02 / 05 / 2024

Hisseli arazide hissenin birine haciz gelirse

Hisseli arazide hissenin birine haciz gelirse

Posta yazarı Tamer Heper 'Amcamla bir tarlaya ortağız. Tapuda pay/payda olarak 100/20.000 yazıyor. Bu paylı mülkiyet anlamına gelir mi? Bu durumda amcamın alacaklıları var, takip yaparlarsa sadece onun payı mı satılır yoksa tamamı mı?' sorusunu cevapladı.

Hisseli konutu olanlar aman dikkat! Satış ya da dava yoluna gidebilirsiniz!

Hisseli konutta satış kararının nasıl alındığı, hissenin tek başına satılıp satılamayacağı sık sık araştırılıyor. Peki hisseli konutta pay satışı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Üsküdar'daki arazide park ile konut alanının yeri değiştirildi!

Üsküdar Belediyesi, Boğaziçi geri görünümünde kalan 7 bin 300 metrekarelik arazide kişiye özel plan değişikliği yaptı. 

Hisseli parsel satışında mağdur olmayın!

Tekirdağ Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, hisseli satışlar ile ilgili yapılan incelemelerde, parsellerin 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planında söz konusu taşınmazların tarımsal alan olarak belirlendiğini söyledi.

Hisseli tapuda imar affı!

13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen imar affı ile yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınıyor. Peki, hisseli tapu için imar affına başvurulabilir mi?

Hisseli binalara yapı kayıt belgesi alınabilir mi?

Hisseli binalarda yapı kayıt belgesi alınabilir mi? Hisseli yapılar için imar barışına başvurulması halinde yapı kayıt belgesi bedeli nasıl ödenecek?

Hacizli hisseli tapu satışı yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''hacizli hisseli tapu satışı'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Bursa Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor!

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli parsel sorununun çözümü için başlattığı çalışmalardan birini daha sonuca ulaştırdı. Panayır mahallesi sakinleri tapularına kavuştu.

Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor!

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli parsel meselesinin çözümü için başlattığı çalışmalardan birini daha sonuçlandırdı. Bu bağlamda Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor.

Çaykur, Artvin Kavak köyünde aldığı arazide ne yapacak?

Artvin'in Arhavi ilçesi Kavak köyünde Çaykur'un satın aldığı arazide ne zaman faaliyete geçeceğine dair CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı..

Büyükçekmece'deki Albatros Arazisi'ne icradan hisseli satış!

Büyükçekmece'deki Albatros Arazisi bu kez icradan satılıyor. Büyükçekmece 3. İcra Dairesi, arazinin 2000000/2934787 hissenin 934787/2934787 payını satışa çıkarıyor. İhalesi 18 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek arsanın satış bedeli 102 milyon 717 bin 545 TL olarak belirlendi.

Hisseli gayrimenkul satanlar dikkat!

Hisseli gayrimenkul satışların birinde dikkat çekici bir durum yaşandı. Ön alım hakkı gereği, hissedara haber verilmesi gerekirken bu yapılmadı. Gayrimenkulü alan kişi ise, hak sahibine daha yüksek bir bedelle ‘teklifde’ bulundu.

Batman Batı Raman'daki 290 dönümlük arazide mesire alanları inşa edilecek!

İl Özel İdaresi, DİKA desteğiyle Batı Raman’da 290 dönümlük arazide mesire alanları inşa edecek. 1 Milyon 980 Bin TL’ye mal olacak proje, 2017’nin Ocak ayında tamamlanacak.

Ek hisseli binada kentsel dönüşüm nasıl engellenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu 'Ek hisseli binada kentsel dönüşüm nasıl engellenir?' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Hisseli arazide hissenin birine haciz gelirse Haberi

Hisseli arazide hissenin birine haciz gelirse

Posta yazarı Tamer Heper 'Amcamla bir tarlaya ortağız. Tapuda pay/payda olarak 100/20.000 yazıyor. Bu paylı mülkiyet anlamına gelir mi? Bu durumda amcamın alacaklıları var, takip yaparlarsa sadece onun payı mı satılır yoksa tamamı mı?' sorusunu yanıtladı.

Amcamla bir tarlaya ortağız. Tapuda pay/payda olarak 100/20.000 yazıyor. Bu paylı mülkiyet anlamına gelir mi? Bu durumda amcamın alacaklıları var, takip yaparlarsa sadece onun payı mı satılır yoksa tamamı mı? l E.C.

***

Bir tapuda ortaklar listesinin sağ yanında ortaklık hisse yapısı belirtilmişse, bu ortaklık paylı mülkiyet şeklindedir. Sadece ortakların isimleri var da yanlarında paylar boş bırakılmışsa, bu ‘elbirliği mülkiyeti’dir. Okuyucumun anlatımında, isimlerin yanında paylar yazılı olduğuna göre, bu ortaklık ‘paylı mülkiyet’ şeklindedir, ortakların payları belirlenmiştir. Bu halde de ortaklardan birinin borcu için takip yapılmış, takip...