05 / 05 / 2024

hisse geri alım programı nedir

hisse geri alım programı nedir

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Geri Alım Programı çerçevesinde 2,14 - 2,15 fiyat aralığından 16.500,000 adet alış işlemi gerçekleştirdi...

Geri alım (vefa hakkı) nedir?

Geri alım (vefa hakkı) gayrimenkul alanında kullanılan bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Taraflar arasında geçerli olan geri alım hakkının ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Peki geri alım (vefa hakkı) nedir, ne anlama gelir ve nasıl kullanılır? İşte geri alım hakkı ile ilgili bilgiler…

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

Borsa İstanbul’da şirketler hisse alım yarışında! Hangi şirketler hisse geri alımı yapıyor? Hisse geri alımı nedir?

Borsa İstanbul'daki sert düşüş sonrası değer kaybeden ve hisse fiyatlarının gerçek değerini yansıtmadığını hesaplayan şirketler BİST'ten paylarını geri almak için harekete geçti.

Sasa’dan hisse geri alım kararı! Ne kadarlık hisse alıyor?

Dün duyurulan yeni kararların ardından, Borsa İstanbul’un en çok takip edilen şirketlerinden Sasa, azami fon tutarı 500 milyon TL olan hisse geri alım programı açıkladı.

Geri alım garantili Lexus! Elektrikli Lexus ES 23 Ekim 2022 fiyat listesi

Tüm dünyanın elektrikli araçlara yönelmeye başlamasının ardından büyük yarışa güçlü bir giriş yapan otomotiv devi Lexus’un ES serisi göz kamaştırıyor. "Geri Alım Garantisi" ile satılan her Lexus modeli, kullanımına ve yılına bağlı olarak, belli bir oran değerinde marka tarafından geri alınıyor.

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Geri Alım (Vefa) Hakkı nedir? Geri Alım Hakkı nasıl kullanılır?

Satın alma hakkının saklı tutulmasını sağlayan vefa hakkı, taşınmaz bir malın satışı durumunda eski sahibine tekrar satın alma hakkı tanıyor. Geri Alım (Vefa) Hakkı ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

Vefa hakkı (Geri alım) hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır?

Vefa hakkı olarak da bilinen geri alım hakkı, kişinin mecbur kalarak elden çıkardığı bir gayrimenkulü yeniden satı alabilme imkanını sağlayan uygulama olarak bilinmektedir. Peki, vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır? İşte vefa hakkı (Geri alım) hakkındaki detaylar…

Enka İnşaat'ın geri alım işlemi tamamlandı!

Enka İnşaat Yönetim Kurulu'nun geri alımlarla ilgili aldığı 7 Ağustos 2020 tarihli kararına istinaden yapılan alımlar tamamlandı.

Emlak Konut GYO'dan geri alım programı kararı!

Emlak Konut GYO, Geri Alım Programı'nın 25 Mart 2021 tarihinde süresinin sona erecek olması sebebiyle, gerekli görülen durumlarda uygulanmak üzere, şirketin geri alım programının, yapılacak ilk olağan genel kurulda tekrar ortaklarının onayına sunulmasına karar verildi. 

Borsada hisse senedi alım satımı yaparken vergi ödenir mi?

Son zamanlarda borsaya çok fazla yeni yatırımcı geldi. Borsada yeni yatırımcılar işlem yaparken akıllarda bir soru bulunuyor. Borsada hisse senedi alım satımı yaparken vergi ödenir mi? İşte tüm merak edilenler...

Yeni Gimat GYO hisselerini geri aldı!

Yeni Gimat GYO Yönetim Kurulu'nun 7 Mart 2018 tarihinde almış olduğu hisse geri alım kararı kapsamında; 17 Kasım 2020 tarihinde yapılan işlemlerin detayları yayınlandı.

Yeni Gimat GYO 8.7 bin TL'lik pay sattı!

Yeni Gimat GYO Yönetim Kurulu, 7 Mart 2018 tarihinde almış olduğu hisse geri alım kararı kapsamında; 28 Ekim 2020 tarihinde yapılan işlemlerin detaylarını yayınladı. 

hisse geri alım programı nedir Haberi

hisse geri alım programı nedir


Emlak Konut tarafından yapılan açıklama şöyle:


23.12.2013 tarihinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak  2,14 - 2,15  fiyat aralığından 16.500,000 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Şirketimiz tarafından Geri Alım Programı çerçevesinde geri alınan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisselerinin toplam adedi 16.500,000 lota, toplam maliyeti 35,437,500.00 TL'ye ve geri alınan payların şirket sermayesine oranı  % 0,43 seviyesine ulaşmıştır.


İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda verilmektedir.


   

İşlem Tarihi       23.12.2013    23.12.2013


İşlemin Niteliği Alım      Alım


İşleme Konu Payların Nominal Tutarı (TL)3.750.000,00   12.750.000,00


İşlem Fiyatı (TL/Adet)    2,14     2,15


İşlem Tutarı (TL) 8.025.000,00    27.412.500,00


İşlemden Önce Sahip Olunan Payların Nominal Tutarı (TL) 0...