04 / 05 / 2024

hissedar

hissedar

Miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi? sorusu miras konusunda kafası karışık her insanın sorduğu sorulardan biridir? İşte merak edilen detaylar!

18. madde uygulamasından sonra oluşan kargaşa!

İmar plan çalışmaları yapılan kimi yerler konut, kimi yerler ticari vs. imarlı olarak düzenlenmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Arsanızın metrekaresi nasıl kesintiye uğrar?

İmar plan çalışmaları yapılan kimi yerler konut, kimi yerler ticari vs. imarlı olarak düzenlenmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Warren Buffet tarzı Türkiye'de niçin başarılı olmaz?

Amerikalı iş insanı Warren Edward Buffett, Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su ve en büyük hissedarıdır. Küçük yaşta yatırım yapmaya başlayan Buffett'in tarzı Türkiye'de başarılı olur mu? İşte detaylar...

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Aniden hisseli tapu ortağınız değişebilir, piyasanın yarı fiyatına kayar gider!

Hisseli tapusu olan vatandaşların dikkat etmesi gerek bazı maddeler bulunuyor. Bilindiği üzere her hissedar, mülkiyete sahip olma ve üzerinde tasarrufta bulunma hakkına sahip oluyor. 

Kentsel dönüşümde son dakika gelişmesi! Devlet tapuya hissedar mı olacak?

Kentsel dönüşüm projeleri için düğmeye basıldı. Bu kapsamda devlet finansman desteği için harekete geçti. Kulis bilgilere göre devlet yurttaşlara dönüşüm için kredi verecek, karşılığında verdiği kredi oranında dairede hissedar olacak. Daire satılırsa da hissesi oranında satıştan pay alacak.

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz elinizdeki her şey gidebilir!

Hisseli tapu, aynı gayrimenkul üzerinde birden çok kişinin belirli oranlarda mülkiyet haklarına sahip olduğu bir tapudur. Tapu sicilinde, her hissedarın bu gayrimenkulde ne kadarlık bir paya sahip olduğu kayıtlıdır. Bu tapuda bazı dikkat edilmesi gereken noktalar ve alınması gereken önlemler vardır.

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?

Hisseli tapuların birden fazla sahibi yani hissedarı bulunmaktadır. Peki Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

Hisseli tapu nedir? Hissedar kendi payını satabilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmasın birden çok sahibinin olduğunu simgelemektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin bilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Özellikle alım ve satım işlemleri yaparken bazı detaylar öğrenilmelidir. İşte Hisseli tapu nedir, Hissedar payını satabilir mi?

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

Gedik Yatırım’dan piyasaları hareketlendiren hamle

Gedik Yatırım, 327 milyon 600 bin Türk Lirası olan çıkarılmış sermayesine 177 milyon 400 bin Türk Lirası daha ekleyerek 505 milyon Türk Lirası’na çıkardı. Şirketin ana hissedarı olan Inveo Yatırım Holding'in 301,1 milyon TL’yi bugün sermaye avansı olarak ödediği açıklandı.

Hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu arsa olarak ifade ediliyor. Hisseli arsa sahiplerine de hissedar deniyor. Peki, hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

hissedar Haberi

hissedar

Miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi? şeklindeki sorular miras yolu ile bir gayrimenkul sahibi olanların sıkça sorduğu sorulardan biridir.

Peki Miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi? Miras kalan gayrimenkulün kira bedeli nasıl bölünür? İşte sorulan soruların ayrıntılı cevapları…

MİRAS KALAN GAYRİMENKUL KİRAYA VERİLEBİLİR Mİ? MİRAS KALAN GAYRİMENKUL NASIL KİRAYA VERİLİR?

Miras konusunda bir çıkmaza giren kişiler tarafından miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi? sorusu sıkça sorulan sorulardan biridir. Kendisine gayrimenkul miras kalan kişi veya kişiler, bu gayrimenkulü kiralama veya satma hakkına sahiptirler. Yalnızca bir kişinin miras üzerinde hakkı varsa o kişi, adı geçen gayrimenkulü veya mülkü kendi kararı ile kiralayabilir. Ancak gayrimenkul birden fazla kişiye kalmış ise kiraya verme konusunda tüm varislerin yani diğer mirasçıların görüş birliğinin olması gerekmektedir. Miras kalan...