05 / 08 / 2024

Haydarpaşa restorasyon çalışması

Haydarpaşa restorasyon çalışması

Ret gerekçesini açıklayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Yasal olarak plan süreçleri tamamlanmayan ve eski eser binaya ilave yapılaşma getiren restorasyon projesine onay vermemiz mümkün değildir" dedi...

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Bakan Bozdağ açıkladı! Kiralarla ilgili düzenleme çalışması yapılacak mı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artışları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte kiracılarla ilgili düzenleme çalışmasının sinyalini veren Bozdağ'ın o açıklamaları...

Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Osmaniye Kadirli'deki Ala Camisi, yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmasından sonra cuma namazıyla ibadete açılacak

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Haydarpaşa Garı'nda restorasyonun bütün incelikleri!

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gar binasının restorasyonunun 2020 yılında taamamlanması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı'ndaki saat çalışmaya başladı!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simgelerinden biri. 2010 yılında yanan tarihi gardaki restorasyon çalışmaları 2016 yılında başladı ve aslına uygun olarak yenilendi. 2012 yılında bu yana kapalı olan garın saati çalışmaya başladı...

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla süren Haydarpaşa Garı'nın sembolleri arasında gösterilen saat, yeniden eski yerine monte edildi. 

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

Bafra Çetinkaya Köprüsü restorasyon çalışmaları tam gaz!

Bafra Çetinkaya Köprüsü’nde Eylül 2018'de başlayan restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Çalışmaların yıl sonu tamamlanması bekleniyor.

Haydarpaşa Garı'nın son hali görüntülendi!

2010 yılında çatısında çıkan yangının ardından büyük hasar gören Haydarpaşa Garı'nın restorasyon ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Binanın çatı kısmında çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi!

110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda 2015'te başlayan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan çatı restorasyonu ve Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi.

Haydarpaşa Garı'ndan şaşırtan tarih çıktı!

Restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiği Haydarpaşa Garı çevresindeki arkeolojik kazılarda 2 bin yıllık olduğu düşünülen duvar ile üzerinde koku kolyesi olan ve bin yaşında olduğu düşünülen bir iskelet bulundu. 

Haydarpaşa restorasyon çalışması Haberi

Haydarpaşa restorasyon çalışması


Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün tarihi Haydarpaşa Gar binasının restorasyonuyla ilgili ruhsat başvurusu Kadıköy Belediyesi tarafından reddedildi. Ret gerekçesini açıklayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Yasal olarak plan süreçleri tamamlanmayan ve eski eser binaya ilave yapılaşma getiren restorasyon projesine onay vermemiz mümkün değildir" dedi. Nuhoğlu, "TCDD'nin belediyemize yaptığı 14 Ağustos tarihli başvuru ile 5 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylanan rölöve çalışmalarına başlanması için imar durumu talebinde bulunulmuştur. Başvuru sonucu ve basına yansıyan haberler, Haydarpaşa Garı'nın tarihi misyonuna yeniden geri döneceğini, hızlı tren istasyonu olarak kullanılacağını göstermektedir. Garın 5 yıldan sonra yeniden tarihi işlevine uygun biçimde kullanılması kararı sevindiricidir" diye konuştu. 



Zeynel Yaman/...