08 / 05 / 2024

heathrow havalimanı kapatılıyor mu

heathrow havalimanı kapatılıyor mu

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'un Thames nehri ağzına kurmayı düşündüğü havalimanı ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Buna göre proje 47 milyar sterline (75 milyar dolara) mal olacak...

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için her sene gerçekleştirilen indirim kampanyası yarın başlıyor.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Günlük 1 milyon 200 bin yolcu taşıyacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün hizmete açılıyor.

İstanbul Havalimanı satılıyor mu? İstanbul Havalimanı satışa mı çıkıyor? İşte detaylar!

İstanbul Havalimanı satılıyor mu? İstanbul Havalimanı satışa mı çıkıyor? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının ilk etabı için test sürüşleri bugün itibariyle başlıyor. 

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunda test sürüşleri 8 Kasım'da başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının ilk etabında test sürüşleri 8 Kasım itibariyle başlıyor.

Balıkesir Edremit'te zeytinlikler imara açılıyor iddiasına belediyeden yanıt!

Balıkesir Edremit’te Zeytinli Mahallesi’nin sakinlerinin “CHP-FETÖ işbirliği ile zeytinlikler imara açılıyor” iddialarına yanıt geldi. Mahallede yer alan 8 bin 320 metrekarelik arsanın imara açılması için ilk adımın daha sonradan kapatılan Zeytinli Belde Belediyesi tarafından atıldığı ortaya çıktı.

Berlin Havalimanı 31 Ekim'de açılıyor!

Yılan hikayesine dönen Berlin Havalimanı (BER) 31 Ekim tarihinde  nihayet açılıyor. Açılışı 6 kez ertelenen BER için tören de yapılmıyor.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor!

Günlük 600 bin yolcu taşıması hedeflenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor. 37,5 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti bugün açılıyor!

Son hazırlıkları tamamlanan İstanbul Havalimanı'nın bağımsız üçüncü pisti bugün açılıyor. İstanbul Havalimanı’nda saatlik uçak iniş kalkış kapasitesin 80‘den 120’ye ulaşacak 3. bağımsız pistin yanı sıra, yapılan törende cami ve devlet konuk evinin de açılması planlanıyor.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti 14 Haziran'da açılıyor!

Son hazırlıkları tamamlanan  İstanbul Havalimanı'nın bağımsız üçüncü pisti 14 Haziran'da açılıyor.

Batman'da kaçak yapıların giriş çıkışları kapatılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Batman Belediyesi, şehirdeki kaçak yapıların giriş çıkışlarını kapatıyor.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

heathrow havalimanı kapatılıyor mu Haberi

heathrow havalimanı kapatılıyor mu


Londra'ya yapılması planlanan yeni havaalanının detayları ortaya çıktı. Gerçekleştirilen plan ve tasarımlara göre Thames nehrinin döküldüğü alana yapay ada olarak yapılacak havalimanının maliyeti 75 milyar dolar (47 milyar sterlin) olacak. 


Yapay adadan oluşan Havalimanı Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'un önerdiği projelerden biri olduğu için "Boris Adası" olarak anılıyor. Boris Johnson'a göre proje 2050'ye kadar 250 bin kişiye iş kapısı olacak.


YAPIMI 7 YIL SÜRECEK


BBC'nin haberine göre altı pistli havalimanının yapımının ise tam 7 yıl sürmesi planlanıyor. Havalimanı projesini yürüten Testrad konsorsiyumu havalimanının kara havalimanlarına göre birçok avantajı olduğunu iddia etti. Nüfusun az olduğu bölgelere yakın olacak havalimanı gürültü kirliliğine de yol açmamış olacak. Ayrıca projenin kamulaştırma, ev yıkma gibi zorunluluklar içermediğine dikkat çeken yetkililer Londra'da yaşayan milyonlarca insan için bu projenin...