02 / 05 / 2024

hisseli arsa yer tespiti işlemleri

hisseli arsa yer tespiti işlemleri

Hisseli arsalar, tapu üzerinde birden fazla sahibi olan taşınmaz mallar olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin kendi payı üzerinde istediği işlemi yapması için yerlerin belirlenmesi gerekiyor. Peki, hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Göçmenler Mahallesi Beşevler Sokak’taki konut imarlı hisseli arsa satılacak. Söz konusu arsa, 31 Ekim tarihinde açık teklif usulüyle satışa çıkacak.

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, hisseli tapular birden çok ortağın bulunduğu ve bu kişilerin tasarrufu altında olan mülkler, tapulardır. Peki bu hissedarlar bir anlaşmazlık yaşarsa ne olur? İşte bu sorunun yanıtı!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, kardeşler ve akrabalara miras yolu ile geçebilir. Böyle bir durumda kişiler hangi işlemleri yapacaklarını eğer bilmiyorsa araştırmalara başlarlar. İşte hisseli arsaya dair sorulan soruların ayrıntıları!

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

8 taksitle arazi sahibi olabilirsiniz! 739 TL'den başlayan fiyatları kaçırmayın!

Erzurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Erzurum ili, Aziziye ilçesinde yer alan 21 adet araziyi satıyor. Araziler arazında, ham topraklar ile arsa yer alıyor. İşte fiyatları...

İstanbul Sarıyer'de arsa satılıyor! 2 milyon 200 bin TL'ye! 

İSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan, İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, İstinye Mahallesi'nde yer alan arsa satılıyor. İşte fiyatı...

Hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu arsa olarak ifade ediliyor. Hisseli arsa sahiplerine de hissedar deniyor. Peki, hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Hisseli arsanın satışı nasıl yapılır?

Hisseli arsa bir arsanın birden fazla sahibinin olduğu anlamına geliyor. Peki, hisseli arsanın satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Hisseli arsa satışlarında nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, ‘Hisseli bir parselde hissedarlardan birisi ‘kök tapu’ satışı yaparsa hissedarlar ön alım davasını kaybedildiğini, kök tapudan kastın ne olduğu soruldu.

Hisseli arsa satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'nin en büyük yatırım seçenekleri arasında olan hisseli arsa yatırımında dikkat edilecek hususlar neler? Hisseli arsa alırken hangi konular araştırılmalı? Prokule Türkiye yetkilisi Gökhan Gürlek hisseli arsa satın alımına ilişkin önerilerde bulundu.

hisseli arsa yer tespiti işlemleri Haberi

hisseli arsa yer tespiti işlemleri

Hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Hisseli arsalar, tapu üzerinde birden fazla sahibi olan taşınmaz mallar olarak karşımıza çıkıyor. Bu arsaların farklı hisse oranlarında farklı sahipleri olabiliyor. Taşınmaz mal üzerinde herkes hisse oranı kadar hak sahibi oluyor.


Ancak hisseli arsanın tasarruf işlemi sürecinde hisse oranı ne olursa olsun tüm maliklerin ortak karar vermesi gerekiyor. Bir hissedarın bile alınan karara katılmaması halinde, durum ancak mahkemede çözülebiliyor.


Örneğin hisseli bir arsanız olduğunu ancak payınızı satmak istediğinizi düşünelim. Hem önalım hakkını kullanmak istemeyen hem de satışa engel olan hissedarlara karşı ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor.


Hisseli taşınmaz mal hakkında ortak karar verilmesi durumunda, tapuda tüm hissedarların imzası ile işlem yapılıyor.


Hisseli arsada, bir hissedar sahibi ev inşa etmek de isteyebiliyor. Bu durumda öncelikle arsada yer belirleme işleminin yapılması...