02 / 05 / 2024

hatay çökme tehlikesi olan bina çökme tehllikesi

hatay çökme tehlikesi olan bina çökme tehllikesi

Defne ilçesindeki Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi arkasında çökme tehlikesi geçiren üç katlı Mürşit Apartmanı kontrol altına alınırken, Başkan İbrahim Yaman, binanın yıkım işlemlerinden sonra kentsel dönüşümle sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

Büyük İstanbul depreminde tsunami olacak mı? Senaryo hazırlandı! İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu!

İstanbul'da olası bir depremin 7'nin üzerinde olması halinde 'çökme' ile yaşanacak tsunami senaryosu hazırlandı. İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu. 

İstanbul'da 318 binada durduk yere çökme tehlikesi var! Acil önlem alınmalı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, İstanbul’da öncelikli olarak dönüşmesi gereken 318 bina olduğuna dikkat çekti ve binalar için 'durduğu yerde çökebilir!' açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Sultangazi'deki iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Sultangazi'de inşaat kazısı yapılan iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Avcılar'daki riskli bina tehlike saçıyor!

Avcılar'da bulunan Dış Budak isimli bina çökme tehlikesi nedeniyle tehlike saçıyor. Mahallede bulunan vatandaşlar apartmanın yıkılma tehlikesi nedeniyle endişeli günler yaşıyor. 

Ümraniye'de 2 bina boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Ümraniye'de bulunan 3 katlı ve 5 katlı iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Şişli'de boşaltılan bina iskele demiriyle desteklendi!

Şişli'de çökme tehlikesi bulunması nedeniyle tahliye edilen bina iskele demiri ile desteklendi. 

İstanbul'da 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Ankara'da bir binada daha çökme tehlikesi! Tahliye edildi!

Ankara'da bitişiğindeki inşaatının temel kazısında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 katlı Saadet Apartmanı'nı çökme riski nedeniyle tahliye edildi.

Ankara Büyükşehir'den tahliye edilen binalarda yaşayanlara destek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çökme tehlikesi olan binanın bulunduğu alanda boşaltılan binalarda yaşayanlara yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Çankaya'da çökme tehlikesi olan bina makaslanarak yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da temelinde boşluk olduğu için çökme tehlikesi bulunan binanın yukarıdan makaslanarak yıkılacağını dile getirdi.

Ankara'da temeli kayan 8 katlı bina tahliye edildi!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan ve istinat duvarının bir kısmı yıkılan 8 katlı bina, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. 

hatay çökme tehlikesi olan bina çökme tehllikesi Haberi

hatay çökme tehlikesi olan bina çökme tehllikesi

Defne ilçesine bağlı Sümerler Mahallesi, Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi arkasında çökme tehlikesi geçiren üç katlı Mürşit Apartmanı kontrol altına alınırken, Belediye ekipleri tedbir amacıyla işyerlerinin girişini mühürleyip, binaya kontrollü olarak geçiş sağladı.


Kısa zamanda vatandaşların paniğe kapıldığı olayda, olay yerine gelerek vatandaşları sakinleştiren Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, apartmanın bodrum katındaki sütunlarda oluşan kırılmalardan dolayı apartmanın oturulamaz hale geldiğini ifade ederek, Belediye olarak gerekli yardımın yapılacağını belirterek, bina sakinlerini yatıştırdı.


Başta Defne Kaymakamı olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile AFAD yetkililerini bilgilendiren Başkan Yaman, "Tesellimiz, vatandaşlarımızın canlarına zarar gelmeden evlerini terk etmesidir. Belediyemizin teknik ekipleri gerekli incelemeleri yaptı. 1976 yılında yapılmış binanın bodrum katındaki sütunlarda kırılmalar tespit edildi. Üç katlı binanın yıkım işlemlerinden sonra hak sahipleri, Kentsel Dönüşümle...