08 / 08 / 2024

Harran evleri

Harran evleri

Dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen, Asur ve Emevilere bir dönem başkentlik yapan, ilk İslam Üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu Harran ilçesini ziyaret edenler, geçmişe yolculuk yapma imkanı buluyor...

Harran'da beton yapıya izin yok!

Harran ilçesine bu yıl yaklaşık 2 milyon turistin gelmesi hedefleniyor. Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisinin yanı sıra ilk İslam üniversitesi kalıntılarının da bulunduğu ilçeyi her yıl yurtiçi Ve yurtdışından binlerce turist ziyaret ediyor.

Mehmet Özyavuz: Harran'da 2 milyon turist hedefliyoruz!

KONİK kubbeli evleri ve farklı mimarisinin yanı sıra ilk islam üniversitesi kalıntılarının da bulunduğu Şanlıurfa'nın tarihi Harran ilçesine her yıl yurtiçi ve yurtdışından binlerce turist ziyaret ediyor.

Harran'a kümbet evler inşa edilecek!

Harran Belediyesi ve TOKİ, sit alanının betondan temizlenmesi için ortak proje hazırladı Harran Belediye Başkanı Özyavuz: "Yıkılan binaların yerine kümbet ve kültür evleri yapacağız" dedi.

Harran evleri İtalya'da tanıtılacak!

Dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen, Asur ve Emevilere bir dönem başkentlik yapan, ilk İslam Üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu Harran ilçesini ziyaret edenler, geçmişe yolculuk yapma imkanı buluyor...

Şanlıurfa Harran Surları onarılacak!

Şanlıurfa’nın konik kubbelli evleri ve tarihteki ilk İslam Üniversitesi'nin kalıntılarıyla bilinen Harran ilçesinin tarihi surlarının onarılacağı bildirildi

Harran'da sit alanı içerisindeki kümbet evleri yıkılıyor

Tarihi kümbet evleri ile tüm dünyanın ilgisini çeken Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, sit alanı içerisine kaçak olarak yapılan evlerin yıkımına başlandı

Yenişehir Park Evleri'nde sıfır faizle!

Uygunlar İnşaat tarafından Kurtköy'de inşa edilen Yenişehir Park Evleri 2 blokta toplam 72 daireden oluşuyor.

Mozaik Park Evleri'nde 135 bin YTL'ye!

Pendik'te yapımı devam eden Mozaik Park Evleri'nde büyüklükleri 70 metrekare ile 340 metrekare arasında değişen daireler, 135 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Güneş Park Evleri'nde 250 bin YTL'ye! Hemen teslim!

Albayrak Yapı Grubu'nun Halkalı'da inşa ettiği Küçükçekmece Gölü manzaralı Güneş Park Evleri, 250 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Rapsodi Evleri'nde 3. etap erken teslim!

Çekmeköy'de 80 milyon dolarlık yatırımla iki yıl önce başlayan Aktürk Rapsodi Evleri'nde 3. etap planlanan tarihten 6 ay önce tamamlandı.

Fi-yaka Evleri'nde 140 bin YTL'ye! Ekim'de teslim!

Fi-yaka Evleri'nde daireler, 140 bin ile 610 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satılıyor

Ayazma Evleri'nde 500 bin dolara

Beykoz'da inşa edilen Ayazma Evleri'nde 305 metrekarelik villalar 500 bin dolardan satılıyor.

Leoland Amerikan Evleri'nde 390 bin dolara!

Silivri'de projelendirilen Leoland Amerikan Evleri'nde 330 metrekarelik ikiz villalar 390 bin ile 430 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Harran evleri Haberi

Harran evleri

DÜNYANIN en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen, Asur ve Emevilere bir dönem başkentlik yapan, ilk İslam Üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu Harran ilçesini ziyaret edenler, geçmişe yolculuk yapma imkanı buluyor. 


Halk mimarisinin ürünü konik kubbeli evleriyle meşhur Harran, Şanlıurfa'da en çok ilgi çeken turizm mekanları arasında yer alıyor. Rasathane ve Emeviler döneminden kalma Ulu Cami ise ziyaretçileri adete tarihi yolculuğa çıkarıyor. Kaymakam Muhammet Selami Yazıcı yaptığı açıklamada, Harran'ın geçmişten günümüze önemli tarihi değerlere sahip olduğunu belirtti. 


Harran'daki konik kubbeli evlerin benzerinin İtalya'nın Alberotello kasabası ile Suriye'nin Şam ve Halep kentlerinde bulunduğunu hatırlatan Yazıcı, ilçedeki kale, sur ve tarihin ilk üniversite kalıntılarının da dikkat çektiğini ifade etti. Yazıcı, Alberobello ile Haıran'nın 2013 de kardeş şehir olduğunu anımsattı. Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Alberobello'nun...