07 / 07 / 2024

haritanın anahtarı

haritanın anahtarı

Haritalarda kullanılan lejant sembolleri ve anlamları nedir, sorusunun yanıtını ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Ballıca Manzara Villaları'nda yüzde 50'si şimdi, kalanını anahtar teslimde ödeme fırsatı!

Çukurova Gayrimenkul – Msy Yapı iş ortaklığında hayata geçirilen Ballıca Manzara Villaları'nda yüzde 50'si şimdi kalanını anahtar teslimde ödeme fırsatıyla satışlar devam ediyor.

ATEM Başkanı Akçam gayrimenkulde başarının yedi altın anahtarını sıraladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) emlak danışmanları için ‘Gayrimenkulde Başarının 7 Altın Anahtarı’ isimli eğitim programı düzenledi. Akçam emlak danışmanlarının mesleklerinde en iyisi olmaları için yapmaları gerekenleri sıraladı.

Markanın ruhunu en iyi yansıtan araç BMW X3'e Nisan zammı geldi mi? İşte 04 Nisan 2023 fiyat listesi

BMW'nin X3 modeli için çok az değişiklik görüyor. Uzaktan yakın anahtarı olmadan giriş sistemi bundan böyle seride standart hale gelmiş ve isteğe bağlı Premium paket artık iDrive bilgi-eğlence  sistemi için hareket kontrollerini içermez. Peki BMW X3 04 Nisan 2023 fiyat listesi nedir? 

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır! Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, anahtarı nerede?

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır... Peki Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, Deprem Afet Konteynerı'nın anahtarı nerede? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nda anahtar teslimleri yapıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun temelini attığı KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları projesi beklenenden 5 ay önce bitirildi. Projedeki konutların anahtar teslimleri yapıldı. 

Elazığ'da deprem konutlarının anahtar teslim tarihi belli oldu!

Elazığ'ın Palu ve Kovancılar ilçelerinde inşa edilen deprem konutlarında anahtar teslim tarihi belli oldu.

Küçük mobil evlere koronavirüs akını!

Türk halkı için konut sahibi olmak, daha iyi bir yaşamın anahtarı. Fakat şu an değişen yaşam şartları, yükselen inşaat ve arsa fiyatları gibi unsurlar konut sahibi olmayı özellikle de müstakil eve sahip olmayı gittikçe güçleştirdi.

Diyarbakır Sur'da tamamlanan konutların anahtar teslimi başladı!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarla terörden temizlenerek yeniden yaşam başlatılan Sur'da bitirilen konutların anahtar teslimi başlatıldı.

Konutta arzın anahtarı arsa sahibinde!

Özcan Tahincioğlu, konut satışlarında arz talep dengesinin bozulmaması için demir ve betondaki fiyat artışının konut fiyatlarına yansımaması gerektiğini dile getirdi. 

Balıkesir Yeni Karesi Konutları'nın anahtar teslimi 31 Ocak'ta!

Balıkesir'de hayata geçen Yeni Karesi Konutları için geri sayım başladı. Projede anahtar teslimi 31 Ocak'ta yapılacak.

Erzurum Veyisefendi'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi yapıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Veyisefendi Mahallesi'nde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni konutların anahtar teslimini gerçekleştirdi.

Kayseri Kocasinan’daki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi yapıldı!

Kayseri Kocasinan'a bağlı Sahabiye ve Seyrani Mahalleleri'nde, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tamamlanan konutların anahtar teslim töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. 

haritanın anahtarı Haberi

haritanın anahtarı

Lejant sembolleri ve anlamları!

Lejant sembolleri, harita çiziminde kullanılan, söz konusu bölgedeki özel durumların ifade edilmesine yarayan işaretlerdir. Haritada olmazsa olmazlar arasında yer alan lejant sembolleri ve anlamları kullanıldıkları haritaya ve harita amacına göre değişkenlik gösterir.


Haritanın dili ve harita anahtarı olarak da bilinen lejant sembolleri ile, haritaların üzerinde kullanılan renklerin, simgelerin, terimlerin anlamını ve ölçek ile kuzey işareti gibi detaylar belirtiliyor.


Dilimize Fransızcadan geçen coğrafi terim olan lejant, halk arasında lejand olarak da biliniyor.


Bazı lejant sembolleri ve anlamları..






Işıl Seren...