10 / 05 / 2024

hatay 2015 kentsel dönüşüm projeleri

hatay 2015 kentsel dönüşüm projeleri

Hatay'ın Çevre ve şehircilik sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk: Hatay'a baktığımızda, çirkin ve estetikten mahrum binalar görüyoruz! hızlanması gerektiğini vurguladı.

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Hatay Depremzede Derneği'nden yeni kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Çok büyük sakıncaları var!

Hatay Depremzede Derneği, yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında çok büyük sakıncalar olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Yeni kentsel dönüşümde ilk rezerv alan hamlesi Hatay'da! 207,35 hektarlık alan rezerv alan ilan edildi! 

Yeni kentsel dönüşüm kapsamında ilk rezerv alan hamlesi Hatay'da atıldı. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte merak edilen detaylar...

Hatay'da kentsel dönüşüm anlaşması!

Hatay’ın Dörtyol ve Payas ilçe belediyeleri arasında “Kentsel Dönüşüm İşbirliği” sağlandı. Proje kapsamında hazırlanan protokol imzalandı.

Hatay Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi imzalandı!

Hatay'ın Emek ve Aksaray Mahallesi'nde gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesi imzalandı.

Hatay Defne'de kentsel tasarım kurulu oluşturuldu!

Hatay Defne Belediyesi, kentin tasarım faaliyetleri konusunda hazırladığı çalışmalar ve planlamalar hakkında uzmanlarla görüş alışverişinde bulundu. Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, toplantıda “Kentsel Tasarım Danışma Kurulu” oluşturdu.

Hatay kentsel dönüşüm toplantısı tartışmalı geçti!

Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Emek ve Aksaray mahallelerini kapsayan 35 hektarlık alanda yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtım toplantısı tartışmalı geçti.

Hatay'da önce risk taşıyan binalar yıkılacak!

Hatay'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalarda öncelik risk taşıyan binalara verilecek. Hatay, Emek ve Aksaray mahallelerinde bulunan konutların kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yerlerine çok katlı binaların yapılacak olması ise tekrardan gündeme geldi.

Hatay'da Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi!

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in ev sahipliğinde Hatay Barosu ve TBB’nin işbirliğinde Antakya Savon Otel’de Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi.

Tahsin Kabaali Hatay'daki kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Tahsin Kabaali, önceki gün gerçekleşen Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde yaptığı konuşmasında, sürece, kenti kent yapan tüm unsurları barındıran şekliyle baktıklarına dikkat çekti.

Hatay'da kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

Management Plus Danışmanlık ve Eğitim ile İstanbul Üniversitesi tarafından organize edilen, “Kentsel Dönüşüm ve Uzmanlık Semineri” Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Meclis Salonu’nda başladı.

Hatay Kentsel Dönüşüm Çalıştayı 26 Mayıs'ta!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ülkenin mühendislik alanında önde gelen akademisyenlerinin konuşmacı olarak katılacağı "Kentsel Dönüşüm Çalıştayı" düzenliyor. Çalıştay, 26 Mayıs Perşembe günü Antakya HATMEK binasında yapılacak.

Hatay Haraparası'nda kentsel dönüşüm başlayacak!

Haberürk yazarı Esra Boğazlıyan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile röportaj gerçekleştirdi. Savaş, ''Haraparası Mahallesi’nde kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacağız'' diye konuştu.

hatay 2015 kentsel dönüşüm projeleri Haberi

hatay 2015 kentsel dönüşüm projeleri

Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri konuşmasında, İnsan veya başka bir canlının yaşamı boyunca ilişkilerini sürdürdüğü ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulunduğu biyolojik, fiziksel, sosyal, ekonomik ve kültürel ortam olan çevre, yoğun teknoloji kullanımı ile birlikte dünya gündemini en fazla işgal eden konulardan birisi oluğuna dikkat çekti. 


Başkan Mehmet Ali Kuseyri, Doğadaki hava, su toprak, bitkiler ve diğer canlılar arasında kurulmuş olan bu mükemmel dengeyi, insanların yine kendileri için muhafaza etmeleri zorunlu olduğunun altını çizdi. Çevre, Dünyada mevcut olan tüm değerleriyle korunması gereken bir bütün olduğuna vurgu yapan Mehmet Ali Kuseyri, " Bir ilişkiler bütünü olan çevrenin bozulması ve çevre sorunlarının ortaya çıkması, genellikle insan kaynaklı etkilerin sonucu doğal dengenin bozulmasıyla başlamıştır. Doğal kaynakların hızla tükenmesi gerçeği beraberinde geleneksel...