02 / 05 / 2024

hazine taşınmazların satışı

hazine taşınmazların satışı

Yönetim ve tasarrufu devletin elinde olan taşınmazlara hazine taşınmazı deniyor. Peki, hazine taşınmazı satılabilir mi? İşte, hazine taşınmazların satışı!

Maliye Bakanlığı hazine taşınmazlarının satılmamasını istiyor!

Maliye Bakanlığı yakın gelecekte çeşitli nedenlerle değeri artması beklenen Hazine taşınmazlarının şimdilik satılmamasını istedi. Hazine arsa ve arazilerinin satışının, kent rantının yansımasından sonra satılması uyarısı yapıldı.

Ankara'daki bir taşınmazın da içinde olduğu özelleştirme kapsamında 214 milyon 855 bin TL'lik satış gerçekleşti!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Aydın, İzmir ve Muş'taki bazı taşınmazların satışı ve Ankara'daki bir taşınmaza dair imar planı değişikliğine yönelik karar alındı. 

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Kütahya Belediyesi taşınmazların kira süresini uzattı! 

Kütahya Belediyesi'nin mülkiyetinde olan taşınmazların kira sürelerinin uzatılması mecliste büyük yankı yarattı. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

ÖİB'den Ankara'daki 4 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme kapsamında yer alan Ankara'daki bazı taşınmazların satışı onaylandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından konuyla ilgili tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

ÖİB'den 10 ildeki taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları, Sümer Holding ve Hazine’ye ait bazı taşınmazların satışına onay verdi. 

ÖİB'den Bodrum'daki taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla Bodrum'da yer alan taşınmazın satışına onay verdi. 

Adese Gayrimenkul'ün vefa sözleşmesine konu taşınmazlarının devir süreci başladı!

Adese Gayrimenkul ile Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank ve Burganbank arasında düzenlenmiş olan vefa sözleşmelerine ilişkin 388 milyon 7 bi 97 TL ödeme yapıldı ve taşınmazların şirkete devri süreci başlatıldı. 

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi taşınmazlarını öğrencilere tahsis edecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent genelinde öğrencilere verdiği desteğe devam ediyor. Belediye mülkiyeti kendilerine ait taşınmazlarını öğrencilerine tahsis etti. 

ÖİB'den Ankara ve Balıkesir'deki bazı taşınmazların satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, başkent Ankara ve Balıkesir'de yer alan bazı taşınmazların satışı için onay verdi.

hazine taşınmazların satışı Haberi

hazine taşınmazların satışı

Hazine taşınmazların satışı!


Yönetim ve tasarrufu devletin elinde olan taşınmazlara hazine taşınmazı deniyor.  Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik gereğince, kimi hazine taşınmazları satışa sunulabiliyor.


Hazine taşınmazlarının satış işlemleri için  taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık  Emlak  Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. Müracaat bir dilekçe ile yapılabiliyor.


Dilekçede satın alınmak istenilen Hazine taşınmazının özelliklerinin (ada, parsel,yüzölçüm v.s.) bulunduğu, açık adresinin yazılması gerekiyor.


Hazine taşınmazı satışlarında açık teklif usulü ve kapalı teklif usulü olmak üzere iki türlü ihale gerçekleştirilebiliyor.  İhalelerde geçici teminat miktarı ilanda belirtiliyor. Bu miktar tahmin edilen bedelin % 10'u ile % 30 arasında bir bedel oluyor.


Taşınmazların satış bedeli, ihale kararının veya satışın uygun görüldüğünün bildirilmesini izleyen günden itibaren onbeş gün içinde peşin veya taksitle ödenebiliyor.