16 / 05 / 2024

Hatay suriyeli mülteci kira

Hatay suriyeli mülteci kira

Suriyeli mültecilerin yüzde 73'ü "yoksulluk" sınırının altında yaşıyor ve yaklaşık 1000 dolar borcu bulunuyor. Bu şartlar altında kirasını ödeyemiyor, ihtiyaçlarını gideremiyorlar...

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Yüksek kiralar ödeyenler dikkat! Seçim öncesinde açıklandı!

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olarak Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesinin, kira sorununun çözümüne katkı sağlayabileceği görüşünü dile getirdi.

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiraları yüzde 200'e yakın arttı. Türkiye genelinde konut sıkıntısı son raddeye geldi.

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Hatay Şehir Müzesi açıldı!

Hoşgörü kenti Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürünü yansıtan Şehir Müzesi ziyarete açıldı...

Ekrem İmamoğlu: Kentimiz için deprem ve Kanal İstanbul önemli tehdit!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim zaferinin 1’nci yılında toplantı düzenledi. İmamoğlu, İstanbul için en önemli 3 tehditi; “deprem”, “mülteci meselesi” ve “Kanal İstanbul” dedi ve, "İzin veremeyiz, vermeyeceğiz” dedi...

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Suriyeli mülteciler çadır kurdukları araziler için 2 milyon Lübnan lirası kira ödüyor!

Suriyeli mülteciler kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) kira ödüyor...

Koronavirüs inşaat sektöründeki mülteci girişimcileri daha çok etkiledi!

İmalat, perakende satış, toptan satış, hizmet ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren 206 mülteci ve 177 yerli girişimci ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, mülteci girişimciler pandemiden yerli girişimcilere göre daha fazla etkilendi.

Yunanistan'da 10 bin mülteci evlerden tahliye edilmekle tehdit ediliyor!

Yunanistan'da yarısı başkent Atina'da olmak üzere konut ve kamplarda kalan, aldıkları maddi destek de kesilecek olan yaklaşık olarak 10 bin mülteci, çeşitli programlar kapsamında kendilerine tahsis edilen evlerden tahliye edilmekle tehdit ediliyor.

Atina'da ev kiralayan mülteci aile dolandırıldı!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir internet sitesinden bulduğu evi kiralamak isteyen Suriyeli mülteci aile, kendisini emlakçı olarak tanıtan bir şahıs tarafından dolandırıldı.

Hatay suriyeli mülteci kira Haberi

Hatay suriyeli mülteci kira

Ciddi bir ekonomik krizle mücadele eden Lübnan'da çoğu çocuk ve kadın binlerce Suriyeli mülteci zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. 

Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin katliamından kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeli mültecilerin durumu, bölgenin koşulları ve yardımların azlığı sebebiyle gittikçe kötüleşiyor.

Anadolu Ajansı'ndan Raya Şartuni'nin haberine göre, Suriyeli mültecilerin yüzde 73'ü "yoksulluk" sınırının altında yaşarken yüzde 90'ının ise yaklaşık 1000 dolar borcu bulunuyor ve kirasını ödeyemiyor, yiyecek gibi temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayamıyor. 

Suriyeli kadın mülteci Ummu Muhammed, durumunu şu şekilde anlattı:

"Suriye'deyken ölüm her an her yerde her köşe başında bizimleydi. Esed rejiminin baskı ve katliamından kurtulmak için Lübnan'a geldik ancak burada da yoksulluk bizi yedi bitirdi"

Suriyeli mülteci Ömer ise, şunları kaydetti: 

"Dünyanın neden bize yardım etmediğini anlamıyorum. Ekmeğe hasret kaldık. Çocuklarıma dahi süt alamıyorum"

Günlük yaklaşık 6...