19 / 05 / 2024

harçlara ne kadar zam geldi

harçlara ne kadar zam geldi

Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 2015'te ödenecek vergi ve cezalardaki artış oranı da belli oldu. Trafikten çöpe, emlaktan taşıta, fiş almamadan iletişim vergisine kadar onlarca kalem vergi ve cezası yüzde 10.11 oranında artacak.

Son 10 ayda halka arz olan GYO’lar ne kazandırdı ne kadar kaybettirdi?

Rönesans Gayrimenkul’ün ikinci işlem gününde halka arz fiyatının altına düşmesi ve düşüsün sürmesi gözleri borsada işlem gören diğer GYO’lara çevirdi. Peki son 10 ayda halka arz olan GYO’lar ne kazandırdı ne kadar kaybettirdi?  

İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? Anlaşamayan ev sahiplerine ve kiracılara büyük şok!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüzde 25 zam sınırı ve tahliye talepli anlaşmazlıklar mahkemeleri de kilitlemiş durumda. Peki İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bankaların mevduat faizleri ne kadar? 350 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi kaç TL?

Yüksek faiz oranları, TL cinsinden birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlara oldukça cazip bir yatırım fırsatı sağlıyor. Peki 350 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar?

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Pasaport ve ehliyet ücretlerine yeni yıl zammı! 2024'te pasaport ve ehliyet ne kadar olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile 2024'te vergi, ceza ve harçlara yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, 2024'te pasaport ve ehliyet ne kadar olacak? İşte yeni yıl fiyatları...

2024 yılında geçerli olacak ehliyet fiyatları! A-B-C-D-E sınıfı ehliyet fiyatları zamlandı mı, ne kadar oldu?

2023 yılında A, A1, A2 ve F sınıfı ehliyetler için harç ücreti 825 TL, değerli kağıt bedeli 624 TL ve vakıf payı ise 145 TL olarak belirlenmişti. Toplamda ödenmesi gereken ücret 1.594 TL'ydi. Bu ücretlerin 2024 yılında ne kadar olacağı ise şu an merak konusu. İşte güncel ehliyet fiyat listesi…

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Yurt dışından telefon getirme ücreti ve telefonu pasaporta kaydetme ücreti ne kadar oldu?

Resmi Gazete’de her yıl yayınlanan kararlar ile IMEI kayıt ücretleri ve diğer harçlar yeniden belirleniyor. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararda 2023 başında telefonu pasaporta kaydetme ücreti yeniden belirlenmişti. Peki, yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar oldu?

2023 ehliyet kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri ne kadar oldu? Ehliyet harç ücreti kaç TL oldu?

Ehliyet, veya resmi adıyla Sürücü Belgesi otomobil, otobüs, traktör gibi motorlu, veya motorsuz kara taşıtları için kullanılan resmi bir belge olarak kullanılıyor. Peki, 2023 ehliyet kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

SSK ve BağKur emeklilerine ne kadar zam gelecek? Maaşı 7 bin 500 TL ve üzeri olanlara zam şoku! Hemen bu rakama bakın!

Milyonlarca emekli, maaşlara yapılacak düzenlemeyi dört gözle bekliyor. Peki SSK ve BağKur emeklilerine ne kadar zam gelecek? 7 bin 500 TL'den fazla maaş alanlara zam yapılacak mı?

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

100 bin TL’nin aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Elinde nakit TL bulunan ve kısa vadede hem parasını koruyup hem de bir kazanç elde etmek isteyenler için mevduat hesapları kapı aralıyor.  Altın ve dolar gibi yatırım araçlarının yanında mevduat hesapları da yatırımcılara oldukça cazip gelir fırsatı yaratıyor. Peki, hangi banka, ne kadar?

Ehliyet fiyatları 2023 ne kadar? Sürücü belgesi harç ve sınav ücretleri kaç TL oldu? 

Ehliyet almak isteyen kişiler güncel fiyatların ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Ehliyet Fiyatları 2023 ne kadar? Sürücü belgesi harç ve sınav ücretleri kaç TL oldu? İşte detaylar...

harçlara ne kadar zam geldi Haberi

harçlara ne kadar zam geldi

Yeni artışlarla birlikte kırmızı ışıkta geçmenin cezası 189 liraya, motorlu taşıtlar vergisi 537 liradan 591 liraya yükselecek. İşte 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek yeni vergi, cezalar ve harçlar…


Vergi Usul Kanunu’na göre her yıl vergi artışları, Ekim ayında açıklanan 12 aylık Üretici Fiyat Endeksindeki artış oranında yapılıyor. TÜİK'in az önce açıkladığı rakamlara göre Eylül 2013 ile Eylül 2014 yılı ortalama 12 aylık ÜFE artışı yüzde 10.11 olduğu için 1 Ocak 2015’ten itibaren vergi ve cezalar bu oranda artacak. Ancak Bakanlar Kurulu'nun bu oranı yüzde 50 artırma yetkisi bulunuyor. Eğer hükümet bu yetkiyi kullanırsa vergi ve ceza artış oranları yüzde 10 değil, yüzde 15 olacak.


Ekim ayı enflasyon oranı ve konutta enflasyon rakamları için tıklayın!


Hürriyet gazetesinden Aysel Alp, hükümetin artışı yüzde...