06 / 05 / 2024

Hassa-Dörtyol tüneli

Hassa-Dörtyol tüneli

Hassa-Dörtyol Tünel Projesi'nin başlama zamanı ve toplam bütçesi meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hassa-Dörtyol tüneli yapılırsa sanayi yatırımları artar!

TÜRKİYE'NİN demir-çelik üretiminin önemli bir bölümünü gerçekleştiren, yatırımcıların gözdesi haline gelen ancak Amanos dağlarıyla Akdeniz arasında sıkıştığı için artık büyüyemeyen İskenderun sanayisi, Hassa-Dörtyol tüneli projesinin gerçekleşmesini bekli

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

TOKİ Hatay Dörtyol 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! Yüzde 10 peşinat

TOKİ Hatay Dörtyol 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Hatay Dörtyol'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Hatay Dörtyol'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Hatay Dörtyol konut projesi...

Hatay Dörtyol için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Dörtyol ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Amanos Tüneli'nin temeli kısa süre içinde atılacak!

Ulaştırma ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dörtyol-Hassa arasında inşa edilecek olan Amanos Tüneli'nin temelinin kısa sürede atılacağını açıkladı. 

Amanos Tüneli Projesi ne zaman tamamlanacak?

Dörtyol-Hassa arasında yapılması planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne ayrılan ödeneği ve tamamlanması için öngörülen takvim meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli trafiğe açıldı!

2015 yılında Mila Dağı'nda inşasına başlanan dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli 26 Nisan Cuma günü trafiğe açıldı.

Dörtyol-Hassa Projesi'nin akıbeti TBMM gündeminde!

Dörtyol-Hassa Projesi'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sorularını Bakan Turhan'a sordu...

Hassa Tüneli ve OSB’si bölgeye nefes aldırcak!

Doğu ve Güneydoğu, Hatay, Amanos Dağları’nın altından geçecek 30 kilometrelik Hassa Tüneli ile bölgede kurulacak olan OSB’nin artık hayata geçmesini bekliyor..

Hassa-Dörtyol Tünel Projesi'ne ilişkin 3 soru mecliste!

Hassa-Dörtyol Tünel Projesi'nin başlama zamanı ve toplam bütçesi meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hassa Tüneli, TBMM gündemine taşındı!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hassa Tüneli'nin yapımını TBMM gündemine taşıdı. CHP'li Topal Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a tünelin ne zaman yapılacağını sordu..

Avrasya Tüneli'ne Kore'den Yılın Yapısı Ödülü!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli uluslararası bir ödüle daha layık görüldü. Kore İnşaat Mühendisleri Derneği “Altın Kategori”de 2017 “Yılın Yapı Ödülü”nü Avrasya Tüneli’ne verdi.

Hassa-Dörtyol tüneli Haberi

Hassa-Dörtyol tüneli

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hassa-Dörtyol Tünel Projesi'nin başlama zamanına ve toplam bütçesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ertem sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Ertem önergesinde "Hassa-Dörtyol Tünel Projesi, bölgenin geleceği için çok önemli olup, projede birbiriyle bağlantılı 4 tünel bulunmaktadır. Otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla da yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturarak, bölge illerinin ihracatını bu kanal üzerinden İskenderun Limanı'na oradan dünyaya ulaştırılmasını sağlayacaktır. Amanos Dağları'nın altından geçecek 30 kilometrelik tünel, İskenderun Limanı'nı Hassa'da ilan edilen 13 bin dönüm organize sanayi bölgesine bağlayacaktır." dedi.

Projenin tamamlanmasının elde edilecek zaman ve maliyet tasarrufuna bağlı olarak rekabet gücünün artması anlamında büyük önem taşıdığını söyleyen Ertem "Hassa ilçesinin ekonomik gelişimini de sağlayack olan proje sadece Hatay'ın değil...