19 / 05 / 2024

Henri Prost\'un İstanbul planlaması

Henri Prost\'un İstanbul planlaması

Henri Prost'un İstanbul planlaması ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Henri Prost'un İstanbul planlaması...

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

İPA Başkanı Şahan'dan TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul'un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Resul Emrah Şahan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un İstanbul’da bazı yeni konut alanları açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki verdi. İşte Resul Emrah Şahan'ın o açıklamaları...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a 5 soru!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un İstanbul'da arsa üretilmesi gerektiği açıklamasının ardından, X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Ali Kurt, Ömer Bulut'a TOKİ ile ilgili 5 soru yöneltti. İşte o sorular...

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Ömerli Barajı Emirli 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin "Bizler Kanal İstanbul'un İstanbul’a yaptırılmayacağını, yapılmayacağını vatandaşımıza halkımızla beraber taahhüt ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'la ilgili bir adım atmamız şart!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin Türkiye için önemini anlattı. Proje kapsamında yapılacaklara ilişkin detaylı bilgiler paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un, İstanbul Boğazı'ndan 13 kat daha güvenli olduğuna dikkat çekti.

Adil Karaismailoğlu'ndan çok önemli Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un, İstanbul'u, dünya ticaretinin odak şehri haline getireceğini belirterek, ihale hazırlıkları devam eden projeye çok yakın bir zamanda başlayacaklarını belirtti.

Mehmet Akif Ersoy'un'un evi müze oldu!

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Mısır Apartmanı'ndaki 13 numaralı dairesi müze olarak yeniden hayat buldu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul soruşturması çıkışı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan incelemeyle ilgili, "İmamoğlu, nerenin Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul'un. Kanal İstanbul'un, İstanbul için bir felaket olduğunu biliyor mu, biliyor" diye konuştu.

İBB’den Kanal İstanbul anketi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolarla çılgın projelerle Kanal İstanbul’un İstanbul’a vereceği zararlar konusunda kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor

Emlak Konut'un Ataşehir, Kartal ve Başakşehir'deki 3 arsasına 205.1 milyon TL'lik teklif!

Emlak Konut'un İstanbul'un Ataşehir, Kartal ve Başakşehir ilçelerinde bulunan toplam 3 adet arsasına 205.1 milyon TL'lik teklif geldi.

Emlak Konut Beşiktaş arsası 472 milyona Astaş'ın oldu!

Emlak Konut'un İstanbul'da satışa çıkardığı 5 dev arsanın açık artırma ihalesi bugün yapıldı ve sadece Beşiktaş arsasına teklif geldi...

Portekiz’de yatırımın yanında yaşam alternatifiniz olsun!

Başkenti Lizbon’un İstanbul’a olan benzerliğiyle dikkat çeken Portekiz, Türkler’in yanı sıra tüm dünyanın radarında… 

Alpiş Aden House projesinde teslim 6 ay öne çekildi!

Alpiş Group’un İstanbul Caddesi üzerinde inşa ettiği Alpiş Aden House projesi hızla sürüyor. Teslimatı 6 ay öne çektiklerini belirten Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, “2018’in sonunda dairelerimizi teslim etmeye başlayacağız” dedi...

Henri Prost\'un İstanbul planlaması Haberi

Henri Prost\'un İstanbul planlaması

Henri Prost'un İstanbul planlaması!

Fransız mimar ve şehir planlamacısı olan Henri Prost, 1874 ve 1959 yılları arasında yaşadı. 


Osmanlı'dan beri İstanbul'a hayran olan Fransız mimar Henri Prost, Osmanlı İmparatorluğu'na gelip çalışmak isteyen ilk Fransız mimar olarak da biliniyor. Prost, 1905, 1906 ve 1911 yıllarında Ayasofya'nın restorasyon çalışmaları için İstanbul'u ziyaret etmiş ve Ayasofya, Hipodrom ve tarihi yarımada ile ilgili çeşitli araştırmalar yapmıştır.


Henri Prost'un İstanbul planlaması 1936 yılında Atatürk'ün daveti üzerinde İstanbul'a gelip çalışmaya başlaması ile söz konusu oldu. Prost İstanbul'da olduğu süre boyunca yani 1936-1951 yılları arasında  Taksim'in Lamartine Caddesi'ndeki 55 numaralı evde yaşadı. 


Prost, İstanbul planlaması için uzun bir süre çalıştı. Gerekli olan topografik çalışmaları yapmak, hava fotoğrafları çekmek gibi "çalışmalar" yaptı. 


Henri Prost'un İstanbul planlaması ile ilgili amacı, "Sosyal dönüşümün yaşanmadığı...