19 / 05 / 2024

HAZİNE adına tescilli taşınmazlar

HAZİNE adına tescilli taşınmazlar

Hazine adına tescilli taşınmazların yüzölçümü yüzde 20 artarak, 229 milyar 709 milyon metrekareye yükseldi. İstanbul'un yüzde 43,5'ini Hazine'ye ait bina ve araziler oluşturuyor.

Borsada BOFA çıkmazı! BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

BoFA, ülkemizdeki borsada birçok hissede yüklü miktarda alım satım yapmakta. Bir çok yatırımcı BoFA'nın yapmış olduğu yüklü alımları takip ederek hisse değerlerini inceliyor. Peki BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

Melih Gökçek'in Dikmen’deki konutları Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor!

Melih Gökçek’in 2018 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden eşi ile avukatları adına aldığı ve halen kullandığı Dikmen'deki dubleks konutlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor.

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

Hükümet Kamu işçilerine teklif hazırlıklarını tamamladı! Bakın ne teklif edilecek?

Türk-İş genel başkanı Atalay kamu işçisi için yeni teklifin 12.000 TL tavan ücrete çıkarıldığını duyurdu. İlk altı ay adına %40 zam uygulanacak. İşte tüm detaylar…

EYT'de şok detay! Adına tarım arazisi olanlar ile TMO'ya ürün satanlara EYT müjdesi! Hemen bu şartlara bakın!

Türkiye’de hiç sigorta girişi olmayıp 25-30 senedir yurt dışında yaşayanlar, borçlanma ve hizmet kazanarak EYT ile emekli olmaya hak kazanacak. SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi bulunanlar ve TMO'ya ürün satanlar da faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...

Aile destek paketine ek bir kira yardımı var! Kira yardımına başvurmak için ne gerekiyor? İşte cevabı

Türkiye'de vatandaşlara yönelik aile destek ödemeleri yapılıyor. Ancak aile destek ödemelerine ek olarak kira yardımları da veriliyor. İşte kira yardımlarından faydalanmak adına yapılması gerekenler...

Nohut fiyatlarına indirim mi geliyor? Nohut fiyatlarını düşürecek adım! Rekolte beklentisi arttı! İşte detaylar!

Çiftçiye destek olmak, üretimin artırılması adına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçiye nohut ve ayçiçeği tohumu desteği verildi. Rekolte beklentisi de şimdiden büyük. İşte detaylar!

Murat Kurum: Konut fiyatlarının normalleşmesi adına her türlü müdahaleyi yapacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada "Konut fiyatlarının normalleşmesi adına devlet olarak yapılması gereken her türlü müdahaleyi yapacağız." dedi.

Çiftçiye yarı fiyatına gübre desteği başladı! Tarih öne çekildi işte başvuru adresi ve şartları

Tarımda üretim girdi maliyetlerinde en büyük paylardan birine sahip olan gübrede yaşanan yüksek fiyat artışları çiftçinin gübreyi satın almasını zorlaştırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi yaşana sıkıntıyı çözmek adına yarı fiyatına gübre dağıtımı yaptı.

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar TBMM'de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, vakıflar adına tescil edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Şeyma Subaşı adına kripto para çıkartıldı!

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in ardından, evlilik teklifiyle gündeme gelen Şeyma Subaşı adına da kripto para çıkartıldı.

ÖİB'den Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'daki 3 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa Karaköprü'deki üç taşınmazın satışına onay verdi.

Bazı alanların tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik değişiklikler TBMM'de!

Bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik yapılan değişiklik meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

HAZİNE adına tescilli taşınmazlar Haberi

HAZİNE adına tescilli taşınmazlar

HAZİNE adına tescilli taşınmazların yüzölçümü son 5 yılda yaklaşık yüzde 20 artarak, 229 milyar 709 milyon metrekareye yükseldi. Kapladığı alan bakımından İstanbul'un yüzde 43,5'ini, Ankara'nın yüzde 21,5'ini, İzmir'in yüzde 35,2'sini Hazine'ye ait bina ve araziler oluşturuyor. 


2014 yılı sonu itibanyla Hazine adına tescil edilmiş 166 bin 483 bina bulunuyor. Hazine'ye ait gayrimenkullerin 456 bin 971'ini arsalar, 929 bin 135'ini araziler, 238 bin 597'sini bağbahçeler, 1 milyon 371 bin 810'unu tarlalar, 435 bin 874'ünü de ormanlar meydana getiriyor. 


Mera, yayla, harman ve panayır yeri gibi kamunun yararlanmasına tahsis edilen "orta mallarının" sayısı ise 91 bin 857'yi buluyor. Su alanlarının sayısı 55 bin 910, maden ve ocak alanlarının sayısı bin 136, kıyı ve dolgu alanlannın sayısı 607, tarihi ve kültürel alanlann sayısı da...