29 / 08 / 2024

hazine melek yatırımcı lisansı

hazine melek yatırımcı lisansı

Hazine ’den ‘melek yatırımcı’ lisansı alan girişimci sayısı Aralık 2013 itibariyle 154’ü buldu. 101 kişi sırada bekliyor. Bu yıl lisanslı melek sayısının 250’yi bulması bekleniyor.

Dolarda boğa ayı geliyor! Yatırımcılar fırtınaya şimdiden hazır olsun! Kırmızı alarm...

Fed ve Hazine Bakanlığı kararlarına odaklanan piyasalar, dolarda boğa piyasası beklentisi ile pozisyon aldı. Dolar ne olacak? Yatırımcılar şimdiden hazır olun...

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Kripto para yatırımcılarına Mehmet Şimşek’ten kötü haber!

Yeni hükümette Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelen Mehmet Şimşek, kripto para yatırımcılarını üzecek. Şimşek'in kripto paraya yönelik söyledikleri yeniden gündem oldu.

Hem borsa yatırımcısı hem de EYT’liler dikkat! Bakan Nebati peş peşe açıkladı!

Yeni düzenlemenin yasalaşmasını bekleyen EYT’lilere bir haber de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi. Bakan Nebati, EYT düzenlemesinin TBMM’ye geleceği tarihi bekleyenlere bir adım ileri giderek, maaşlarını ne zaman alacağını söylerken, borsa yatırımcısı için de çok önemli mesajlar ver

Bakan Nureddin Nebati'den yabancı yatırımcılara flaş çağrı!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 6'ncı Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yabancı yatırımcılara çağrıda bulundu.

3 yılda 60 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edilecek!

Yatırımların ve tarımsal üretimin desteklenmesi için Hazine taşınmazlarının yatırımcılara açılmasına gelecek sene de devam edilecek. İşte ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dünyanın önde gelen yatırımcılarıyla ABD'de görüştü!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, J.P. Morgan'ın düzenlediği Yatırımcı Semineri'nde dünyanın önde gelen yatırımcılarıyla bir araya geldi.

Yatırımcılara Hazine'den 10.6 milyar TL'lik arazi desteği müjdesi!

İktidar serbest bölgeye gelen yatırımcılara birçok başlıkta destek veriyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'de 7 serbest bölgeye tahsisi gerçekleştirilen hazine taşınmazlarının değerinin 10 milyar 622 milyon TL olduğunu duyurdu.

Yatırım ve istihdam taahhüt eden yatırımcılara ihalesiz arazi imkanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Milli Emlak Tebliği’nde değişiklik yapıldı. Buna göre, belirli şartları karşılayan yatırımcılara, Devlet İhale Kanunu’na göre ilansız olacak şekilde, Hazine taşınmazlarını doğrudan kullanma izni veya irtifak hakkı tanınacak.

60 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edilecek!

60 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisi 3 yıllığına yatırımcıya tahsis edilecek. Tahsis edilen arazi Monako'nun 30 katı büyüklüğünde. 

Yatırımcı için 'imar planı' fırsatı!

İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.

Berat Albayrak: Kalkınma Fonu girişimcilerimizin ve yatırımcılarımızın hizmetine sunuldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bölgesel kalkınma, teknoloji ve inovasyon alanlarına destek vermeyi hedefleyen Kalkınma Fonu'nun girişimcilerin ve yatırımcıların hizmetine sunulduğunu duyurdu.

hazine melek yatırımcı lisansı Haberi

hazine melek yatırımcı lisansı


1000 melek yatırımcı hedefine giden yolun dörtte biri bu yıl katedilmiş olacak. Melek yatırımcılar, erken aşama şirketlere finansman sağlıyor


Hazine’den ‘melek yatırımcı’ lisansı alan girişimci sayısı Aralık 2013 itibariyle 154’ü buldu. 101 kişi sırada bekliyor. Bu yıl lisanslı melek sayısının 250’yi bulması bekleniyor. Yatırıma başlayanlar da oldu. 6 yatırım sisteme girdi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın koyduğu “bin melek yatırımcı” sayısına önümüzdeki birkaç yıl içinde ulaşılması bekleniyor.


“Melek Yatırımcı” denilen “Bireysel Katılımcı Yatırımcısı” (BKY) sisteminde lisans verilmesi işlemi Haziran 2013’te başlamıştı. Sistem ilgi uyandırdı. 255 başvuru oldu. Bunlardan 154’ünün lisans işlemleri tamamlandı. 101’i değerlendiriliyor. Şimdiye kadar lisans alanların yüzde 10’u, başka bir ifade ile 15’i kadın yatırımcılar oldu. Melek yatırımcı ekosisteminde akreditasyon olarak değerlendirilen lisans, yatırımcılara vergi avantajları getiriyor. Yatırımcılar borsa ve...