04 / 05 / 2024

hatay binaları

hatay binaları

Prof. Dr. Gürel Çam, özellikle deprem esnasında betonarme yapıların daha fazla hasara yol açmasından dolayı çelik konstrüksiyon yapılara ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımında 1 milyon metreküpe yakın enkaz taşındı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da şimdiye kadar yaklaşık 1 milyon metreküp enkaz yerleşim yerlerinden taşındı.

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Hatay'da enkaz ve yıkım ekipleri 30 mahallede var gücüyle çalışıyor!

Hatay Valiliği'nden açıklama geldi. Antakya ve Defne ilçelerinde acil yıkılması gereken binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları 30 mahallede devam edecek.

Hatay Kırıkhan’da metruk binalar yıkılıyor!

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde metruk ve çökme tehlikesi olan harabe binalar Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi tarafından alınan kararla yıkılıyor.

Hatay İskenderun'da riskli binalar yıkıldı!

Hatay İskenderun'da risk taşıyan binalar belediye tarafından yıkıldı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, çalışmaların titizlikle devam ettiğini açıkladı.

Yurt binalarının denetim alanına alınmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik'in kapsamının genişletilmesine ve yurt binalarının denetim alanına alınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Hatay'da kamu binaları güçlendirilmeli!

İl Koordinasyon Kurulu 2016 Yılı 4. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Hatay Valisi Erdal Ata başkanlığında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı.

TBMM binalarının güvenliğine ilişkin 8 sorun mecliste konu oldu!

Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, TBMM binalarında sığınak bulunup bulunmadığına ve muhtemel saldırılara karşı alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hatay'da önce risk taşıyan binalar yıkılacak!

Hatay'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalarda öncelik risk taşıyan binalara verilecek. Hatay, Emek ve Aksaray mahallelerinde bulunan konutların kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yerlerine çok katlı binaların yapılacak olması ise tekrardan gündeme geldi.

Nazım Culha: Hatay Arsuz'un kentsel dönüşüm ihtiyacı yok!

Hatay'ın İskenderun Körfezi'ndeki doğa harikası ilçesi Arsuz'un belediye başkanı CHP'li Nazım Culha, bölgenin dönüşüme ihtiyacı olmadığını belirtti. Culha, ''Riskli alanlarımız yok ama riskli binalarımız var'' dedi.

hatay binaları Haberi

hatay binaları

MKÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Konstrüksiyon ve İmalat Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürel Çam, özellikle deprem esnasında betonarme yapıların daha fazla hasara yol açmasından dolayı çelik konstrüksiyon yapılara ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti. Yaşadığımız coğrafyanın depremselliğiyle ön plana çıkan bir bölge olduğunu hatırlatan Çam, uzmanlık alanıyla ilgili açıklamalar yapmadan önce deprem konusuna eğildi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Sem ir Över'in de zikrettiği konuları dile getirdi. 


KARBON EŞDEĞERİ ÖNEMLİ HALE GELDİ 

Japonya'daki Kobe depreminden sonra bölgede yaygın olarak yapılan inşaat demirlerinde özellikle son yıllarda mekanik özelliklerin çok önemli olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan Prof. Dr. Gürel Çam şöyle devam etti: "Yani eskiden inşaat demiri imalatında karbon eşdeğerlerine pek bakılmazdı. Ama deprem sonrası bu karbon eşdeğerinin çok önemli olduğu anlaşılmıştır. O yüzden...