10 / 05 / 2024

Haydarpaşa Garı Kadıköy Meydanı ne olacak

Haydarpaşa Garı Kadıköy Meydanı ne olacak

Kadıköy Meydanı’na yeni yapı yapılmayacak, fuar alanında kurulup sökülebilen yapılara izin verilecek, iskele kalacak, İSKİ Hizmet Alanı'nın çevresi ağaçlandırılacak… Kadıköy Meydanı'nda yeşil alanların altına alt geçit çarşıları ve otopark yapılacak...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy'deki 'AVM gar' projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Gar alanına alışveriş merkezi inşa edilmesini öngören projesiyle ilgili iptal kararı verildi.

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaatı 2021'de tamamlanacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, Kadıköy-Kartal-Kaynarca Sabiha Gökçen metro hattı çalışmasının 2021'in sonunda tamamlanacağını açıkladı.

Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.İstanbul Kadıköy Şubesi açıldı!

Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.İstanbul Kadıköy Şubesi Kadıköy'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Mahir Orak tarafından açıldı.

Kadıköy Hasanpaşa imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mahallesi, Toplu Taşım Gar Sahasına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Arkhe Petrol Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Arkhe Petrol Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi bugün 300 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Kadıköy İbrahimağa 1/1000 uygulama imar planı tadilatı askıda!

Kadıköy İlçesi, İbrahimağa Mahallesi, 58 pafta, 1305 ada, 5 ve 6 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

İBB, Kadıköy'deki Fokurtu çay bahçesini satışa çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy İbrahimağa Mahallesi'nde yer alan ve çay bahçesi olarak kullanılan araziyi satışa sundu. Arazinin satış ihalesi 6 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Tolga Ortancıl Kadıköy'de restoran açtı!

Güzel Köylü dizisinde canlandırdığı Celal karakteriyle ünlülenen genç oyuncu Tolga Ortancıl, Kadıköy'de 'Bizimkiler Ev Yemekleri' isimli bir restoran açtı.

Ata Taksimetre Muayene Servisleri Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Ata Taksimetre Muayene Servisleri Limited Şirketi Kadıköy Şubesi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi!

110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda 2015'te başlayan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan çatı restorasyonu ve Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi.

Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi imar planı askıda!

Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi, 94 pafta, 275 ada, 46 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Haydarpaşa Garı'ndan şaşırtan tarih çıktı!

Restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiği Haydarpaşa Garı çevresindeki arkeolojik kazılarda 2 bin yıllık olduğu düşünülen duvar ile üzerinde koku kolyesi olan ve bin yaşında olduğu düşünülen bir iskelet bulundu. 

Kadıköy Tiyatro binasının temeli atıldı!

Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilecek Kadıköy Tiyatro binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Projenin yaklaşık 1 yılda tamamlanması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı Kadıköy Meydanı ne olacak Haberi

Haydarpaşa Garı Kadıköy Meydanı ne olacak




İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 27603 dosya numaralı Kadıköy İlçesi, 1/5000 ölçekli Haydarpaşa Gar, Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nı 13 Aralık 2013’te onayladı, 07 Şubat 2014’te ilan edilmek üzere askıya çıkardı ve plan 07 Mart 2014 Cuma tarihinde askıdan inecek. 


Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi’nin 1/5000’lik planına göre Kadıköy Merkez Alt Bölgesi şöyle şekillendirilecek…


Kadıköy Meydanı fuar alanı!


Kadıköy Meydanı ve Çevresi’nde yeni yapı yapılamayacak.  Kadıköy Meydanı’nda Fuar, Panayır ve Festival Alanı olacak ve bu alanda bodrumsuz, tak-çıkar kurulumlu geçici yapılara izin verilecek. İşte Kültürel Tesis Alanı ile Fuar, Panayır ve Festival Alanı (F) maddesinden o bölümler;


“Bu alanlarda yeni yapı yapılamaz. (…) Ancak alandaki tescilli yapılar kültür merkezi, halk eğitim merkezi, mesleki-sosyal-kültürel eğitim merkezi, kültür evi, kütüphane,...