28 / 04 / 2024

Hasan Sözbilir deprem açıklamaları

Hasan Sözbilir deprem açıklamaları

Son günlerde İzmir'de meydana gelen depremler kent halkını tedirgin ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir sık yaşanan depremlere yönelik uyarılarda bulundu. 

Yunanistan depremi İzmir depremini tetikleyebilir!

Yunanistan'da meydana gelen 6.2 şiddetindeki depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir bu depremin İzmir'deki fay hatlarını tetikleyebileceğini dile getirdi. 

Hasan Sözbilir: Kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli! 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin diğer fayları tetiklediğini bu nedenle kent genelinde kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gerektiğini açıkladı. 

Hasan Sözbilir'den afetlere hazırlık planı açıklaması!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, afet öncesi hazırlık planı hakkında açıklama yaptı. 

Hasan Sözbilir: Türkiye ölçeğinde 20 yerde deprem üretme olasılığı olan fay var!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'de 20 yerde deprem üreten fay hattı olduğunu söyleyerek olası depremler hakkında uyarılarda bulundu.

İzmir'de olası depremler araştırıldı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de olası depremlerin büyüklükleri ve tekrarlama aralıkları ile ilgili araştırma yapıldığını dile getirdi. 

İzmir'de fay hattına göre master planı yapılmalı!

 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 17 fay hattı olduğunu ve bu nedenle bu fay hattına göre master planı yapılması gerektiğini söyledi.

Deprem geliyor!

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir Türkiye’de deprem gerçeğini, alınması gereken önlemleri, kaç şiddetinde deprem olma ihtimalini anlattı.

Hasan Sözbilir: Bu depremler yıkıcı değil!

Balıkesir’de meydana gelen depremlerden sonra 51 artçı sarsıntı yaşandı. DEÜ Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Hasan Sözbilir yaptığı açıklamada “Meydana gelen bu depremlerin bulunduğu fayda 6’dan büyük deprem olmaz. O yüzden yıkıcı özelliği bulunmamaktadır” diye konuştu.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İzmir Tuzla Fayı'nın süresi doluyor! 7 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 sene önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerine dikkat çekti ve Tuzla Fayı'nı işaret ederek 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söyledi. 

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için imzaları attı!

Emlak Konut GYO tarafından Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için sözleşmeler imzalandı. İşte sözleşme bedelleri...

Yalova'daki 4.1'lik sarsıntı, büyük İstanbul depreminin öncüsü mü? Deprem uzmanları tek tek açıkladı!

Dün akşam saat 23:53'te Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hissedilen 4,1 büyüklüğündeki deprem tedirginlik yarattı. Peki Yalova'daki 4.1'lik sarsıntı, büyük İstanbul depreminin öncüsü mü? İşte deprem uzmanlarının o açıklamaları...

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den korkutan uyarı: Marmara depremi sadece İstanbul'u değil, 7 ili etkiler!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve 7 ili işaret etti. Sözbilir, İstanbul'un riskli alanlarını da tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında tapular Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na geçecek iddiası! Yasa ile neler değişiyor?

Çarpık kentleşme, göç gibi sorunların yanı sıra deprem gibi büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalan İstanbul'un nasıl dönüşeceği merak konusu oldu. İşte TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Efe Akçelik'in konuya ilişkin açıklamaları..

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların yeni fayları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Sözbilir, Türkiye'de fayların hiçbir zaman azalmayacağına, aksine sürekli artacağına vurgu yaptı.  

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap 1. Kısım ve 2. Etap 1. Kısım deprem konutları için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap ve 2. Etap deprem konutları için sözleşme imzalandığını açıkladı. İşte detaylar...

Afetzede aileler için dönüşebilir barınma üniteleri tasarlanacak

Bursa’nın mimari tasarım sektöründe tek tasarım merkezi unvanına olan Hasan Sözüneri Mimarlık Tasarım Merkezi üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Biruni Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ile protokol imzaladı. İşte haberin ayrıntıları...

Kuşadası’ndaki 4,4 büyüklüğündeki sarsıntıdan sonra korkutan açıklama: Deprem fırtınası yaşanabilir!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah 4,4 şiddetinde deprem oldu. Depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin meydana geldiği bölgeye dikkat çekerek deprem fırtınası şeklinde bir sürecin yaşanabileceğini söyledi.

Malatya'daki 5 şiddetindeki depremi için korkutan açıklama! Fay hattı 2,5 milyon yıl sonra uyandı

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bugün saat 08.35'te gerçekleşen 5 büyüklüğündeki depremin diri fay sınıfında değerlendirilmeyen bir faydan kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Marmara depremi açıklaması: Yakın zamanda olursa Marmara'ya kıyısı olan tüm iller etkilenir

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den olası Marmara depremi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte uzman isimin o çarpıcı açıklamaları...

Hasan Sözbilir deprem açıklamaları Haberi

Hasan Sözbilir deprem açıklamaları

Geçtiğimiz Ekim ayında İzmir’in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremden sonra, İzmir’de küçük ölçekte depremler yaşanmaya devam ediyor. Birgün'de yer alan habere göre; Karaburun açıklarında geçen hafta 1 saat içinde 47 depremin meydana gelmesinin ardından, önceki salı günü yine Karaburun açıklarında 4.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. 

İzmir'de 17 adet diri fay olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sözbilir, “Ege denizi altındaki faylarla birlikte bu sayı ikiye katlanıyor. Yaptığımız çalışmalar Tuzla Fayı, Gülbahçe Fayı ve Seferihisar fayının deprem üretme zamanının yaklaşmış olduğunu gösteriyor. Bunun yanında TÜBİTAK tarafından yeni desteklenen projemiz kapsamında Bergama Fayı, Zeytindağı Fay Zonu, Güzelhisar Fayı, Yeni Foça Fayı, Menemen Fay Zonu, Mordoğan Fayı, Kemalpaşa Fayı, Dağkızılca Fayı ve Gümüldür Fayı gibi faylar üzerinde hendekler açarak bu fayların geçmiş...