18 / 05 / 2024

HeidelbergCement çimento grubu

HeidelbergCement çimento grubu

Dünyanın en büyük dört çimento grubundan biri olan Alman HeidelbergCement, 2015-2019 dönemini kapsayan 5 yıllık orta vadeli stratejik önceliklerini ve finansal hedeflerini açıkladı.

Limak Çimento 14-15-16 Şubat'ta talep toplayacak!

Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento'nun açıklanan halka arzında 14-15-16 Şubat 2024 tarihlerinde talep alınacağı açıklandı.

Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba Grubu'na satıyor!

Türkiye’nin en önemli inşaat şirketleri arasında yer alan iki şirket, önemli bir satın almaya imza atıyor. Paylaşılan detaylara göre. Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba’ya satıyor.

Nuh Çimento tüm ticari ve finansal hedeflerine ulaştı!

Nuh Çimento Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Gökhan Bozkurt yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) rağmen ticari hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Akçansa, çimento sektörünün en yüksek ihracat rakamına ulaştı!

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2019 yılı finansal sonuçlarını yayınladı. Akçansa, 3.7 milyon ton ihracat ile Türkiye çimento sektörünün tarihi olarak en yüksek ihracat rakamı oldu. 

Nuh Çimento Grubu’nun ilgi alanı Avrupa ve Kuzey Amerika oldu!

Nuh Çimento Grubu CEO’su Gökhan Bozkurt: Pazar anlamında açılım sağlayacak coğrafyalarla ilgileniyoruz. Bu kapsamda Avrupa ve Kuzey Amerika ilgi alanımızda” diyor.

Sabancı Holding Çimento Grubu Cement Day'de buluştu!

Sabancı Holding Çimento Grubu, Akçansa ve Çimsa ile temsil ettikleri çimento sektöründe bulunan vizyon ve misyonunu iş ortaklarıyla paylaşmak için bu yıl ilk kez “Cement Day” isimli bir toplantıda bir araya geldi.

Batısöke Çimento yüzde 75'lik hissesini satıyor!

Batı Anadolu Grubu'na bağlı Batısöke Çimento yüzde 75 oranındaki hissesini satacak. Hissenin satışını Ünlü&Co yapacak.

Çimento üretim kapasitesi yüzde 60'lara düştü!

İnşaat yatırımlarının azalmasıyla çimento üretim kapasitesi oranları yüzde 60'lara kadar azaldı. Sintek Grubu Kurucu Ortağı Onur Atakay, 'Katar, ABD ve Kanada menşeiyli yatırım fonlarının düşüşte olan firmaları almak için harekete geçti' dedi.

Nuh Çimento maliyeti azaltıp verimliliği artıracak!

Yeni yılda üretim hedefine odaklanan Nuh Çimento Grubu'nun CEO'su Kamil Gökhan Bozkurt, “2019’da maliyet azaltıcı ve verimlilik artırıcı yatırımlara yöneleceğiz” diye konuştu.

Sabancı Grubu'ndan çimento fiyatlarına ilişkin açıklama!

Sabancı Holding Çimento Grubu, çimento sektöründeki fiyatlama politikası ile ilgili açıklamada bulundu. Yetkililer, Ocak ayından itibaren bazı düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu belirttiler. 

Çimento ihracatında dünya 1'inciliğine oynuyoruz!

Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Türk çimento sektörünün ihracat miktarının önümüzdeki yıl önemli ölçüde artacağını söyledi.

Nuh Çimento yatırım hedefini büyüttü!

Nuh Çimento Grubu, 2017'yi 1 milyar TL'nin üzerinde konsolide ciro büyüklüğüyle kapattı. Nuh Çimento Grubu CEO'su Kamil Gökhan Bozkurt, yeni yatırımlardan bahsetti.

Batı Anadolu Grubu, ciroda 1 milyar TL eşiğine doğru koşuyor!

Çimento, enerji ve limancılık alanlarında faaliyet gösteren Batı Anadolu Grubu, ciroda 1 milyar TL eşiğine doğru koşuyor. Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Söke'de devreye aldıkları yeni fabrikayla kârlılıkta da yükselişe geçeceklerini söylüyor.

HeidelbergCement çimento grubu Haberi

HeidelbergCement çimento grubu

Türkiye’de Sabancı Holding ile Akçansa’da ortaklığı bulunan Alman çimento devi HeidelbergCement, 2014’te 12,6 milyar Euro olan cirosunu 17 milyar Euro’nun üzerine çıkarmayı; Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Karı’nı (FAVÖK) ise 2,3 milyar Euro’dan 4 milyar Euro’ya yükseltmeyi hedeflediğini açıkladı.


Şirket, önümüzdeki dönemde hem büyümeye odaklanacak hem de kar payı ödemelerine öncelik verecek. 2015-2019 döneminde elde edilmesi öngörülen 8,8 milyar Euro’luk serbest nakit fazlasının yaklaşık 2,5 milyar Euro’luk kısmı, organik büyüme için kullanılacak. 2014’te %29 olan temettü ödeme oranının ise 2019’da %40-45 seviyesine çıkarılması hedefleniyor.


Scheifele: “İş modeli ve maliyet konusunda sektör lideriyiz”


2010 yılında hedefledikleri 5 yıllık büyüme oranına ulaştıklarını açıklayan HeidelbergCement Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bernd Scheifele şöyle konuştu:


“O tarihte 5 yıl sonrası için planladığımız borç oranımızı düşürme hedefimizi de başarıyla...