18 / 05 / 2024

Her şehir kendi kültürüne göre yapılanmalı

Her şehir kendi kültürüne göre yapılanmalı

Kentsel Dönüşümde temel felsefenin kültüre göre yapılanma olduğunu ifade eden Çevre ye Şehircilik Bakan Danışmanı İbrahim Acar, "Bir Karadeniz sahil kenti ile İstanbul'daki bir ilçe aynı planlama ile şehirleşmemeli" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Pardo Gümüşlük Evleri yüzde 60 peşinat fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Pardo Gümüşlük Evleri'nde yüzde 60 peşinat ve kalanı taksit imkanıyla satışlar başladı. Projede her biri kendi alanına sahip 9 adet lüks villa yer alıyor. Peki Pardo Gümüşlük Evleri'nde konut fiyatları ne kadar? 

Her 100 kişiden 4’ü artık kendi evinde oturmuyor! Konut sahibi oranı 8 yıldır geriliyor, kiracı oranı 10 yıldır artıyor!

İnşa edilen konut sayısındaki yükselişe rağmen kendi konutunda ortuanların oranı her geçen gün düşüyor. İşte ev sahipliği ve kiracılık oranları ile ilgili o rakamlar...

Samsung Galaxy S23 Ultra, iPhone 14 Pro Max'i ezdi geçti! Fiyat ve ekran karşılaştırması! 17 Şubat 2023 fiyat listesi...

Samsung, ekran teknolojisinde lider şirketlerden biridir ve neredeyse her şirkete kendi ekranlarını tedarik etmektedir. Dolayısıyla Galaxy S23 Ultra'nın daha iyi bir ekrana sahip olması kaçınılmaz. İşte 17 Şubat 2023 fiyat listesi...

İş Bankası'ndan şok eden ücret! Milyonlar bu haberi araştırıyor! 

Emeklilere yönelik banka promosyonlarına İş Bankası'nın da yaptığı şlan eklendi. Her banka kendi ile çalışılması durumunda verdiği promosyon miktarına, İş bankası da 7.500 TL’ye varan ödeme yapacağını duyurdu. Peki İş bankasından promosyon alma şartları nedir? İşte detaylar...

CES 2023'te BMW rüzgarı! Öyle bir ürün gösterdi ki herkesi büyüledi

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2023'te her marka kendi ürünlerini tanıtırken BMW'de gelecekten gelmiş edasındaki yeni arabasını tanıttı. BMW i Vision Dee fuarın en gözde arabası olmayı başardı

MSI'a büyük ilgi! Bu bilgisayar çok konuşulacak

5 - 8 Ocak tarihleri arasında yapılacak , dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2023'te her firma kendi yeni ürününü tanıtacak. Bu firmalardan biri de MSI. Yeni tanıtılacak olan dizüstü modeline şimdiden rağbet çok fazla.

Emekliye büyük zam! TEB promosyon yarışında diğer bankaları solladı! İşte TEB emekli promosyonu!

Emekli promosyon ödemelerinde her banka kendi kampanyasını yapıyor. Promosyon araştırması devam ederken İşte TEB ‘in emekli promosyon miktarı!

Her mahalleye sanal AVM geliyor!

Alışveriş merkezleri pandemide işleri artırmak için yeni bir hamleye hazırlanıyor. Her AVM kendi e-ticaret sitesini açıp, bölgesindeki tüketiciye satış yapacak. İstihdam da artacak.

Elon Musk'tan 'Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurma' hedefi!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Muski 2026 yılına kadar Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurmayı hedefliyor. 

Gayrimenkulde yerli ürünün önemi arttı!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, "Gayrimenkul sektörü aynı zamanda yapı endüstrisinde yerlileşmeyi öğrendi ve yerli ürünün her ülkenin kendi içine kapandığı pandemi döneminde ne kadar önemli olduğunu fark etti" dedi.

Sanal ofislerden sonra şimdi de sanal AVM'ler geliyor!

Piyasayı yeniden canlandırmak için AVM'lerde yeni hazırlık başladı. Yeni kurulacak sistem ile her AVM kendi e-ticaret sitesini açarak bölgesinde bulunan tüketiciye satış yapacak. Bu sayede ilk etapta yaklaşık 6 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Toplu yapılar için nasıl bir yönetim sistemi kurulmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '12 bloktan müteşekkil bir sitede daire aldım. Duvarlardan nem alıyor. Oysa ben ‘her blok kendi izolasyonunu yapmalı’ dedim ancak anlatamadım. Bu durumda bizler yönetimimizi ayıramaz mıyız?' sorusunu yanıtladı.

Her şehir kendi kültürüne göre yapılanmalı Haberi

Her şehir kendi kültürüne göre yapılanmalı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve şuana kadar 14 şehirde gerçekleştirilen 'Şehir Kimliği' Çalıştayonın 15'ncisi Sakarya'da gerçekleştirilecek. Sakarya Büyükşehir işbirliği ile geniş katılımla Orhangazi Kültür Merkezi'nde yapılan tanıtım toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı İbrahim Acar, çalıştay hakkında bilgi vererek, şehirlerde yapılacak planlamanın kültüre göre olması gerektiğinin altını çizdi. 


SAKARYA HER KONUDA ZENGİN BİR ŞEHİR 


'Şehir Kimliği' Çalıştaylarının şehrin geçmişini, kültürünü veya kaybolan değerleri varsa onları hatırlamaya vesile olacak bir çalışma olduğunu belirten Acar, "Sakarya bir çok medeniyetin buluştuğu noktada ve Anadolu yeniden bağımsızlığını buradan kazanmış. 


Hem tarihten gelen hem de coğrafi güzellikleri olan, maddi manevi her yönüyle zengin bir değerler silsilesine sahip. Hangisini ön plana çıkaralım derseniz, bence hiç birisini geriye atamayız. Kültürel açıdan, tarihi açıdan, maddi ve manevi...