08 / 05 / 2024

hırvatistan euroya geçti mi

hırvatistan euroya geçti mi

Bulgaristan ve Hırvatistan avro para birimine geçişin ilk aşaması olan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katıldı.

Altına hücum başladı! Darphane çift vardiyaya geçti…

Vatandaşın artan talebi kuyumcularda altın bırakmadı. Yaşanan altın sıkıntısı yüzünden Darphane hafta sonu fazla mesai yaptı, pazartesiden itibaren de çift vardiyaya geçti.

Bitcoin hızlı bir hareket ile 31 bin doları geçti

Bitcoin fiyatları, geçen hafta başlayan artış eğilimini yine yükselerek devam ettirirken; yaklaşık üç ay sonra 31 bin doları geçti. Bitcoin son 7 günlük kazancı ise yüzde 10 olarak gerçekleşti. İşte rakamlar...

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş giderek fakirleşiyor! Sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçti!

Son 5 yıl içerisinde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar sosyal yardım almadan hayatını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin yoksullukla mücadele iddiasına rağmen sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçtiği gözleniyor.

FED'in faiz açıklaması altını vurdu, altın fiyatları hızla düşüşe geçti! Analistler peş peşe açıkladı!

FED'in faiz açıklaması altın fiyatlarını olumsuz etkiledi... Gram altın aniden düşüşe geçti ve yatırımcılar ne yapacaklarını bilemedi... İşte altın fiyatlarındaki son durum...

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Borsa İstanbul, seçim sonrası ikinci işlem gününde de değer kazanmayı sürdürürken, bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti Dolar/TL'de ise yukarı yönlü hareket tüm hızıyla devam ediyor. İşte ayrıntılar...

O borçlar siliniyor! Teklif Meclis'ten geçti! İşte detaylar!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Meclis'ten geçti. İşte haberin detaylar!

Konut fiyatlarında müjdeli haber! Kiralarda düşüş ne zaman olacak? Hükümet harekete geçti

Gayrimenkuldeki sert bir şekilde yükselişin ardından hükümet harekete geçti. Ücret artışlarına karşı çalışma başlatılmasına da sektörden de destek geldi. İşte detaylar…

Hükümet konut kiralarında yüksek zam taktikleri için harekete geçti! Aynı anda aynı oranda yapılacak

Konut kiralarındaki yüksek artışlar ev sahiplerinin uzun süredir kirada oturan kiracılarını evden çıkarıp yeni kiracı bulma arayışına itti. Evi boşaltınca yeni kiracıya evi mevcut fiyatın 2-3 katına vermek isteyen ev sahiplerine karşı hükümet harekete geçti.

Konut sektöründe 2021 yılı nasıl geçti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, pandeminin etkisinin halen devam etmesi ve hızla yükselen konut fiyatlarına rağmen geçtiğimiz yılda gayrimenkule olan ilginin devam ettiğini ve konut yatırımı yapanları kazandığını değerlendirdi. 

Gayrimenkul yatırımları yükselişe geçti!

Pandemi ile beraber hız kaybeden gayrimenkul yatırımları yeniden yükselişe geçti. Sektörde yatırımların artması ile hareketlilik başladı. 

Çin emlak krizini sonlandırmak için harekete geçti!

Çinli emlak devi Evergrande'nin yarattığı tedirginliklerin ardından hükümet, emlak sektöründeki borç krizinin yayılmasına engel olmak için harekete geçti. 

Bitcoin 50 bin doları geçti!

Kripto para birimlerinde yükseliş tüm hızıyla devam ediyor. Son günlerde hızla değer kazanan Bitcoin 50 bin doları geçti.

Bursa'da konut fiyatları yükselişe geçti!

Bursa'da son zamanlarda sanayileşme, göç ve hızlı nüfus artışıyla birlikte konut piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Özellikle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya olurken, özellikle Doğu-Batı aksında fiyatlar yükselişe geçti. 

hırvatistan euroya geçti mi Haberi

hırvatistan euroya geçti mi

Bulgaristan ve Hırvatistan avro para birimine geçişin ilk aşaması olan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katıldı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi, Bulgaristan para birimi leva ve Hırvatistan para birimi kunanın avroya geçişte gerekli kriterleri yerine getirerek "bekleme odası" olarak adlandırılan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na (ERM2) girdiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklamada, söz konusu ülkelerin para birimlerinin mekanizma içerisinde yüzde 15 oranındaki kur dalgalanma bandına alındığı, 1 avronun 1,95583 Bulgar levası ve 7,53450 kuna olarak belirlendiği kaydedildi. Bu süreçten sonra, Bulgaristan ve Hırvatistan, mekanizmada en az 2 yıl bekledikten sonra avro para birimine geçebilecek.

Mekanizma hakkında

Avrupa Döviz Kuru Mekanizması (ERM2), üye ülke para birimleri arasındaki döviz kurlarının istikrarını sağlamak için gerekli çerçeveyi sağlıyor. Mekanizmada, avro kullanmayan AB üyesi ülke para...