25 / 05 / 2024

haziran yabancı konut satışlar

haziran yabancı konut satışlar

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Şeref Oğuz, bugünkü köşe yazısında yabancılara yapılan konut satışlarını kaleme aldı.

Yabancı konut yatırımcısını kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş uluslararası konut yatırımcılarını global düzeyde değerlendirdi. 

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

İstanbul'da ev fiyatlarında son durum!  İlçe ilçe rakamlar belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayında haziran ayı konut fiyat endeksini ilan etti. Buna göre Türkiye genelinde yıllık konut fiyat artışı yüzde 160.6 iken yeni konut fiyat artışı ise yüzde 164.8 oldu. İşte haberin detayları..

Konut fiyatları düşecek mi? İşte konut fiyatları ile ilgili son gelişmeler!

Haziran ayı Konut Fiyat Endeksi verisi belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen verileri açıkladı. İşte detaylar!

Yabancıya konut satışı Haziran'da rekor kırdı! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde yabancılara konut satışını kaleme aldı. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? İşte ayrıntılar ve Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan'ın konuyla ilgili o yazısı...

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye, uluslararası yatırımcıların radarında! 

Yabancılara konut satışında Haziran ayında tüm zamanların en yüksek rakamları kaydedilirken, 2022'nin ilk yarısında ise Ocak-Haziran rekoru kırıldı. İşte dikkatleri çeken yabancıya konut satışı verileri...

Yabancıya vatandaşlıkta konut satış limiti 13 Haziran'da resmen yükseliyor! Ev fiyatları da şimdiden artıyor! 

13 Haziran 2022 tarihinde yürürlüğe alınacak olan düzenlemeyle, yabancıların konut satın alarak vatandaşlık alma hakkındaki limit 250 bin dolardan 400 bin dolara yükselecek. Peki bu durum ev fiyatlarını etkiledi mi? 

Yabancılar en çok hangi ilden konut alıyor?

Kovid-19 salgınında normalleşme ve Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybı, Haziran 2021'de yabancılara yapılan konut satışlarında rekor getirdi. 

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk yarısında yabancıya 653 milyon TL'lik satış!

Emlak Konut GYO 2021 yılı 1 Ocak-6 Haziran döneminde yabancıya 652 milyon 909 bin 848 TL değerinde 282 adet gayrimenkul satışı gerçekleştirdi.

Haziran ayında yabancıya 4 bin 748 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Haziran'da yabancıya 4 bin 748 konut satıldı.

Haziran ayı konut satışları sektöre umut verdi!

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı konut satış rakamları, sektöre umut oldu...

haziran yabancı konut satışlar Haberi

haziran yabancı konut satışlar

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Şeref Oğuz, bugünkü köşe yazısında yabancılara yapılan konut satışlarını kaleme aldı.

Ülke genelinde bu senenin ilk yarısında yabancılara satılan konut sayısı, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 43,7 artışla 20 bin 488'e çıkarken, bu rakam tüm zamanların en iyi Ocak-Haziran verisi olarak kaydedildi. 

Türkiye'nin değer kaybetmesi ile alım gücü durdu. Dolar'ın ve Euro'nun daha fazla değer kanazmasıyla Türkiye'deki konutlar yabancılar için cazip hale geldi. 

En çok alım Irak'tan 

Ülke uyrukları incelendiğinde konut satışı; Irak vatandaşlarına yapıldı. Haziran ayında Türkiye’den 773 konut satın aldılar. Onları sırasıyla, 683 konutla İran, 300 konutla Rusya Federasyonu, 250 konutla Afganistan ve 192 konutla Almanya vatandaşları takip etti. 

Türk halkı neden konut alır?

Türk halkı yatırım yapmak istediğinde ilk olarak konuta yönelir. Ev almak yaşam boyunca...