04 / 05 / 2024

Her apartmanda yönetim oluşturmak gerekiyor mu

Her apartmanda yönetim oluşturmak gerekiyor mu

Her apartmanda mutlaka yönetim oluşturulmalı mı, yönetimin oluşturulmadığı bir apartmanda hukuki bir süreç olur mu? Sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları’nın yedincisi Elazığ’da yapıldı. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik,  Türk çimento sektörüne ilişkin güncel bilgileri paylaşarak, Uuluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.

Hakan Ünsal nerede okudu? Hangi alanlarda görev aldı? Ne zaman yönetim kurulu üyesi oldu?

Astor Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Türk iş insanı Hakan Ünsal hangi üniversitede okudu? Hangi pozisyonlarda çalıştı? Ne zaman yönetim kurulu üyesi ve genel müdür oldu? İşte Hakan Ünsal ile ilgili merak edilen her şey...

Yapı Kredi Koray GYO yönetim kurulu üyelerine yıllık 127 bin 200 TL ödeyecek!

Yapı Kredi Koray GYO olağanüstü genel kurul toplantısında, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerine her biri için yıllık brüt 127 bin 200 TL, diğer Yönetim Kurulu üyelerinin her birine yıllık brüt 62 bin 400 TL ücret ödenmesi kararı aldı. 

İSHAR Yönetim, Samsun'un yaşam kalitesini yükseltiyor!

İSHAR Yönetim, sunduğu profesyonel apartman ve site yönetimi hizmetiyle ilin yaşam kalitesini her geçen gün yükseltiyor.

Sitelerde yönetim planı nasıl tescil edilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz 13 ada. Her ada parsellere ayrılmış ve 140 parsel var. Her parselde bodrum+3 kat tek bağımsız bölümlü. Alt yapısı, sosyal tesis alanları ve artma tesisi müşterek. Site yönetim planı hazırlatılarak yönetim tapuya tescil edilir mi?' sorusunu yanıtladı.

7. Proje Yönetim Zirvesi gerçekleştirildi!

Uluslararası Proje Yönetim Enstitüsü (UPYE) ile Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü her yıl ortaklaşa “Proje Yönetim Zirvesi” 21 Nisan'da gerçekleştirildi.

7. Proje Yönetim Zirvesi 21 Nisan'da!

Uluslararası Proje Yönetim Enstitüsü (UPYE) ile Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü her yıl ortaklaşa “Proje Yönetim Zirvesi” düzenliyor.

İstanbul’da her yer yüksek binalarla dolmamalı!

Zeytinburnu Büyükyalı projesi hakkında bilgi veren Özak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "İstanbul’da her yer yüksek binalarla dolmamalı." dedi.

Mehmet Ceylan: Dönüşümden istifade edenler yerel yönetim ve müteahhitler!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, yüksek emsal artışlarıyla dönüşümden istifade eden yerel yönetim ve müteahhitler olduğunu söyledi. 3'üncü'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde dönüşüm sorunları masaya yatırıldı.

Konya'da profesyonel yönetim hizmetlerine talep artıyor!

Kentleşme ve şehirleşme anlamında hızla büyümeye ve gelişmeye devam eden Konya'da her geçen gün profesyonel yönetim hizmetlerine talep artıyor.

SERKAP Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hanifi Mutlu seçildi!

Türk seramik sektöründeki her türlü seramik kaplama malzemeleri üreten kuruluşları aynı çatı altında toplayan Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği (SERKAP) yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanı’nı seçti.

Apartman yönetim toplantısı ne zaman yapılır?

Sekizden fazla bağımsız bölümü içerisinde barındıran apartmanda yönetimin oluşturulması, belirlenen zamanlarda toplantı yapılması ve alınan kararlara göre anagayrimenkulün yönetilmesi gerekiyor. Peki, apartman yönetim toplantısı ne zaman yapılır?

Her apartmanda yönetim oluşturmak gerekiyor mu Haberi

Her apartmanda yönetim oluşturmak gerekiyor mu

Her apartmanda mutlaka yönetim oluşturulmalı mı?

Apartman yönetimi ile ilgili hükümler Kat Mülkiyeti Kanununun 34. maddesinde ele alınmıştır. Bu maddeye göre her apartmanda mutlaka yönetim oluşturulmalı mı sorusunun yanıtı şu şekilde olacaktır;


Her apartmanda mutlaka yönetim oluşturulmalı mı?

Kanuna göre bir binada sekiz ya da sekizden fazla bağımsız bölüm olduğu takdirde, söz konusu apartmanda yönetimin oluşturulması zorunlu kılınıyor. Bu demek oluyor ki, sekizden az bağımsız bölüme sahip apartmanlarda yönetimin oluşturulması zorunlu tutulmuyor. Ancak yine de bir yönetici ile apartmanın idare edilmesi faydalı olacaktır.


Ancak eğer sekizden fazla bağımsız bölüme sahip bir apartmanda yönetici seçilemezse ya da seçilemediği takdirde kat maliklerinden herhangi birinin sulh hukuk mahkemesine apartmana yönetici atanması hususu için başvurabilir.


Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 34:

Madde 34 – Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından...