18 / 05 / 2024

hintli şirketler türkiye enerji yatırımı

hintli şirketler türkiye enerji yatırımı

Ciroları 220 milyar doları aşan Hintli beş şirket enerjiye yatırım için kolları sıvadı. Tata, Essar gibi devlerin hedefi Türkiye'de ki 100 milyar dolarlık yatırımdan % 15 pay almak..

Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’yi ECE Türkiye'nin yöneteceği açıklandı...

Ağaoğlu Şirketler Grubu ile ECE Türkiye arasında stratejik bir işbirliğine imza atıldığı belirtildi. Bu doğrultuda da Çekmeköy’de bu senenin son çeyreğinde faaliyete geçecek olan Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’nin konsept optimizasyonu ve kiralama ile uzun dönemli yönetimini ECE Türkiye yürüteceği açıklan

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

Türkiye’nin en değerli 100 internet şirketi belli oldu! En değerli şirket hangisi oldu?

Türkiye’de faaliyet gösteren ve gelirlerinin tamamını internet aracılığı ile elde eden en büyük şirketler belli olurken en değerli şirket “Nesine” oldu.

Türkiye kenetlendi yaraları sarıyoruz! Bir destekte Baykar'dan

Türkiye'yi yasa boğan Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan depremin akabinde Adeta tüm Türkiye'nin birlik olduğu yaraları sarmaya çalıştığı vahim olayda Baykar gibi yerli şirketler de bölgeye yardım elini uzatmaya başladı.

Türkiye yatırım cenneti haline geliyor! Dev şirketler bir bir yatırım planlarını açıklıyor!

Dünya çapında yaşanan kriz ortamında devler rotasını Türkiye’ye çevirdi. Milyar dolarlık dev yatırımlarla ülkemize gelen dünyaca ünlü firmalar açtıkları yeni işletmeler ile binlerce kişiye iş kapısı aralayacak.

ABD'den Türkiye'ye peş peşe uyarı! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya!

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş'ı aradığını ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda uyardı. Ardından Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye ofisine bir uyarı mektubu gönderdi! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya...

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Türkiye'nin en büyük 21 özel inşaat şirketi!

Capital Dergisi tarafından yayınlanan listeyle Türkiye'nin en büyük 500 özel şirketi belli oldu. Peki listede inşaat sektöründen hangi şirketler var? İşte inşaat sektörünün en büyük şirketleri...

Ebru Özdemir, 'Türkiye'nin En Güçlü 30 İş Kadını' listesinde!

Capital Dergisi tarafından her yıl olduğu gibi "Türkiye'nin En Güçlü 30 İş Kadını Araştırması” sonuçlarına göre, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, listenin 14'üncü sırasında yer alıyor.

Türkiye'den konut alımlarına 'Çindistan' imzası!

Gayrimenkulün değerleme sıralamasında dünya birincisi olan Türkiye’den ev alan ülkeler arasında, Asya ekonomisinin iki büyüyen ülkesi Çin ve Hindistan ilk sıralarda. Toplu alım gerçekleştiren Çinli ve Hintli yatırımcılar, yüzde 150’lere varan değer artışıyla Türkiye’deki fırsatları kaçırmıyor. 

Türkiye Rus ve Hintli yatırımcıların gözdesi!

Ocak ayından bu yana Hindistan’ın en önemli 3 grubu, Türkiye’de şirket alarak iki ülke ilişkilerini fartklı bir noktaya taşıdı. Rus ve Hintli milyarderler Türkiye'ye yatırıma ve taşamaya geliyor.

Nevita Türkiye’ye 6 yılda 1,9 milyar lira getirdi!

Fuzul Şirketler Grubu tarafından yabancıya gayrimenkul satılması amacıyla kurulan Nevita, son 6 yılda Türkiye’ye 1,9 milyar liranın üzerinde doğrudan yatırım getirdi.

Rusya ve Türkiye karşılıklı tahvil ihracı konusunda anlaştı!

Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında yapmış oldukları anlaşmaya göre Rus şirketler Türkiye'de tahvil ihraç etme imkanına kavuşurken Türk şirketler de aynı imkandan Rusya'da yararlanabilecek.

hintli şirketler türkiye enerji yatırımı Haberi

hintli şirketler türkiye enerji yatırımı

Türkiye'nin enerjideki 2023 projeksiyonunda kurulu güç kapasitesinin 125 GW'a ulaşması hedefleniyor. Avrupa ve ABD'li şirketlerin gelecek planlarını değiştiren bu hedef, Hindistanlı enerji firmalarını da harekete geçirdi. Hindistan'ın en büyük 4 enerji şirketi Türkiye'ye yatırım için harekete geçti. 2012'de 27 MW'lık bir elektrik üretim gücüne sahip Türkiye'nin 2023'te 2.5 kat artıracağını dile getiren Yatırım Destek Ajansı'nın Hindistan'daki Danışmanı Sanjeev Kathpalia, aralarında Tata, Lanco, Reliance, GMR, Essar gibi Hintli dev şirketlerin yatırım için görüşmelere başladığını belirtti. 


'6 AYDA ADIM ATILIR ' 

Hindistan'ın önde gelen medya guruplarından Indiatimes'a konuşan Kathpalia, "Türkiye'deki bu potansiyel özellikle Rusya, Avusturya, Çin, Fransa, İsveç, Almanya ve hatta ABD ülkelerdeki firmalardan yoğun ilgi görüyor. Enerjide Türkiye muazzam bir alan yaratmış durumda. Hintli şirketler de bu fırsatı değerlendirecek" dedi. Hintli şirketlerin...