21 / 05 / 2024

hazine adına kamulaştırma nedir

hazine adına kamulaştırma nedir

İstanbul Fikirtepe’de yüzde 100 anlaşma sağlanamayan proje adalarında hazine adına kamulaştırma yoluna gidiliyor. Anlaşma sağlanamayan maliklerin bilgileri acele kamulaştırma işlemleri başlatılmak üzere Defterdarlık kanalıyla mahkemeye iletiliyor.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

İkizdere için acele kamulaştırma kararı!

Rize’de İyidere Lojistik Limanı İnşaatı’nda kullanılması amacıyla İşkencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. Kalkandere Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bölgenin kamulaştırma kararı yayınlandı.

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Adıyaman için acele kamulaştırma kararı!

Adıyaman ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Akkuyu NGS güzergahında acele kamulaştırma kararı!

"380 kV Akkuyu NGS-Manavgat 380 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında iletim hattı projesinin güzergahına isabet eden taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Hatay'da acele kamulaştırma yapılacak yatırımlar TBMM'de!

3103 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre Hatay ilinde acele kamulaştırma yapılacak yatırım ve ilgili alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bilecik'te acele kamulaştırma kararı!

Bilecik İli sınırları içerisinde tesis edilecek olan ve ekli liste ile haritada kamulaştırma yapımı amacıyla söz konusu güzergaha isabet eden taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. 

Afyonkarahisar için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar İli sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Bolvadin Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

8 il için acele kamulaştırma kararı!

Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Samsun Atakum için acele kamulaştırma kararı!

Samsun'un Atakum ve İlkadım ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazların ve kent merkezindeki Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınmasına yönelik projenin hayata geçirilmesi için acele kamulaştırma kararı alındı...

Adıyaman Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Adıyaman ili Merkez ilçesi, Mara Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Adıyaman Belediye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Erzincan'da TOKİ konutları için acele kamulaştırma kararı verildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre sosyal konut için acele kamulaştırma kararı verildi...

hazine adına kamulaştırma nedir Haberi

hazine adına kamulaştırma nedir

 Proje adalarında 3’de çoğunluğu sağlamış olan firmalar tarafından anlaşmaya katılmayan malikler için Bakanlık tarafından gereğinin yapılması için İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlendirildi. İl Müdürlüğü, bu kapsamda yüzde 90 ve üzeri anlaşma sağlanmış proje adaları başta olmak üzere söz konusu başvurular değerlendirilerek anlaşmaya katılmayan maliklere karara katılmaması halinde acele kamulaştırma yoluna gidileceğine dair yazılı bildirimler yapıyor.


Taraflar arasında uzlaşmanın sağlanması adına kendisine tebligat yapılan malikler ve ilgili firmalar İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde bir araya getirilerek tarafların anlaşmama noktasındaki sorunlarını dile getirmek üzere toplantılar düzenleniyor.


Toplantılar sonrasında yapılan yeni anlaşmalara ilişkin sözleşmeler ve tapu kayıtları ile anlaşmaya hala katılmayan maliklerin güncel listesi acele kamulaştırma sürecinin başlatılması için İl Müdürlüğüne iletiliyor.


Son durumda anlaşma sağlanamayan maliklerin bilgileri acele kamulaştırma işlemleri başlatılmak üzere Defterdarlık kanalıyla...