19 / 05 / 2024

Harbiye Askeri Müzesine nasıl gidilir

Harbiye Askeri Müzesine nasıl gidilir

Koleksiyonlarının zenginliği ve çeşidi açışından dünyanın en eski ve önde gelen müzelerinden biri olan Harbiye Askeri Müzesi’nin tanıtımı için Genelkurmay Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğine imza attı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan TL vurgusu: Değeri korunmalı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdehale düzenleyerek savaşı başlatmasının ardından ekonominin nasıl etkilendiğini açıkladı.

Rusya Ukrayna savaşı turizmi nasıl etkileyecek? Tatil rezervasyonlarında iptal var mı?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin turizm sektörüne etkilerini değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

Harbiye Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Harbiye Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Nurkan Albayrak, Sedat Asiltürk ve Umut Koç ortaklığında kuruldu.

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Edirne yeni müzesine kavuşuyor!

Restorasyon çalışmaları, teşhir ve tanzimi büyük ölçüde tamamlanan, Balkan Tarihi Müzesi açılış için gün sayıyor.

Mudanya Tirilye’deki tarihi yapılar kamulaştırılacak!

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye’de bulunan tarihi zeytinyağı fabrikası, Perili Ev, Tüccar Evi, Dündar Evi,  yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tirilye’nin simge evi ile açık hava müzesine dönüştürülmek istenen Girit mahallesinde belirlenen sivil mimari örneği konakların kamulaştırılma çal

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kayseri Kültepe'nin açık hava müzesine dönüştürülmesi mecliste!

2022 yılının Kültepe Kaniş Karum Yılı olarak ilan edilmesi istemi ve bölgenin açık hava müzesine dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Hazinedaroğlu Konağı müzeye dönüşüyor!

Ordu'da Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda yapılan Hazinedaroğlu Konağı, yörede bulunan yaşama sahip eserlerin bulunacağı kent müzesine dönecek.

İzmit'te belediye müzesine yatak odası yapıldığı iddiası!

İzmit Belediyesi tarafından restore edilen ve belediye müzesi tabelası asılan tarihi Yeşil Konak’ta cihannüma katının yatak odası yapıldığı iddia ediliyor. AKP’li eski başkan Nevzat Doğan tarafından kullanıldığı iddia edilen odanın ziyarete kapalı olduğu, kilit altında tutulduğu görüldü. 

Yozgat'ta askeri tesis yapımı mecliste!

Yozgat'ta askeri tesis yapımına dair bir proje olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Troya, müzesine kavuştu!

Troya, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yılında müzesine kavuştu.Müze teşhir alanlarında 6 bini aşkın arkeolojik eser bulunuyor

Rusya Kırım’da askeri havalimanı inşa etti!

Rusya askerleri Kırım’da askeri yatırımlara devam ediyor. Rusya, Ukrayna ile arasında krize neden olan Kırım’da askeri havalimanı inşa etti.

Harbiye Askeri Müzesine nasıl gidilir Haberi

Harbiye Askeri Müzesine nasıl gidilir

Koleksiyonlarının zenginliği ve çeşidi açışından dünyanın en eski ve önde gelen müzelerinden biri olan  Harbiye Askeri Müzesi’nin tanıtımı için Genelkurmay Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğine imza attı. Müzekart + sistemine dahil olarak yüzde 20 indirimli olarak ziyaret olanağı sağlanan Harbiye Askeri Müzesi’nin biletleri de TÜRSAB tarafından yetkili acentalara temin edilecek.


Kuruluşu 1453’e dayanıyor

Kuruluşu 1453’te İstanbul’un fethine dayanan ve bugünkü binasına 1959 yılında taşınan Harbiye Askeri Müzesi koleksiyonunda 45.000’i aşkın eser bulunuyor. Bunların arasından titizlikle seçilen 5.000 eser sergileniyor. Dönem, konu gibi değişik açılardan ele alınarak gruplandırılan bu zengin koleksiyon içinde çeşitli silahlar, askeri kıyafetler, çadırlar, bayraklar ve sancaklar ile benzeri türde çok değişik askeri kültür varlıkları yer alıyor. Bunlar arasında ahşap ve maden süsleme sanatının güzel örneklerini...