05 / 05 / 2024

hayvan çiftlikleri

hayvan çiftlikleri

Doğu ve Güneydoğu'da tarım ve hayvancılık sil baştan düzenlenecek. Terörün bölgedeki izleri silinecek, çiftçi yeniden kazanacak.

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 386 yetiştiriciye 1095 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi geldi. Paylaşılan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Kurban fiyatlarını gören şoke oluyor! İşte 2023 kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları!

Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatların araştıran vatandaş şaşkına dönmüş durumda. Büyükbaş hayvan sayısındaki azalma ve maliyetlerdeki artış nedeniyle kurban fiyatları geçen yıla oranla yüzde 150 zamlandı.

Bakan Kirişci müjdeyi verdi! Deprem bölgesinde hayvan dağıtımı başlıyor!

Ülke genelindeki hayvancılığın yüzde 17'sinin depremlerden etkilenen illerin oluşturduğuna dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hayvansal üretimde üreticilerin uğradığı zararı telafi etmek için hayvan dağıtımına başlayacaklarını açıkladı.

Hayvan üreticisinin can yakan koyun hesabı! 1 daire kaç koyun ediyor?

Köşe yazarı ve aynı zamanda bir besici olan bir küçükbaş hayvan üreticisinin koyun hesabı can yaktı. Gençleri besiciliğe özendirmek isteyen üretici, özür diledi.

Evcil hayvanına çip taktıramayanlar dikkat! Bakanlıktan yeni açıklama geldi

Evcil hayvanına çok taktıramayanlar bu haber sizi ilgilendiriyor. Kedi, köpek gibi evcil hayvanlar için getirilen mikroçip uygulamasıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı önemli bir açıklama yaptı.

Migros’ta hayvan severleri sevindirecek yüzde 40 indirim! Migros 9 Ekim 2022 fiyat listesi

Migros marketler zinciri 68. yıla özel indirimler kapsamında evcil hayvan mama ve aksesuarlarında net yüzde 40 indirim yaptı. İşte indirimli evcil hayvan mama ve aksesuarları..

Migros evcil hayvan mamalarında yüzde 40 indirim! İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi…

İndirimleriyle yakından takip edilen Migros Market, şimdi evlerin sevimli canlılarını sevindirecek bir indirim yaptı. Migros marketlerde evcil hayvan mamaları yüzde 40 indirime girdi. İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi…

Koyun, kuzu, dana fark etmez! Hayvan sahiplerine Et ve Süt Kurumu'ndan az önce müjde

Et ve Süt Kurumu, Kurban Bayramı'nda hayvanları elde kalan hayvan sahiplerinin koyun, kuzu veya danalarını satın alacak.

Site içerisinde hayvan beslemek engellenebilir mi? 

Ev sahipleri çoğu zaman kiracılarının hayvan beslemesini istemeyebiliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ömür Gedik bugünkü köşe yazısında kiracıların evcil hayvan besleme haklarını kaleme aldı. 

Hayvan besleyen kiracı evden çıkarılabilir mi?

Ev sahipleri çoğu zaman kiracılarının hayvan beslemesini istemeyebiliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ömür Gedik bugünkü köşe yazısında kiracıların evcil hayvan besleme haklarını kaleme aldı. 

Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin inşaatının yarısı tamam!

Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde inşaat çalışmaları hızla sürüyor. 3 ay içerisinde inşaat çalışmalarının yarısı tamamlandı.

Başakşehir Hayvan Hastanesi'nin temeli atıldı!

Başakşehir Belediyesi, “Sadece bir gün değil her gün” anlayışıyla sürdürdüğü sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sevimli dostlarımızın tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarının giderileceği Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin temeli atıldı. 

hayvan çiftlikleri Haberi

hayvan çiftlikleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in talimatıyla tarım ve hayvancılık ile ilgili devlete bağlı tüm birimler terör örgütü PKK'nın bölgede çiftçiye verdiği zararı onarmak için harekete geçiyor. Bu kapsamda bakanlıkta yeni bir eylem planı çalışmaları sürerken, diğer taraftan da bölgede kullanılamayan yaklaşık 4 milyon hektar mera, yaylak ve kışlağın yeniden kullanıma açılması için hazırlıklar tamamlandı. Hükümet, terör tehdidi nedeniyle yıllardır kullanılamayan alanların ıslahlaştırılması için 2 milyar lira harcayarak, meraları yeniden çiftçiye kazandıracak.


Başbakan Binali Yıldırım'ın Güneydoğu çıkarmasının ardından hızlanan bölgenin yeniden ayağa kaldırılması sürecinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncü olarak harekete geçiyor. Bakan Çelik'in talimatıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tarım Sektörü Eylem Planları'na dönük çalışmalar bakanlığın ilgili birimleri ile sürdürülürken, bu kapsamda yapılacak çalışmalar da netleşmeye başladı.


DAMIZLIK...