28 / 07 / 2024

hatay konut sahipleri

hatay konut sahipleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hatay Valiliği öncülüğünde gerçekleşen törenle hak sahiplerine tapularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Hatay Valisi Ercan Topaca verdi.

Konut sahipleri evleri nakit paraya dönüştürme, faize yatırma peşine düştü! 

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar ve piyasanın sorunları, ev sahiplerini evlerini satarak parayı faize yatırmaya yöneltti. İşte ayrıntılar...

Kira artışında TÜFE uygulaması son 2 yılda ev tutanları zorlayabilir! 

Kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla birlikte yeni bir dönem başladı. Artık konut sahipleri, kirayı 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirleyecek. Peki bu durum sektörü ve kiracıları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Ruhsatsız eve zorunlu deprem sigortası yapılır mı?

Depremler nedeniyle binalarda oluşabilecek hasarları poliçede belirtilen teminat ve limitler dahilinde karşılayan DASK, zorunlu bir sigorta türü olarak konut sahipleri tarafından yapılmakta. Ancak, bazı durumlardan dolayı sigorta yaptıramayabilir. Peki, ruhsatsız evlere DASK yapılabilir mi?

Kira zammı bitti şimdi de şart krizi başladı! Bu meslekten olmayana ev yok!

Zam sınırının kalkmasıyla birlikte artış gösterecek olan kiralar, kiracıları düşündürürken, konut sahiplerini de harekete geçirdi. Emekli ve asgari ücretlinin bu kiraları ödeyemeyeceğini düşünen bazı konut sahipleri ‘memur olma’ ‘bir evde iki kişi çalışma’ veya ‘kefil’ talep etmeye başladı.

Konutta vergilerin artırılmasına sektörden büyük tepki! Bu uygulama inşaat sektörünü bitirir!

Vergi reformu taslağında, konut sahipleri ile konutu yatırım aracı olarak kullananların daha fazla vergi ödemelerine yol açacak düzenlemelerle ilgili sektörden sert tepki geldi. 

Konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi! Hangi şartlarda kiracılar evi göstermek zorunda? 

Son dönemde konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi yaşanıyor. Peki yasal düzenlemelere göre, kiracıların oturdukları evi gösterme şartları neler? İşte o detaylar...

Kağıthane'deki bir bina 'dirençli şehir nerede?' sorusunu sordurdu! Bakan bir daha bakıyor...

Depreme karşı büyük mücadele başlarken, bazı konut sahipleri resmen depreme kafa tutuyor. Kağıthane'deki bir bina ise bu olay özetledi. Görenler 'dirençli şehir nerede?' sorusunu sordu. İşte ayrıntılar...

Konut sahipleri için yeni dönem! Ödenecek o tutar değişti!

Konut sahipleri eğer yıllık 33 bin Türk Lirası'nın altında kira geliri elde ediyorlarsa gelir vergisi ödemekten muaf olacak. İşte milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Konut sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde şok detay! Kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Kira geliri beyanı mülk sahiplerinin senelik olarak devlete ödemekle zorunlu oldukları vergi beyanı. Peki kira geliri beyan edilmezse ne olur? 

Konut sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi taksit ödeme takvimi!

Milyonlarca konut sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde son ödeme tarihi araştırılıyor. Peki emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman ödenecek, son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir?

2023'te gayrimenkul satanlar dikkat! Konut sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin ticari kazanç hükümleri kapsamında değilse, değer artışı kazancı hükümlerine göre vergilendirildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı gelir vergilerini hatırlattı.

Konut sahipleri dikkat! Tek ev tapusu olanlara 1.536 TL iade edilecek! Emsal karar yürürlükte 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren, emsal karar sonunda açıklandı. KDK tarafından açıklanan karara göre; 5 senelik emlak vergisi para iadesi yapılmasına hükmedildi. İşte detaylar... 

TOKİ konut sahipleri evlerini bekliyor! 7 yıldır konutlar teslim edilmedi, vatandaş isyanda!

2017'de Çayeli'de yaşanan selin ardından sözü verilen ve yapımına 2 ay önce başlanan TOKİ Konutları hak sahiplerine teslim edilmedi. 

hatay konut sahipleri Haberi

hatay konut sahipleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hatay Valiliği öncülüğünde gerçekleşen törenle hak sahiplerine tapularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Hatay Valisi Ercan Topaca verdi. 


Topaca: Vatandaşlarımızın Mülkiyet Hakkını Korumalıyız Hatay Valisi Ercan Topaca'da yaptığı konuşmada, "Hatay bilindiği gibi Türkiye'nin en özellikli illerinden biridir. Hatay dünyaya barış, hoşgörü ve kardeşlik adına da örnek bir kenttir. Bizler Hatay'da yaşayan vatandaşlarımızın mülkiyet hakkını da korumalıyız. Bugün de burada hak sahiplerine tapularını vermenin mutluluğu içerisindeyiz. Geri kalan yerler de de çalışmalarımızı sürdürüp kalan yerlerde de tüm sorunları çözeceğiz. 


Bugünden sonra kimse burası benim çıkın gidin diyemeyecek, hak sahipleri tapularını gösterip burası benim deyip gönül rahatlığı içerisinde olacaklardır. 


Fransızlar döneminden kalan paftaların Türkçeleştirilmesi™ ve eski paftaların da müzemizde sergilemek üzere yardımlarınızı talep ediyorum. Bu anlamda...