12 / 05 / 2024

Hazineye ait atıl tarım arazileri kiralama

Hazineye ait atıl tarım arazileri kiralama

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Levent Camii'nin temeli Cuma günü atılıyor!

Levent’te, mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait olan ve 2016 yılında İBB Meclis kararıyla imar planı değişikliğiyle cami alanına alınan 18 bin 450 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Levent Camisi'nin temeli atılıyor.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Mersin Bozyazı'da hazineye ait arazilerin kiralanamaması TBMM'de!

Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi'nde kiralanarak tarım ürünü yetiştirilen hazineye ait arazilerin 2018 yılından itibaren kiralanamaması sebebiyle yaşanan mağduriyet meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: Atıl arazileri sektörlerimize kazandıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hazine'ye ait ne kadar atıl arazi varsa, ne kadar kullanılmayan arazi varsa biz bunu sektörlerimize kazandıracağız. Tarım sektörüne, turizm sektörüne, sanayicimize kazandıracağız" dedi...

Hazineye ait tarım arazileri için son gün 19 Kasım!

Hükümet, hazineye ait tarım arazilerinin satılması ve kiralanması için 2012 yılından bu yana çeşitli düzenlemeler yapıyor. Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışı ve kiralanmasının önü açıldı. 

Siirt’te hazineye ait araziler 10 yıllığına kiralanacak!

Siirt’te hazineye ait imar içinde ve dışında bulunan tarım amaçlı kullanılan arazilerin 10 yıllığına kiralanacağına ilişkin bir duyuru yayımlandı.

Hazineye ait araziler vatandaşa teslim edilecek!

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Karamehmet Mahallesi’ni ziyaret ederek 6292 sayılı kanun uyarınca hazineye ait arazilerin vatandaşlara teslim edileceği müjdeledi. 

Hazineye ait tarım arazileri nasıl satılacak?

Mücavir alan sınırları içinde yer alan, imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.  Peki Hazineye ait tarım arazileri nasıl satılacak?

Hazineye ait tarım arazileri doğrudan satılabilecek!

Torba Yasa'nın kabul edilen maddelerine göre, Hazineye ait belediye mücavir alan sınırları içinde tarımsal amaçlı kullanılan araziler, kullanıcılarına doğrudan satılabilecek..

Yozgat Yerköy'deki EBK'nın atıl binaları yıkılıyor!

Yozgat Yerköy ilçesi 100. Yıl Mahallesi’nde 1994 yıllında inşa ettirilip, kaba inşaatı tamamlanan Et Balık Kurumuna ait atıl durumdaki binaların yıkımına başlanılması tepkiyle karşılandı

Hazineye ait atıl tarım arazileri kiralama Haberi

Hazineye ait atıl tarım arazileri kiralama

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak çalışmalarıyla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, küresel boyutta pandemi niteliği kazanan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) etkin mücadele yanında tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması ve gıda arz güvenliğinin korunmasının büyük önem taşıdığı ve bu çerçevede her iki bakanlığın ortak çalışmasıyla önemli bir projenin hayata geçirileceği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan açıklamada görüşlerin yer alan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hazineye ait atıl tarım arazilerini, örnek ekilişler için çiftçilerin kullanımına açacaklarını dile getirerek, "Böylece tarım arazilerimizden en etkin bir şekilde çiftçilerimizin yararlanmasını sağlayacağız. Pilot uygulama olarak başlatılan bu çalışmada, ilk etapta 9 milyon 700 bin metrekare alanda ekim yapılacak. Hububat, baklagiller,...