07 / 05 / 2024

hes santralı

hes santralı

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Beyobası Beldesi'nden geçen Yuvarlakçay Irmağı üzerine kurulmak istenen hidroelektrik santraline tepki gösterildi

Yenice HES özelleştirme ihalesine 130.3 milyon TL'lik teklif!

Eskişehir'de bulunan 38 megavat kapasiteli Yenice HES ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine 8 firma teklif verdi. En yüksek en yüksek teklifi 130 milyon 300 bin lira ile Kılıç Enerji Üretim AŞ verdi.

Eskişehir Yenice HES özelleştirmesine 8 teklif!

ÖİB, Eskişehir'deki Yenice HES'in ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilme ihalesi için 8 teklif geldiği bildirildi.

Deriner ve HES tesislerinden ekonomiye 500 milyon katkı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner ve hidroelektrik santral (HES) tesisleri, ekonomiye bir yılda 500 milyon katkı sağladı.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Erzurum Tortum Çayı'na HES için Çed süreci başladı!

Artvin karayolu üzerinde yer alan, 1987'de ilçe olan ve ‘Erzurum'un sebze ve meyve ambarı’ olarak nitelendirilen Uzundere’ye Hidroelektrik Santralı (HES) yapılacağı haberleri ilçede tepkiyle karşılandı.

14 yılda 919 HES ve 565 termik santral kuruldu!

2002’den bugüne 439’u 10 MWm’nin altında 919 HES projesi için elektrik üretim lisansı verildi, 2013’te mikro HES’lerden vazgeçilince termik santralda lisanslanan kurulu güç yüzde 50 arttı.

Manavgat Karpuzçay’da HES yine mahkemelik oldu!

Manavgat'ta Karpuzçay üzerinde birinci kısmı tamamlanan 3 hidroelektrik santralı (HES) projesi için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu yine adliyelik oldu.

HES ve güneş santralleri yerlileştirilecek!

Türkiye'nin ilk Milli Rüzgar Enerji Santralı'nın (MİLRES) kurulumunu tamamlayan hükümetin hedefinde HES'leri, güneş ve termik santrallerı da 'yerli'leştirmek var.

Tokat Erbaa'da Tepekışla Barajı ve HES açıldı!

SANKO Holding’in, Tokat’ın Erbaa İlçesi Karanlıkdere mevkii Kelkit Çayı üzerinde inşa ettiği Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın (HES) açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 99 adet HES'in açılışını yapacak!

Türkiye genelinde özel sektör tarafından yapımı tamamlanan 99 adet hidroelektrik santral (HES) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’da gerçekleştirilecek toplu açılış merasimi ile hizmete alınacak.

Manavgat HES ihalesine en yüksek teklif Kibar Holding'den!

Manavgat HES ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Kibar Holding, bu sayede mevcut operasyonlarında maliyet avantajı sağlamayı ve grubu bulunduğu sektörlerde üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

2030 iklim hedefimiz: Tam gaz HES

Türkiye, küresel iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında 2030 yılına kadar uygulayacağı yol haritasını Birleşmiş Milletler’e sundu: Ülkedeki tüm HES kapasitesi değerlendirilecek ve nükleer santralın devreye alınacak

Antalya'nın gizli cennetine HES başvurusu reddedildi!

Antalya’da ‘gizli cennet’ olarak adlandırılan Yukarı Uçansu ve Aşağı Uçansu şelalelerinin bulunduğu Pınargözü ve Çetince Deresi üzerinde bir firma, iki hidroelektrik santralı (HES) kurmak için valilikten ‘ÇED gerekli değildir’ raporu istedi.

hes santralı Haberi

hes santralı

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Beyobası Beldesi'nden geçen Yuvarlakçay Irmağı üzerine kurulmak istenen hidroelektrik santraline (HES) tepki gösteren Pınarköy Köyü sakinleri ve çevreciler, geceyi kurdukları direniş çadırlarında geçirdi.


Buz gibi havada, HES için kesilen kütüklerin üzerine oturup yaktıkları ateşle ısınmaya çalışan yüzlerce kişi, yeni yılı da Yuvarlakçay'ın kaynağı olarak bilinen Dökmetepe Mevkii'nde karşılayacaklarını söyledi.

Eylemler sürecek

Köylüler, su kaynağını azaltacağını düşündükleri ve binlerce ağacın kesilmesine yol açan hidroelektrik santraline karşı eylemlerinin süreceğini, hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını belirtti.

Akfen Holding'e bağlı Beyobası Enerji Üretim A.Ş. tarafından kurulup 48 yıl işletilmesi planlanan santral yüzünden, önceki günlerde aralarında 300- 400 yıllık anıt çınarların da olduğu binlerce ağaç kesilmişti.
Süleyman İlter/Hürriyet

--

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Köyceğiz ilçesine bağlı Beyeobası beldesinden geçen Yuvarlak Çayı üzerine kurulacak Hidroelektrik Santrali (HES) için...