02 / 05 / 2024

Hezarfen Havaalanı güçlendirilecek mi

Hezarfen Havaalanı güçlendirilecek mi

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "İstanbul yüzünü Çatalca’ya dönmek zorunda" dedi. Kara, "Projelerin başında Hezarfen Havaalanı’nın güçlendirilmesi var. Atatürk Havaalanı’nın yükünü hafifletecek kapasitede bir havaalanı" diye konuştu.

İnşaat sektöründe yeni dönem: Yapılar artık akıllı metodojiler ile güçlendirilecek!

İnşaat teknolojilerinin öncü temsilcilerinden Hilti, özellikle de güçlendirme çalışmalarında öne çıkan ürün gamıyla Türkiye’deki projelere çözüm ortaklığı yapıyor. Hilti mühendislik ekibi ise yapı sistemlerinin depremlerde nasıl davrandığını analiz etmek için kapsamlı sismik araştırmalar gerçekleşti

Deprem bölgesine ilişkin yeni karar Resmi Gazete'de! Tek tek açıklandı! SON DAKİKA!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle afet bölgesi ilan edilen şehirlerde "sanayi alanı" olabilecek yerlerin belirlenmesi ve planlanması ile yerinde inşa edilecek veya güçlendirilecek iş yerlerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Tarımda uygun gıda fiyatları için devrim niteliğinde gelişme!

Tarımda yeni süreçte, tarımsal girdi tedariği konusunda dışa bağımlı olunan alanlarda çalışmalar yapılacak. Yerlileştirme ve millileştirme konularına öncelik verilecek. İnsanların güvenilir gıdaya uygun fiyatlarla ulaşabilmesine odaklanılacak ve üreticiler güçlendirilecek.

İstanbul depremi kapıya dayandı! 90 bin binaya acil müdahale geliyor!

İstanbul'da depremde çökeceği öngörülen yaklaşık olarak 90 bin bina ya yıkılıp yeniden yapılacak ya da güçlendirilecek. Peki vatandaşların işi nasıl kolaylaştırılacak? İşte tek tek açıklanan o detaylar...

Emeklilik yatırım fonları güçlendirilecek!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zaman, "Türkiye Ekonomi Modeli’nin en önemli amaçlarından biri olan TL tasarrufların artırılması konusunda bireysel emeklilik sistemi kilit rol oynayacaktır." şeklinde konuştu.

Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı tren hattının ihalesi TBMM'de!

CHP Mersin Millervekili Ali Mahir Başarır, Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı arasında yapılacak tren hattı projesinin ihalesine ilişkin soru önergesi verdi...

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Riskli binalarda oturanlar dikkat!

Türkiye'de yaklaşık 10 milyon konut için kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek. Bu projeler kapsamında kimi binalar yıkılacak kimi binalar ise güçlendirilecek. Peki, kentsel dönüşüm ev sahiplerine ne kadara mal olacak?

İmar barışından yararlanan binalar güçlendirilecek!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, son dönemde yeniden gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu...

İzmir Otogarı'nda beklenen dönüşüm başladı!

İzmirlilerin yıllar boyunca şikayet ettiği otogar için Büyükşehir çalışmalara başladı ve mimari tasarım yarışması başlattı. Bölgenin kent ve ülke ulaşımıyla bağı güçlendirilecek.

Konya'da 24 bina daha güçlendirilecek!

Konya'da çöken bina alanında incelemelerde bulunan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca buradaki 24 binanın güçlendirme ve restorasyon çalışması gerçekleştirilecek'' dedi.

Savunma sanayisi 2020'de ihracatla güçlenecek!

Savunma sanayisi, gelecek yıl, askeri alanda edinilen tecrübenin sivil sektöre aktarılması, ihracatın yerli ve milli teknolojilerle artırılmasıyla güçlendirilecek.

Gümüşhane'de riskli hastane binası güçlendirilecek!

Gümüşhane ilçesinde yapımı tamamlanan ve zeminindeki heyelan riski nedeniyle 4 yıldır hizmete açılamayan yeni devlet hastanesi için güçlendirme ve heyelan önleme projesi başlatılıyor.

Hezarfen Havaalanı güçlendirilecek mi Haberi

Hezarfen Havaalanı güçlendirilecek mi

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, dün (24 Aralık 2014 Çarşamba), Kanal Sokak’ta canlı olarak yayınlanan Mete Alpman’ın sunduğu ‘Başkanlar Konuşuyor’ isimli programa katıldı. Çatalca’daki projeleri hakkında detaylı açıklamaların yer aldığı program bir saat sürdü.


Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca’yı tanıtmaya ve anlatmaya devam ediyor. Radyo programları ve televizyon programlarında her zaman Çatalca’yı tanıtmaya devam eden Başkan Cem Kara, bu sefer uydudan yayın yapan Kanal Sokak’ta canlı yayın konuğuydu.


MAHALLELERİN ÖNCELİĞİ DOĞALGAZ


İlk olarak köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine doğalgaz getirilmesi gerektiğini belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Bu yerleşim yerlerinde nüfus yaşlanmaya başladı, gençlerimiz daha iyi olanaklar için Çatalca kent merkezine doğru göçe başladı. Ormandan odun toplamak, kömür tedarik etmek analarımız, babalarımız için zor olmaktadır. Bu nedenle her mahallemize doğalgazın gelmesini...