19 / 05 / 2024

Havalimanlarında xray cihazları kaldırılacak mı

Havalimanlarında xray cihazları kaldırılacak mı

SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda son aşamaya gelindiği duyuruldu.

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

Yakın zamanda uçuşu olanlara kötü haber geldi. Havalimanlarında otopark ücretlerine yeni yıl zammı geldiği duyuruldu. Buna göre, il il güncellenen park fiyatları ile beraber, taşıtlar sokaklara park edilecek gibi gözüküyor. İşte otopark fiyatları ve haberin detayları...

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

DHMİ: Bu yılın ilk 10 ayında havayolu yolcu sayısı yüzde 18,9 yükseldi

Türkiye genelinde bu senenin ilk 10 aylık döneminde havalimanlarında ağırlanan yolcu sayısı geçen seneye oranla yüzde 18,9 yükselerek 184 milyon 836 bin 400'e yaklaştı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'da havalimanlarında 85 milyondan fazla yolcu seyahat etti

İstanbul havalimanlarında bu senenin ocak-eylül döneminde 85 milyon 625 bin 428 kişinin seyahat ettiği bildirildi. Ayrıca yolcu sayısı yine geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık 15,5 milyon arttı.

BinBin’den İstanbul Havalimanı’nda ücretsiz ulaşım desteği!

İGA İstanbul Havalimanı’nda hizmet veren Mikromobilite şirketi BinBin, kısıtlı bir süreyle terminal içerisindeki tüm cihazlarını ücretsiz kullanıma açtığını duyurdu.   

Cep telefonunuz bu marka ise çok yakında WhatsApp'ı kullanamayacaksınız

Eski cihazlar devamlı WhatsApp'ı desteklemeyi bitirir ve daha yenileri piyasaya çıkar. Aslında, 31 Aralıktan itibaren mesajlaşma uygulaması artık 49'dan fazla cihazda çalışmayacak. Bu bu yazı tam listeyi içermektedir.

Havalimanlarındaki yolcu trafiği yüzde 32,4 arttı! 4 ayda yaklaşık 55 milyon yolcu ağırlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son dört aylık dönemde havalimanlarında ağırlanan yolcu sayısının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32,4 artarak 54 milyon 679 bine ulaştığını aktardı.

İstanbul'daki havalimanlarından 2 ayda 16 milyon yolcu uçtu!

İstanbul'daki havalimanlarından 2023 yılının ocak-şubat aylarında seyahat eden yolcu sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 4 milyon 825 bin 468 arttı ve 15 milyon 972 bin 93 oldu.

Vestel buzdolaplarında Mart indirimi! Buzdolabı Fiyatları ne kadar? 21 Mart 2023 fiyat listesi

Vestel buzdolapları enerji tasarrufu ve motor kuvveti bakımından en önde gelen cihazlar arasında. Çeşitli alternatiflere sahip fonksiyonları ile göz dolduran Vestel buzdolabı ile de ön plana çıkıyor. Peki Vestel buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Dünya çapında MIUI 14 alacak Xiaomi modelleri açıklandı! İşte o liste!

Android 13 tabanlı MIUI 14'ü alacak ilk Xiaomi modelleri dünya çapında duyuruldu. Yeni sürümü hangi cihazlar alacak?

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Oyun kontrol cihazlarında en yeniler burada. 19 Ekim 2022 fiyat listesi...

Video oyunu tutkunlarının eli ayağı kontrol cihazlarında yılın ikinci yarısı öne çıkan iki ürünü inceledik. Özellikleri ve fiyatları şöyle...

Havalimanlarında xray cihazları kaldırılacak mı Haberi

Havalimanlarında xray cihazları kaldırılacak mı


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havalimanlarında terminal girişlerindeki x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili resmi twitter hesabından açıklama yaptı.


Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının (x-ray’lerin) kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda son aşamaya gelindiği duyuruldu.


9 HAVALİMANINDA DA UYGULAMA BAŞLATILACAK

Pilot uygulama, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda başlatılmıştı.  Uygulamanın herhangi bir güvenlik sıkıntısı oluşturmadığı yönünde rapor hazırlanması halinde ise, 9 havalimanında daha terminal girişindeki güvenlik noktaları kaldırılacak. Uygulamanın başlatılacağı havalimanında bagaj kontrolüne yönelik üç boyutlu Patlayıcı Madde Tespit Sistemi (EDS) bulunması gerekiyor. Bu yüzden, EDS cihazı bulunan Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın ardından, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Antalya, Trabzon, Dalaman, Bodrum, Gaziantep, Erzurum ve Zafer Havalimanı’nda da bu uygulamanın devreye gireceği öğrenildi.


"BU UYGULAMA SIKINTI OLUŞTURACAK"

Hayata geçmesi planlanan...