06 / 05 / 2024

Hazinedaroğlu Konağ ordu

Hazinedaroğlu Konağ ordu

Ordu'da Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda yapılan Hazinedaroğlu Konağı, yörede bulunan yaşama sahip eserlerin bulunacağı kent müzesine dönecek.

Poyraz Craft Proje Tasarım Uygulama Limited Şirketi Kuruldu!

Poyraz Craft Proje Tasarım Uygulama Limited Şirketi Şişli’de 20.000,00 TL sermaye bedeli ile Mevlüt Okan Hazinedaroğlu tarafından kuruldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada "Ordu'da yağmurlar sonucunda, toplam 351 iş yeri sudan etkilendi. 32 konut ve 35 araç etkilendi." diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, Hisar Üstü Konağı'nı başkanlık köşküne dönüştürüyor iddiası!

İBB meclisinde AKP'li meclis üyesi Hüseyin Coşgun'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında şok bir iddia gündeme getirildi. Coşgun, İmamoğlu için Rumelihisarı'nda bulunan "Hisar Üstü Konağı"nın amacı dışında kullanılarak köşke çevrildiğini iddia etti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Bulgur Palas açıklaması!

İBB, yeni satın aldığı Cerrahpaşa'daki 'Bulgur Palas' diye isimlendirilen Bolulu Habip Bey Konağı'nı kültür merkezi yapmak için hazırlıklara başladı. Bulgur Palas'ta incelemeler yapan Ekrem İmamoğlu, "Gerçekten çok heyecanlıyım" dedi.

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. Konağın restorasyon maliyeti 1 milyon 100 bin TL olacak.

Trabzon Tarihi Kundupoğlu Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'da sivil mimarinin en eski örneklerinden olan Kundupoğlu Konağı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Safranbolu'daki Gökçüoğlu Konağı satışa çıkarıldı!

Safranbolu'nun ikonu haline gelen Urgancıoğlu Ailesi'nin işlettiği Gökçüoğlu Konağı satışa çıkarıldı...

İBB'nin Örnektepe Semt Konağı ihalesine mahkeme 'dur' dedi!

İBB meclisi tarafından Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilen Örnektepe Semt Konağı’nın, meclis kararına rağmen İBB yönetimi tarafından 3. bir şahsa kiralanmasına ilişkin, mahkemeden yürütmenin durdurulması kararı verildi. 

Örnektepe Semt Konağı 3 yıllığına kiraya verilecek!

10 yıllığına Beyoğlu Belediyesi'ne verilen Örnektepe Semt Konağı, İBB tarafından ihaleye çıkarıldı. Muhammen bedel olarak yılda 50 bin artı KDV olacak şekilde 3 yıllığına kiraya verileceği belirtilen binayı tek istekli olarak başvuran İBB iştiraki Boğaziçi A.Ş. yıllık 55 bin TL artı KDV ödeme şartı

Tarihi Hazinedaroğlu Konağı müzeye dönüşüyor!

Ordu'da Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda yapılan Hazinedaroğlu Konağı, yörede bulunan yaşama sahip eserlerin bulunacağı kent müzesine dönecek.

Elazığ’daki depremde ayakta kalan 700 yıllık tarihi konak!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok bina hasar aldı. Deprem sonrası Elazığ Altunkuşak köyündeki 700 yıllık Beyoğlu Konağında bir çizik bile olmadı...

Tarihi Tekeşoğlu Konağı gençlik merkezi oldu!

Uşak’ta bulunan Tekeşoğlu Hacı Abdulkadir Konağı 2013 yılında restore edildi. Restorasyon çalışmaları biten Tarihi Konağı 5 yıllığına gençlik merkezine dönüştürüldü. Gençlik merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hazinedaroğlu Konağ ordu Haberi

Hazinedaroğlu Konağ ordu

Karadeniz kıyısında bulunan doğal güzelliklerin içerisindeki Bolaman Kalesi, Bizans döneminde temeli atılıp gözetleme ve karakol görevini gerçekleştirmek için yapıldı.

Anadolu Ajansı'ndan Eyüp Elevli'nin haberine göre; kesme taşlardan meydana gelen kalenin kalıntıları üzerine ise 18. yüzyılda ahşap konak yapıldı. Çift cumbalı olan ve bölgenin mimari özelliğine sahip konak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından aslına uygun olarak yenilendi.

Bir süredir restoran olarak kullanılan Hazinedaroğlu Konağı'nın, tarihi ve turistik açıdan kent müzesi haline getirilmesi için çalışmalar düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak,  muhabirine, kale üzerine yapılmış konağın, denizle doğanın bir araya getirdiği noktada önemli bir eser olduğundan bahsetti.

Konağın, yörenin özgün ve sıra dışı mimarisine sahip olduğundan bahseden Toparlak, "O kale üzerine yerleştirilmiş, tamamen alttaki taşıyıcıları kale taşları. Kale taşlarının üzerine monte edilmiş. Uzun...