28 / 04 / 2024

Haydarpaşa Garı için Aykurt Nuhoğlu hakkında suç duyurusu yapıldı mı

Haydarpaşa Garı için Aykurt Nuhoğlu hakkında suç duyurusu yapıldı mı

Kadıköy Belediyesi ile TCDD ve İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu arasındaki kavga mahkemeye taşınıyor. 5 No'lu Kurul, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve restorasyon projesine onay vermeyen yetkililer hakkında dava açmaya hazırlanıyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Ekrem İmamoğlu’ndan Haydarpaşa ve Sirkeci Garı için açıklama!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, canlı yayında soruları yanıtladı. Haydarpaşa Garı ihalesi ile ilgili İmamoğlu, “Bu yanlıştan dönün” dedi…

Haydarpaşa Garı ihalesi yapıldı!

TCDD, Haydarpaşa Garı'nın "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiralamak için ihale yapıldı...

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Haydarpaşa Garını devralan Bakanlığın Gara yönelik tasarrufunun ne olacağı ve Garın içinde bulunduğu alanın imara açılıp açılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haydarpaşa Garı ne zaman açılacak?

Haydarpaşa Garı, 9 yıl önceki yangının izlerini silmek ve yeniden eski günlerine kavuşmak için gün sayıyor. Peki tarihi Haydarpaşa Garı ne zaman açılacak?

Haydarpaşa Garı'ndan şaşırtan tarih çıktı!

Restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiği Haydarpaşa Garı çevresindeki arkeolojik kazılarda 2 bin yıllık olduğu düşünülen duvar ile üzerinde koku kolyesi olan ve bin yaşında olduğu düşünülen bir iskelet bulundu. 

Ulaştırma Bakanlığından Haydarpaşa Garı'nda kazı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğu haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Niğde Hal Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Niğde Belediyesi tarafından bölgede inşa edilen hal kompleksinde sona gelindi. Şehre kazandırılan en modern hal açılış için gün sayıyor.

Haydarpaşa Garı'ndaki restorasyonun ilk etabı ay sonunda tamam!

İstanbul’un simge yapıları arasında yer alan 110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda restorasyon devam ediyor. 2010 yılında çıkan yangında çatı ve kulelerinde hasar oluşan garın dış yüzeyi Bilecik Osmaneli’nden getirilen açık nefti renkli taşlarla süsleniyor

Haydarpaşa Garı'nın içi ilk kez görüntülendi!

2010 yılında çıkan yangında büyük hasar gören ve 2016 yılında restorasyon çalışmalarının başladığı Haydarpaşa Garı'nın içi ilk kez görüntülendi...

Kayseri Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Şehir Hastaneleri Projesi kapsamında, şu ana kadar hizmete girenler arasında en büyüğü olma özelliğine sahip Kayseri Şehir Hastanesi açılışı için gün sayıyor. 

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon tüm hızıyla sürüyor!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simge binalarından sadece bir tanesi. Çıkan yangın sonrasında büyük hasar gören binada restorasyon tüm hızıyla sürüyor. Tarihi binanın iki kulesindeki çalışmalar tamamlandı.

Haydarpaşa Garı için Aykurt Nuhoğlu hakkında suç duyurusu yapıldı mı Haberi

Haydarpaşa Garı için Aykurt Nuhoğlu hakkında suç duyurusu yapıldı mı


Haydarpaşa Tren Garı restorasyon projesi, İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile Kadıköy Belediyesi'ni bir kez daha karşı karşıya getiriyor. 


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı. 


İstanbul 5 No'lu Koruma Kurulu, Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu ve belediye yetkilileri hakkında 'sorumluluk ve yetkilerini aşarak restorasyon projesi uygulamasını engellediği' iddiasıyla dava açmaya hazırlanıyor. 


Gazeteci Atilla Güner'in Twitter hesabından duyurduğu "Haydarpaşa Garı kavgası büyüyor. 5 Nolu Kurul, projeye izin vermeyen Kadıköy Belediyesi için savcılığa suç duyurusunda bulundu" bilgisi üzerine harekete geçen Emlakkulisi.com ekibi, şu bilgilere ulaştı;


İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu, Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu hakkında...