26 / 08 / 2024

Hans Hollein eserleri

Hans Hollein eserleri

Avusturyalı bir mimar ve tasarımcı olan Hans Hollein kimdir? 1964 yılında Viyana’ya geri dönene kadar İsveç ve ABD’deki çeşitli şirketlerde çalışan Hans Hollein hangi eserlere imza attı? İşte Hans Hollein biyografisi...

Hans Müller Emlak İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hans Müller Emlak İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da Mustafa Kemal Şahin tarafından kuruldu.

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, kira gelirleriyle eski eserleri onarıyor!

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, vakıf mülklerinden aldığı kira gelirleriyle hem eski eserleri onarıyor hem de bazı sosyal yardımlar yapıyor.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Makedonya'daki Osmanlı eserleri restore edilecek!

Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca şehrindeki Osmanlı eserleri restore edilmeyi bekliyor. Şehrin adının, içinden geçen Struma Nehri'nden ya da "Üstü Rumca" ifadesinden geldiğine ilişkin iki rivayet bulunuyor.

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

Hans Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hans Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ömer Han Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 4 Şubat'ta Esenyurt, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

1998 yılında milli saray ve kasırlar sigortasız!

1998 yılında TBMM Milli Saraylar Dairesi'ne bağlı saray, köşk ve kasırlar paha biçilemediği için sigortalanamıyormuş. Yangın, deprem ve hırsızlığa karşı savunmasız olan tarihi eserleri, hiçbir şirket sigorta kapsamına alamıyormuş.

İstanbul'un kalelerinin çoğunda çökme yaşanıyor!

İstanbul'un en önemli tarihi eserleri arasında yeralan Boğaziçi'ndeki kale ve hisarlar bakımsızlıktan perişan halde. Bizans ve Osmanlı döneminden kalma tarihi yapıların bir kısmı çökmek üzere..

DAP Yapı projeleriyle Kartal ve Pendik'i şaha kaldıracak!

Burgu, Dalga, Tango Kule gibi eşsiz eserleri Maltepe'ye kazandıran DAP Yapı, şimdi de istMarina ve Polisan arazisine yapacağı yeni projelerle Kartal'ı ve Pendik'i şaha kaldıracak.

Edirne'de hafriyattan çıkan tarihi eser müzeye teslim edildi!

Edirne'de bir müteahhit, hafriyatlar sırasında bulduğu Osmanlı dönemine ait tarihi eserleri müzeye teslim etti. Şahin: "Herkesi tarihi eserleri hem korumaya hem de buluntuları müzeye intikal ettirme noktasında duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Mimar Sinan'ın eserleri bugünün mimarlarına pusula oluyor!

Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlter Büyükdığan, Mimar Sinan'ın eserlerinin öğrencilere pusula olduğunu belirtti..

Hans Hollein eserleri Haberi

Hans Hollein eserleri

Hans Hollein kimdir?

Hans Hollein, 30 Mart 1934, Viyana doğumlu. Avusturyalı bir mimar ve tasarımcıdır.


Hans Hollein, 1956 yılında Viyana bulunan Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun olduktan sonra 1959’da Illionois Teknik Enstitüsü’de, 1960 yılında da Kaliforniya Üniversitesi, Berkley’de eğitim gördü. 1964 yılında Viyana’ya geri dönene kadar İsveç ve ABD’deki çeşitli şirketlerde çalıştı.


Vienna Haas Haus

1963 ile 1964 yılları arasında ABD’nın St. Louis şehirinde yer alan Washington Üniversitesi’nde misafir profesör olarak ders verdi. 1967 ile 1976 yılları arasında da Almanya’nın Düsseldorf şehirinde yer alan Güzel Sanatlar Akademisi’nde der veren Hans Hollein, 1976 yılından beri Avusturya’nın Viyana şehirinde yer alan Universität für angewandte Kunst’da ders vermeye devam etmektedir.


1985 yılında Hans Hollein’a, en prestijli mimarlık ödüllerinden birisi sayılan, Pritzker Mimarlık Ödülü verildi.


Genelde mimarlık tasarımları yapan Hans...