16 / 05 / 2024

Hazine borcu

Hazine borcu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 2.8 milyar lira borçlandı.

Yellen ekonomik kriz yok dedi! ABD’nin borcu 33 trilyon doları geçti!

ABD Kongresinin, eylül sonunda yeni bir geçici bütçeyi geçirerek hükümetin kapanmasını önlemeye çalıştığı bir dönemde, ülkenin borcu tarihi seviyelere yükseldi. ABD Hazine Bakanlığının verilerine göre, borç miktarı 33,04 trilyon dolara çıktı.

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Hem icra takibinde olanlar hem de borcu için kara kara düşünenler sevinçten havalar uçacak!

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin detaylarını açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması ile milyonlarca kişinin borcu silinecek, bu borçlar nedeniyle icra takibinde olanların borçları da tasfiye edilecek. İşte detaylar…

Borcu olanlar gün yüzü görecek! Teminat yok! 18-20-24-40-48 ay vade! Hangi borçları kapsıyor? Yapılandırma Paketi 2023!

Yapılandırma paketi hangi borçları kapsamı altına alacak sorusunun yanıtı araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yapılandırma paketi; vergiden prime, idari para cezalarından öğrenim kredilerine kadar daha pek çok borcu çatısı altına alacak.

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Merkez Bankası Başkanı Kocatopçu'nun "Hazine 20 yıllık tahvil çıkarmayı düşünmeli" sözlerinin üzerinden başlayan tartışma büyüyor. Türkiye uzun vadeli borcu dışardan bulabilir mi? İçerde bu tahvilleri alabilecek kim var? Bankalar buna zorlanırsa finans krizi yaşanır mı? İşte kulislerde konuşulanlar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Türkiye'nin dış borcu 444,4 milyar dolar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye'nin brüt dış borç stokunun 30 Haziran itibariyle 444,4 milyar dolar, net dış borç stokunun ise 232,5 milyar dolar olduğunu açıkladı.

TCDD'nin borcu 5.3 Milyar lira ile rekor kırdı

Holding modeliyle özelleştirilmesi planlanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın 2,4 milyar Türk Lirası vadesi geçen borçlardan olmak üzere Ağustos ayı itibarıyla toplam borcu 5,3 milyar Türk Lirası’na ulaştı. Kamu İktisadi Teşebbüslerinin toplam 6 milyar 400 milyon Türk Liralık Hazine borc

Borcu olanlara müjdeli haber! Faizin bir kısmını devlet ödeyecek!

Yüz binlerce kişinin borcu Meclis'e sunuldu. Yeni düzenleme ile borçlar yapılandırılacak ve faizin bir kısmını hazine ödeyecek. Çiftçilerin yapılandırılan borçlarının yüzde 30'u peşin, geri kalanı ise 4 taksit ile ödenecek...

Üsküdar Belediyesi'nin borcu karşılığı Hazine'ye devredilen arsaları TBMM'de!

Üsküdar Belediyesi'nin vergi borcuna karşılık olarak Hazine'ye devredilen arsalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vergi borcu yapılandırması maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi!

Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borcu yapılandırmasına ilişkin madde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Vergi borcu olanlar dikkat! Hazine'den önemli açıklama!

Hazine, vergide "kanun yolundan vazgeçme" uygulamasının detayları vergi ve ceza ihbarnamesine karşı süresinde açılan davalarda, vergi mahkemesince verilen istinaf yolu açık kararlar ile bölge idare mahkemesince verilen temyiz yolu açık kararlar şeklinde açıkladı.

Müteahhitlerin borcu Hazine'ye mi yıkıldı?

Kamu özel işbirliği projesi yapan kusurlu müteahhitin borcunu artık Hazine üstlenecek. Onlar ödemezse borç halka kalacak

İskenderun'daki Kızlar Manastırı'nın Hazine ve Maliye Bakanlığına devredildiği iddiası!

İskenderun’daki tarihi Kızlar Manastırı, İskenderun Belediyesi’nin borcu karşılığında Hazine ve Maliye Bakanlığına devredildiği iddia edildi. 

Hazine borcu Haberi

Hazine borcu

Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün iki yıllık gösterge olan 12 Ağustos 2020 itfalı altı ayda bir yüzde 11.5 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili yeniden ihraç etti.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Aralık ayı borçlanma programı kapsamında gerçekleştirilen ihraçta ortalama bileşik faiz yüzde 18.62, net satış 504.4 milyon TL ve nominal teklif 1,478 milyon TL olarak açıklandı.

İhale öncesi yapılan 2 milyar 316,1 milyon liralık ROT satışla birlikte toplam satış tutarı 2 milyar 820,5 milyon TL'ye ulaşırken, Kasım ayında yapılan ihalede iki yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 18.79 olmuştu.

Üç aylık borçlanma stratejisi kapsamında Hazine aralıkta, toplam 2.8 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 3.5 milyar TL'si piyasadan toplam 4.5 milyar TL'lik iç borçlanma yapılmasını planlıyor.

Buna göre, Hazine 18 Aralık'ta da 6...