28 / 04 / 2024

hazine arazisinde imar planı değişikliği yapılabilir mi

hazine arazisinde imar planı değişikliği yapılabilir mi

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. buna göre; özel mülkiyet taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, bu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

İzmir'deki Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerinin imar planı askıya çıkarıldı!

Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı, İzmir’in Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerindeki kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı.

Deprem bölgesinde imar kuralları güncelledi! Uzlaşmayı kabul etmeyenlerin payı Hazine’ye geçecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen afet bölgesinde ‘yeniden dönüşüm’ için düzenlemeler yapıldı ve imar kuralları güncellendi. Bu kapsamda belirlenen kurallara uymayanların payı Hazine’ye geçecek. İşte detaylar...

Bakanlıktan flaş karar! Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul’da Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planlarını askıya çıkardı.

Bahçelievler’deki eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisinde imar değişikliği! 

Bahçelievler’de 27 bin 602 metrekarelik eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisine yapılacak inşaat projesi için planlardaki “konut” imarına, “ticaret” de ilave edildi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde flaş gelişme! İnşaat tam gaz!

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşa edilecek lüks projenin imar planları Danıştay tarafından iptal edildi ancak inşaat sürüyor. İşte Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisindeki son durum...

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planları onaylandı!

Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planlarına onay verildi. Plan çerçevesinde 85 bin metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin 65 bin metrekaresi millet bahçesine, 18 bin metrekaresi de konuta ayrıldı.

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Kahramanmaraş'ta hazine arazisine inşa edilen ev ve ahır yıkıldı!

Kahramanmaraş’ta hayvancılık faaliyetinde bulunan Sümbül Ailesi’nin konut ve ahırları hazine arazisinde inşa edildikleri sebebiyle yıkıldı. 

Datça'daki Kargı Koyu'nun imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Datça'daki Kargı Koyu yakınlarındaki hazine arazisinde otel, tesis alanı, otopark yapılmasının önü açıldı. Karara Muğlalılar tepki gösterdi.

Silivri'de Hazine arazisinin imar planında değişiklik yapılması mecliste!

Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

hazine arazisinde imar planı değişikliği yapılabilir mi Haberi

hazine arazisinde imar planı değişikliği yapılabilir mi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6719 sayılı "Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan'ın onayladığı "Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. 


Yenilenebilir enerji kaynak alanları

Yenilenebilir enerji kaynak alanlarını kullanacak tüzel kişilerde aranacak koşulların belirlenmesi, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından bağlantı görüşü verilmesi ve kapasite tahsisi yapılması, yapılacak yarışma, yenilenebilir enerji kaynak alanı tahsisi, teminat alınması, yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde teminatın irat kaydedilmesi, yurtiçinde üretim veya yerli malı kullanım şartı ile uygulamaya ilişkin usul ve esaslar, bakanlıkça yürürlüğe konulan yönetmelikle düzenlenecek.


Yenilenebilir enerji kaynak alanlarında kurulacak üretim tesislerinde kullanılacak aksam için bakanlık tarafından yönetmelikle belirlenecek şekilde yurtiçinde üretim veya yerli malı kullanım şartı...