, ‘İşverenin Tercihi’ analizinin sonuçlarını açıkladı. Analiz özellikle üniversite tercihlerini yapacaklar için rehber niteliğinde.  Analiz, hangi üniversitelerden ve hangi bölümlerden mezun olanların daha kolay iş bulduğuna ilişkin önemli sonuçlar ortaya koydu.

Uğur Gökçe hangi bölümden mezun oldu? Hangi görevlerde bulundu? Astor Enerji’de hangi alanda çalışıyor?

Uğur Gökçe kimdir? Hangi üniversiteden ve kaç yılında mezun oldu? Hangi alanlarda görev aldı? Astor Enerji’de hangi kaç yılında ve hangi pozisyonlarda görev aldı? İşte Uğur Gökçe ile ilgili merak edilen her şey...

Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

"Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman?" sorularının yanıtları yatırımcılar tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

TRT'de görev yapıp kariyer düşünenler için harika bir fırsat sunuluyor. Kamuda görev yapmak ve kontenjan dolmadan kendini TRT'de istihdam etmek isteyen vatandaşlar elini çabuk tutun. Peki TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Üniversiteler ne zaman açılıyor 2022? Üniversiteler hangi tarihte açılıyor?

Üniversiteler ne zaman açılıyor 2022? Üniversiteler hangi tarihte açılıyor? Sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Hangi durumlarda bağımsız bölüm maliklerinin izni gerekir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Sitemiz 12 blok, acil çıkış kapısı yapılmasını istiyoruz. Bir kısım kat maliki bunun için yüzde 80’in oyu gerekir derken bir kısım tüm bağımsız bölüm maliklerinin iznini aramaktadır diyor. Bizim durumumuz ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Yeni üniversiteler kuruluyor!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, "Bazı büyük üniversitelerimiz bölünecek ve bazı illerimize de yeni üniversiteler kurulacak." dedi. 

Halis Toprak’ın mirası nasıl bölünecek?

Fransa’nın Nice şehrinde ocak ayında hayatını kaybeden işadamı Halis Toprak’ın çocukları, 1’i nikâhsız 4 evlilik yapan babalarının mirasçılarının tespiti için mahkemeye başvurdu. Mahkeme mirasın 12 paya bölünmesine karar verdi.

Miras hangi mahkemede açılır?

Miras olayı ortaya miras bırakanın ölümüyle çıkıyor. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazanımlar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor.Peki,miras hangi mahkemede açılır?

Müteahhit olmak için hangi bölüm okunur?

Yüklenici veya üstlenici olarak nitelendirilen müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, müteahhit olmak için hangi bölüm okunur?

Danıştay Başkanlık Kurulu'nda iş bölümü yapıldı!

Danıştay Başkanlık Kurulunun dava daireleri arasındaki iş bölümüne yönelik kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. İmar, arsa ve arazi, ruhsat, çevre konularına hangi mahkeme bakacak?

Kira bedelinin tespiti davası hangi mahkemede açılır?

Kiracı kiralananın kullanımını etkileyen ayıpların varlığı hâlinde, ayıbın giderilmesine kadar geçen süre için, kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını isteyebiliyor. Peki, kira bedelinin tespiti davası hangi mahkemede açılır?

hangi üniversiteler bölünecek Haberi

hangi üniversiteler bölünecek


İstanbul, Gazi, İnönü Üniversitelerinin de bulunduğu 13 üniversitenin bölünmesini ve 20 yeni üniversite kurulmasını düzenleyen tasarı Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştı. Posta gazetesinde yer alan habere göre, bir önergeyle “İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi” adı “İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa” şeklinde değiştirildi

Yasa, 4’ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngörürken; aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes’in de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümlerini de yeni üniversitelere bağlıyor.

Yasaya göre, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar...