06 / 05 / 2024

hatay konut sahipleri

hatay konut sahipleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hatay Valiliği öncülüğünde gerçekleşen törenle hak sahiplerine tapularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Hatay Valisi Ercan Topaca verdi.

Konut sahipleri için yeni dönem! Ödenecek o tutar değişti!

Konut sahipleri eğer yıllık 33 bin Türk Lirası'nın altında kira geliri elde ediyorlarsa gelir vergisi ödemekten muaf olacak. İşte milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Konut sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde şok detay! Kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Kira geliri beyanı mülk sahiplerinin senelik olarak devlete ödemekle zorunlu oldukları vergi beyanı. Peki kira geliri beyan edilmezse ne olur? 

Konut sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi taksit ödeme takvimi!

Milyonlarca konut sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde son ödeme tarihi araştırılıyor. Peki emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman ödenecek, son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir?

2023'te gayrimenkul satanlar dikkat! Konut sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin ticari kazanç hükümleri kapsamında değilse, değer artışı kazancı hükümlerine göre vergilendirildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı gelir vergilerini hatırlattı.

Konut sahipleri dikkat! Tek ev tapusu olanlara 1.536 TL iade edilecek! Emsal karar yürürlükte 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren, emsal karar sonunda açıklandı. KDK tarafından açıklanan karara göre; 5 senelik emlak vergisi para iadesi yapılmasına hükmedildi. İşte detaylar... 

TOKİ konut sahipleri evlerini bekliyor! 7 yıldır konutlar teslim edilmedi, vatandaş isyanda!

2017'de Çayeli'de yaşanan selin ardından sözü verilen ve yapımına 2 ay önce başlanan TOKİ Konutları hak sahiplerine teslim edilmedi. 

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Yargıtay'dan kira bedelini banka transferi üzerinden yatıran kiracılar ve konut sahipleri hakkında dikkat çeken bir karar geldi. İki defa yargılamaya konu olan davada mahkeme, kiracının transfer sırasında hata yapmasını gerekçe göstererek konut için tahliye kararı verdi.

Kira tespit davaları mahkemeleri kilitledi!

Yüksek kira artışlarının, konut sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdiğini dile getiren Avukat Zeynep Erdem söz konusu davalarla ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Malatya'da çalışmalar tam gaz: Orta hasarlı binalar, yerinde dönüşüm, TOKİ konutları... Hem tarih hem rakam verildi!

Depremden etkilenen Malatya'da konut sahipleri, kiracılar ve esnaf için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Malatya genelindeki son durumu paylaştı. İşte o rakamlar ve yeni konutların teslim tarihleri...

Ev sahiplerinin tahliye taahhütnamesiyle başı dertte! İşte dikkat edilmesi gereken detaylar!

Tahliye taahhütnamesi sayesinde konut sahipleri kiracılara karşı büyük bir koz elde edebiliyorlar. Fakat bu taahhütnamenin geçerli olması gerekiyor. Peki, tahliye taahhütnamesi nasıl geçersiz oluyor? İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

Elektrik ve su aboneliğini kesen konut sahibine büyük ceza!

Kiracı ve konut sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara her geçen gün farklı konular taşınıyor. Bazı konut sahipleri yüksek kira artışı ya da evden çıkmayı kabul etmeyen kiracıların elektrik ve suyunu keserek bezdirmeye çalışıyor. Ancak bu durumda ev sahibine tazminat cezası veriliyor

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait olur?

Kiracıların konutlarda gerçekleştirdikleri bazı tadilatların masrafları konut sahipleri arasında zaman zaman sorun yaşanmasına neden oluyor. Peki, kiracı balkonu mutfağa katarsa masraftan düşebilir mi? İşte detaylar...

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

hatay konut sahipleri Haberi

hatay konut sahipleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hatay Valiliği öncülüğünde gerçekleşen törenle hak sahiplerine tapularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Hatay Valisi Ercan Topaca verdi. 


Topaca: Vatandaşlarımızın Mülkiyet Hakkını Korumalıyız Hatay Valisi Ercan Topaca'da yaptığı konuşmada, "Hatay bilindiği gibi Türkiye'nin en özellikli illerinden biridir. Hatay dünyaya barış, hoşgörü ve kardeşlik adına da örnek bir kenttir. Bizler Hatay'da yaşayan vatandaşlarımızın mülkiyet hakkını da korumalıyız. Bugün de burada hak sahiplerine tapularını vermenin mutluluğu içerisindeyiz. Geri kalan yerler de de çalışmalarımızı sürdürüp kalan yerlerde de tüm sorunları çözeceğiz. 


Bugünden sonra kimse burası benim çıkın gidin diyemeyecek, hak sahipleri tapularını gösterip burası benim deyip gönül rahatlığı içerisinde olacaklardır. 


Fransızlar döneminden kalan paftaların Türkçeleştirilmesi™ ve eski paftaların da müzemizde sergilemek üzere yardımlarınızı talep ediyorum. Bu anlamda...