14 / 05 / 2024

harp okulları kapanacak mı

harp okulları kapanacak mı

Başbakan Yıldırım, "Harp okullarının kapatıldığını söylüyorlar. Bunlar doğru değildir. Harp okulları aynen devam edecektir. Okullara girişteki kısıtlamaları ortadan kaldırdık." dedi.

2024'te okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB'in açıkladığı takvim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılını 11 Eylül'de başlatmayı planlıyor. Bu öncesinde, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri için okula uyum programı düzenlendi ve ilk ders zili bu program çerçevesinde çaldı. Peki, 2024'te okullar ne zaman kapan

2023 okullar ne zaman kapanacak? Bu sene yaz tatili ne zaman başlayacak? 

Öğrenciler ve veliler bu sene okulların ne zaman kapanacağını sorguluyor. Peki 2023 yaz tatili ne zaman? 2023 okullar ne zaman kapanacak? İşte detaylar...

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2022 tercih süresi uzatıldı! Son dakikada değişti

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercih işlemleri 16 Mayıs'a uzatıldı. Milli Savunma Bakanlığı astsubaylık sıbnavlarına girerek tercih yapacak adaylara son dakika bilgisini açıkladı.

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!

TOKİ, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yer alan Kara, Hava ve Deniz harp okullarına 3 yeni hastane yapımına başlayacak.

İstanbul'da şantiyeler bir hafta kapanacak! 

İstanbul'da okulların açıldığı hafta şantiyeler bir hafta süreyle kapanacak. Kapanan şantiyeler daha sonra kademeli olarak yeniden çalışmaya başlayacak.

Kuleli Askeri Lisesi'nin akıbeti belli oldu!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurulan ve Harp Okullarının bağlandığı Milli Savunma Üniversitesi'nin rektörlüğü, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi binası olacak. Harp Okulları, 2017 Şubat'ta yeniden eğitime açılacak.

Ahıska Türkleri Erzincan'daki okulları yeniledi!

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen Ahıska Türkleri, ilçedeki okulların bakım onarımını yaparak yeni öğretim yılına hazır hale getirdi.

Doğa Okulları Bolu Kampüsü açıldı!

Doğa Okulları Bolu’da yeni kampüsünün açılışını görkemli bir şekilde gerçekleştirdi. Anaokulu’ndan liseye kadar her kademede eğitim verecek olan Doğa Okulları’nın Bolu kampüsü açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı. Açılışta geniş güvenlik önlemleri alındı.

Uğur Okulları Yaşamkent 15 Temmuz Kampüsü açıldı!

Uğur Okulları Yaşamkent 15 Temmuz Kampüsü açıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Uğur Okullarını Türkiye'nin değerlerine sahip çıktığı için tebrik etti.

Doğa Okulları'nın ilginç satış hikayesi!

Gazeteci Yazar Mahmut Övür, Urfalı iş adamı ve Şanlıurfaspor eski kulüp başkanı Fethi Şimşek tarafından kurulan ve geçtiğimiz günlerde satışı gerçekleşen Doğa Okulları'na dair bir yazı kalem aldı.

Doğa Okulları'nın sayısı 5 yılda 200'e ulaşacak!

Doğa Okullarının yeni sahibi, Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Saçaklıoğlu, "5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

İş dünyası FETO'nün okullarına talip!

Fikir Sofrası'nda buluşan Maliye Bakanı Ağbal, Gümrük Bakanı Tüfenkci ve Kalkınma Bakanı Elvan, yatırım ortamının iyileştirilmesinde her türlü desteğin sağlanacağını belirttiler. Toplantıda, iş dünyasının FETÖ'nün yurtdışındaki okullarına talip olduğu da vurgulandı.

Doğa Okulları 2017'de 30 kampüs açacak!

Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek, hain darbe girişim sonrası birçok sektörde açıklar meydana geldiğini belirterek, “2017 planlarımız arasında en az 30 kampüs daha açmak var. Bütün bunlar yaklaşık 70 milyon TL'lik bir yatırım gerektiriyor” dedi.

harp okulları kapanacak mı Haberi

harp okulları kapanacak mı


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Askeri liselerin kapatıldığını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:


"Harp okullarının kapatıldığını söylüyorlar. Bunlar doğru değildir. Harp okulları aynen devam edecektir. Yaptığımız şudur: Askeri liseleri kapattık, artık harp okullarına nasıl üniversiteden herkes girebiliyorsa, o şekilde bütün liselerden; meslek liselerinden, imam hatip liselerinden, düz liselerden herkes harp okuluna girecek. Sınavı kazanan, şartları yerine getiren her vatan evladı bu kurumdaki şerefli görevini alacak. Okullara girişteki kısıtlamaları ortadan kaldırdık."




AA




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



OHAL sonrası en büyük ve en köklü düzenlemeleri TSK içinde yaptıklarını belirten Başbakan Yıldırım, “Orduya sızan teröristleri tek tek temizledik ve orduyu kendi kökleri, öz ruhuyla buluşturduk. Bu düzenlemeler, altını çizerek ifade ediyorum: Türk Silahlı...