05 / 05 / 2024

Haydarpaşa Limanı kaldırılacak

Haydarpaşa Limanı kaldırılacak

1935 yılında yapılması düşünülen İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş. Limanın Haliç veya Yenikapı'da yapılması yerine, deniz yoluyla getirilen emtianın Anadolu'ya sevki için limanın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş.

1941'de 'Ahşap evler kaldırılacak' kararı!

1941 yılında hükümetin aldığı yeni karara görre ahşap evler gerekli görüşldüğü takdirde kaldırılmasına karar verilmiş. 

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiasına son nokta! Bakan Şimşek'ten açıklama geldi..

Son zamanlarda kredi kartı taksitlerinin kaldırılacağına yönelik haberler çıkmaya başladı. Vatandaşlar merakla konunun detayını araştırırken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklama yaptı, Bakan Şimşek duyurdu...

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

12 milyonu aşkın kişi bu tarihi bekliyor! 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 

12 milyonu aşkın kişinin merakla beklediği 29 Ekim 2023 ikramiyesi geçtiğimiz günlerde yasalaştı. Peki 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak, kimler yararlanacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Çiftçilere büyük müjde! Az önce açıklandı, paralar 3 gün sonra yatırılacak!

Çiftçilerin beklediği büyük müjde geldi. Konu ile ilgili detaylar az önce açıklandı, paralar 3 gün sonra yatırılacak...

Yastık altında para tutanlar için flaş açıklama! Hesaplara her ay 7 bin 613 TL yatırılacak!

Yastık altında para tutanlar için flaş bir son dakika açıklaması geldi. Verilen detaylara göre, hesaplara her ay 7 bin 613 TL yatırılacak. Bu paraları sakın kaçırmayın...

4A, 4B, 4C emeklilerine ek ödeme müjdesi! Hesaplara maaşa ek 7 bin 500 TL yatırılacak!

4A, 4B, 4C emeklilerine ek ödeme müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, hesaplara maaşa ek olarak 7 bin 500 TL yatırılacak.

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşümde birlikte, bütün ilçenin 5 sene içinde ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

Ağustos 2023 evde bakım maaşı hesaplara ne zaman yatırılacak? Zamlı evde bakım maaşlarını bekleyenler dikkat!

Ağustos 2023 evde bakım maaşı hesaplara ne zaman yatırılacak sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Zamlı evde bakım maaşlarını bekleyenler hemen bu tarihlere bakın...

Depremin vurduğu Malatya'da ticaretin kalbi yeniden ayağa kaldırılacak!

Malatya'da ticaretin kalbinin attığı ve 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan bölgeler yeniden ayağa kaldırılacak.

Üniversite sınavları kaldırılacak iddiasına YÖK'ten flaş cevap! Az önce açıklandı, hemen şimdi bakın!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir" açıklamasından sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, flaş açıklama yaptı. Üniversiteye giriş sınavının kaldırılmasına ilişkin yapılan açıklama sosyal medyada şok etkisi yarattı.

Haydarpaşa Limanı kaldırılacak Haberi

Haydarpaşa Limanı kaldırılacak



Müstakbel liman Haydarpaşa'da yapılacak


Yapılan tetkikler, Haliç'te asri bir liman yapılması zorluklarını meydana çıkardı


    Şehir planını yapacak mütehassısın intihabı yapılırken gerek belediye, gerek diğe alakadar makamlar, mütehassıslardan her birinin müstakbel İstanbul Limanı etrafındaki düşünceleri üzerinde fazlaca durmuşlar ve bu husustaki mütalaalarını esaslı surette tetkik etmişlerdir.

    Fransız mütehassısı A. Agache ile M. Lambert limanı Yenikapı sahilinde tesis etmek istiyorlar, Alman şehircilik mütehassısı Her Elgüç ise kati bir fikir ileri sürmemekle beraber, bu işin hallini hükümet ve iktisatçılara bırakıyor. Maamafih Haydarpaşa sahillerini İstanbul'un diğer yerlerinden uygun ve elverişli buluyordu. 

    Haliç'in coğrafi vaziyeti itibarıyla bir koy halinde bulunması, ilk...