15 / 05 / 2024

Harmandalı çöp depolama alanı

Harmandalı çöp depolama alanı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Harmandalı'ndaki çöp depolama alanını gezdi Yıldırım: "Burada gördüğümüz yığınlar kelimenin tam anlamıyla patlamaya hazır bir bomba" dedi

Daramanlar İnşaat Yapı Malzemeleri Lojistik Depolama Limited Şirketi kuruldu!

Daramanlar İnşaat Yapı Malzemeleri Lojistik Depolama Limited Şirketi bugün Şişli'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Taner Taşpınar tarafından kuruldu.

BOTAŞ’tan açıklama geldi: Doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

BOTAŞ'tan doğalgaz depolarına ilişkin yapılan açıklamada, Tuz Gölü hem de Silivri Tesislerinde depo doluluk oranı yüzde 100'e ulaştığı belirtildi. Açıklamada "Silivri Yer Altı DoğalGaz Depolama Tesisi rezervuarlarında 4.6 milyar metreküp depolama gazı bulunmakta" ifadelerine yer verildi.

BOTAŞ'ın yaptığı sır anlaşma ortaya çıktı! Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra gelen bomba adım

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş yüzünden Rus gazını kullanmak istemeyen AB ülkeleri Rusya'ya yaptırım kararı aldı. Söz konusu ülkeler Rus gazına alternatif olarak LNG alıp depolama yoluna gitme kararı aldı. Türkiye de benzer bir adım için düğmeye bastı.

Ordu Havalimanı taş ocağı, katı atık depolama tesisi olacak!

Çöp sorununa büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Giresun Havalimanı taş ocağını, katı atık depolama tesisi olarak kullanmaya hazırlanıyor.

Bursa Kayapa'ya yapılacak çöp depolama tesisi protesto edildi!

Bursa ilinin Kayapa bölgesinde yapılması planlanan çöp depolama ve yakma tesisine karşı çıkan Kayapalılar projenin oylanacağı Büyükşehir önünde oturma eylemi yaptı.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi 5 ay erken bitecek!

MANİSA'da yarım asırdır sorun olan vahşi çöp depolama alanındaki görüntü, Uzunburun'da yapımı süren Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama tesisinin tamamlanmasıyla sona erecek.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde çalışmalar sürüyor!

Manisa'da Uzunburun mevkiinde yaklaşık 440 dönüm arazi üzerinde yapımına başlanan ve 650 ton çöp depolama kapasitesinde olacak Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde çalışmalar hızla ilerliyor.

İzmir Harmandalı'ndaki çöp tesisi sorunu ne zaman çözümlenecek?

2009'da Harmandalı'daki çöp tesisini 24 ayda boşaltmayı planladıklarını söyleyen Kocaoğlu, oda temsilcileriyle yaptığı toplantıda bu kez 2019'a kadar bu sorunu çözmek istediğini söyledi

Dilovası'nda çöp kokusu mahalleliyi ayaklandırdı!

Kocaeli'de çöp depolama tesisi çevresinde yaşayan mahalle sakinleri, kokudan şikayetçi olduklarını belirterek, tesisin yolunu kapattı, çöp araçlarının tesise girmesini engelledi. Eylemci vatandaşlar oruçlarını burada açtı.

Kentsel dönüşüm inşaat atıkları geri dönüştürülüyor!

Çevre ye Şehircilik Bakanlığının "İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Değerlendirilmesi Projesi" kapsamında çalışmalar yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geri dönüşüm ve çöp depolama şirketi İSTAÇ AŞ ile üretime başladı.

Konya atık yönetimi projesinde imzalar atıldı!

Tahir Akyürek, çevre açısından son derece önemli bir projenin startını verdiklerini belirterek, Aslım Çöplüğü olarak bilinen çöp depolama alanının, projenin tamamlanmasıyla temiz hava bölgesi ve şehir ormanı haline geleceğini müjdeledi.

Konya'ya modern çöp depolama alanı inşa edilecek!

Konya, modern çöp depolama alanına kavuşacak Avrupa Birliği fonları ve ulusal kaynaklar vasıtasıyla yapımı planlanan, 2 milyon kişiye hizmet edecek "Konya Katı Atık Yönetimi Projesi"nin başlangıç toplantısı, 19 Aralık 2014 tarihinde yapılacak.

Türkiye'nin doğalgaz depolama kapasitesi artacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlediği verilere göre, 2019 yılında faaliyete geçecek doğalgaz depolama tesisleri ile 5,3 milyar metreküp gaz depolanabilecek...

Harmandalı çöp depolama alanı Haberi

Harmandalı çöp depolama alanı


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Harmandalı'ndaki çöp depolama alanında çöp yığınının 100 metreye ulaştığına dikkati çekerek, "Burada ciddi bir metan gazı tehlikesi var. Burada gördüğümüz yığınlar kelimenin tam anlamıyla patlamaya hazır bir bomba" dedi.


Harmandalı'ndaki çöp depolama alanını gezen Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, alanın durumunun vahim olduğunu belirtti.


Etrafta çöp manzaralı apartmanların olduğunu, çöp bölgesinin yerleşim alanını sıkıştırmaya başladığını, her gün buraya 4 bin - 4 bin 500 ton arası çöpün geldiğini ve bu çöplere vahşi depolama yapıldığını anlatan Yıldırım, asıl vahametin burada olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:


"Vahşi depolama olması tehlikenin boyutunu daha da büyütüyor. Aslında çöp rehabilitasyonu çöplerin bir şekilde tehlikeye mahal vermeden yok edilme yöntemi ülkemizde ve dünyada uygulanıyor. Ankara, Adana, Bursa ve İstanbul’da...