05 / 05 / 2024

hava savunma hattı

hava savunma hattı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çin Gang, kurulan hava savunma ve tanımlama sahasının ülkesinin egemenliği ile bölgesel ve de hava sahasının güvenliğini koruma maksadı taşıdığını savundu...

Putin'in hava savunma sistemi ile korunan kır evi ortaya çıktı!

Rusya Devlet Başkanı Putin ve eski jimnastikçi kız arkadaşı Kabaeva'nın birlikte tatil yaptığı iddia edilen ve hava savunma sistemiyle korunan kır evi ortaya çıktı.

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

Milli Savunma Üniversitesi taban puanı açıklandı mı? Kadın erkek astsubay puanları ne kadar oldu?

Milli Savunma Üniversitesi'nin Aday Belirleme Sınavı, 2 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi ve yaklaşık 600 bin adayın katılımıyla tamamlandı. Sınav sonuçları merakla beklenirken, adaylar MSÜ Kara, Hava ve Deniz Harp Okulu erkek-kadın taban puanları ile kontenjan listelerine odaklandı. İşte adayların

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları için askeri personel alımları başladı!

Milli Savunma Bakanlığı “MSB” 2022 yılı 3. Dönem sözleşmeli er alımlarının yapıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Edirne’de Balkan Tarihi Müzesi açılacak!

Balkan Savaşları sırasında Edirne savunma hattının en önemli askeri alanlarından biri olan Hıdırlık Tabya, müze olarak yenileniyor. 

Ukrayna'nın Türkiye’den yeni insansız hava araçları alma talepleri var!

Milli Savunma Bakanı Akar’ın Ukrayna’daki temasları sırasında iki ülke arasında savunma sanayiinde iş birliği konuları gündeme gelirken, Ukrayna’nın Türkiye’den yeni insansız hava araçları alma yönünde talepleri olduğu öğrenildi.

Beşiktaş'a açık hava müzesi kurulacak!

Beşiktaş'ta Kabataş-Mecidiyeköy–Mahmutbey metro hattı kazılarında ortaya çıkan ve İstanbul’da ilk Türklerin izleri olarak yorumlanan kurgan tipi mezarlar için açık hava müzesi kurulacağı açıklandı. 

Yuşa Tepesi-Beykoz Çayırı teleferik hattı izin bekliyor!

Yuşa Tepesi-Beykoz Çayırı arasında kurulması planlanan teleferik hattı için Milli Savunma Bakanlığından izin beklendiği bildirildi.

İstanbul Hava Harp Okulu'na teknokent kurulacak!

Hava Harp Okulu arazisinde savunma ve havacılık sanayine hizmet verecek. bir teknokent kurulması planlanıyor. Teknokentle savunma ve havacılık sanayinde paydaşların bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Alo 181 hattı vatandaşların dertlerine çözüm oluyor!

Alo 181 hattı vatandaşların dertlerine çözüm oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na baftı bu hat sayesinde vatandaşlar hava, su, toprak kirili atıklar ve giirültü şikâjetlerini ilgili birimlere iletebiliyorlar.

Alo 181 hattına geçen yıl hava kirliliğiyle ilgili 3 bin 119 çağrı ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, geçen yıl yapılan 11 bin 537 denetimde hava kirliliğine neden olduğu tespit edilen 527 tesise 10 milyon 798 bin lira ceza verildi

Pamucak tramvay hattı için proje çalışmalarına başlanıyor!

Ege’nin en büyük meyve-sebze işleme ve soğuk hava tesisi hizmete girdi. Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Selçuk’u denizle buluşturacak 8 kilometrelik Pamucak tramvay hattı için proje çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Çin'in Doğu Çin Denizi'nde hava savunma hattı kurması tartışıldı!

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çin Gang, kurulan hava savunma ve tanımlama sahasının ülkesinin egemenliği ile bölgesel ve de hava sahasının güvenliğini koruma maksadı taşıdığını savundu...

hava savunma hattı Haberi

hava savunma hattı

Çin, Doğu Çin Denizi'nde hava savunma sahası kurmasının ardından ABD'nin yaptığı açıklamalara ilişkin, Washignton yönetimine bu hususta "taraf olmaması ve uygunsuz açıklamalar yapmaması" yönünde çağrıda bulundu. 


Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çin Gang, kurulan hava savunma ve tanımlama sahasının ülkesinin egemenliği ile bölgesel ve hava sahasının güvenliğini koruma maksadı taşıdığını savundu. 


Sahanın belirli bir ulus ya da gayeyi hedeflemediğini ve söz konusu sahada kimsenin uçuş özgürlüğünü etkilemeyeceğini ifade eden sözcü, ABD'den bu konuda taraf olmaması ve uygunsuz açıklamalar yapmamasını istedi.


Çin'in bölgede hava savunma sahasını kurduğunu açıklamasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili endişe duyduğunu...